Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

România solidară. În vreme de criză, mulți oameni se implică și sunt deciși să nu lase pe nimeni în urmă

Steagul României

Foto: Inquam Photos

România de care sunt mândru este cea a oamenilor solidari, iar în aceste zile acea Românie este cea a celor care se oferă voluntari pentru a ajuta pe cei din jurul lor.

Sentimentele sunt mixte, pe de o parte suntem asaltați de știri despre pandemie, însă în același timp zâmbim cu încredere când vedem că nobilul gest al voluntariatului, expresia cea mai demnă a solidarității umane, este îmbrățișat de către români.

În București, peste 200 de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila s-au oferit voluntari din dorința de a-i ajuta pe medici în spitale.

În Sibiu, alți 35 de studenți au înțeles că este nevoie de ei și s-au oferit voluntari.

Din România, aceasta încercată, se ridică eroi, iar exemplele sunt nenumărate. Eforturile sunt atât la nivel personal, de grup, dar și la nivelul companiilor care activează în România.

Globalworth a donat 200000 de euro către Crucea Roșie din România pentru a susține lupta împotriva coronavirusului.

OMV Petrom a contribuit cu 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente de testare.

Banca Transilvania ofera 300.000 euro pentru achiziția de aparate de ventilație și echipamente de protecție ce vor ajunge la spitalele din prima linie.

Mastercard se alătură Asociației Dăruiește Viață cu o donație de 100000 de euro, iar Asociația Dăruiește Viață a anunţat că oferă toate donaţiile pe care le strânge începând din 11 martie pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Avon România donează 1,7 tone de produse de igienă, lanțul de farmacii Catena a donat 100000 de euro. Electrica Furnizare a contribuit cu peste 400 de mii de lei, Profi cu 1 milion de lei, pentru dotarea stațiilor ATI. Comunitatea Declic, Fundația CON-A, companii precum Profi, Cotnari, Grupul TeraPlast, Continental, Romgaz, Transavia, SmartBill, Mrini Eye Hospital din Constanța, Aegon, Grupul Agricola, Asociația ZI de BINE, Gamma Construct, Magnolia Residence, Bilstein, Tehnolemn, Compa SA și multe alte companii, donează echipamente și contribuie cu sume consistente de bani pentru că au înțeles că doar împreună putem trece peste această criză.

Aceste companii au înțeles că implicarea socială este ceea ce contează cel mai mult acum și au decis să susțină eforturile de combatere a crizei declanșată de coronavirus.

Dar nu doar companiile se implică, cel mai important efort este cel al oamenilor de rând, prin gesturile de omenie de care dau dovadă. Românii se ridică la înălțimea momentului. Pe întreg teritoriul României auzim, citim despre inițiative private, prin care taximetriștii își pun la dispoziție autoturismele pentru voluntari care au decis să ajute persoanele nevoiașe cu achiziția de produse. Sunt mii de voluntari la nivelul întregii țări, iar acest număr crește zilnic, oamenii se organizează pe rețelele sociale, în grupuri de prieteni, colegi de muncă, românii se implică.

Vești bune vin din Sibiu, Iași, Brașov, Constanța, București.La Constanța, patronii mai multor restaurante din centrul vechi al orașului s-au oferit să gătească mâncarea pentru cei aflați în carantină și personalul din aceste centre.

Românii se implică și sunt deciși să nu lase pe nimeni în urmă.

Solidaritate, ne ridicăm, luptăm și câștigăm împreună. Altă opțiune nu există în mentalul învingătorilor, iar românii sunt învingători!

Această țară a mai trecut prin încercări dificile, vom ieși învingători și de această dată. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult