Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Peste 200 de studenți la Medicină s-au oferit voluntari pentru a lupta împotriva coronavirusului

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simionescu

Peste 200 de studenţi din anii IV, V sau VI ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” s-au înscris ca voluntari pentru a ajuta medicii în lupta împotriva coronavirusului, relatează Agerpres.

Încă din data de 11 martie, studenții mediciniști au început să vină în sprijinul Direcției de Sănătate Publică.

„Începând cu data de 17.03.2020, în conformitate cu Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 74522 privind stabilirea unor măsuri pentru folosirea în cadrul sistemului sanitar a elevilor, studenţilor şi medicilor rezidenţi în contextul răspândirii infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, în baza Art. 7, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' recrutează voluntari, în vederea sprijinirii activităţilor în cadrul camerelor de gardă, unităţilor/compartimentelor de primiri urgenţe. (...) Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti a început recrutarea studenţilor, ajungând momentan la peste 200 de înscrieri. Potrivit SSMB, recrutarea este momentan preventivă, studenţii fiind pe poziţii şi pregătiţi să intervină în situaţia depăşirii capacităţii structurilor existente", se arată într-un comunicat de presă al UMF "Carol Davila".

„Este important să ne înţelegem rolul de studenţi medicinişti în această perioadă, să conştientizăm că avem energia corespunzătoare, că deţinem o cantitate de informaţii prin care putem fi de ajutor şi mai departe să sprijinim autorităţile locale, dar şi să intermediem legătura dintre acestea şi publicul general", a declarat pentru Agerpres Cosmina Stoican, coordonatoarea voluntarilor DSP, studentă, anul 5, Facultatea de Medicină în cadrul UMF "Carol Davila" din Bucureşti, citată în comunicat.

Covid-19, izolare la domiciliu

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Trebuie definită clar categoria persoanelor vulnerabile asupra cărora trebuie alocate cu prioritate resursele de protecție.
    În această categorie trebuie incluse, pe lângă persoanele cu afecțiuni, persoanele cu specialități sensibile: personal medical, personal din cadrul sistemelor energetice, personal din cadrul serviciilor de utilități publice, personalul din lanțurile de producție, transport și distribuție a bunurilor de folosință obligatorie.
    • Like 1
  • Oh, exceptional. Bravo lor!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon