Foto: Getty Images
Într-o eră marcată de fluctuații economice și prețuri volatile ale materiilor prime, un citat atribuit lui Mark Twain aduce în prim-plan un sfat simplu, dar profund: „Pământul nu se mai fabrică." Această înțelepciune simplă subliniază importanța conservării a ceea ce moștenim de la bunici, în special terenul agricol. Pământul este considerat de mulți experți drept cel mai valoros activ, menținându-și valoarea strategică, chiar și în fața schimbării continue a prețurilor materiilor prime.
Invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, expertul în agricultură și piețe agricole Cezar Gheorghe a fost întrebat ce se poate face cu pământul primit moștenire de la bunici, iar recomandarea lui a fost clară: „Să nu-l vinzi niciodată.”
„Zilele trecute auzeam o butadă în SUA. Mi s-a părut foarte bine spusă. Dacă prețul pământului crește și prețul materiei prime scade, unde e logica? Răspunsul a fost că pe aceeași bucată de pământ poți face mai multă materie primă, produse mai multe, dar pământ nu se mai fabrică", a spus Cezar Gheorghe.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Poate ca aia cu "nu ne vindem tara" stiau ei ceva.
Prea târziu acum.