Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Românii vor pe litoralul românesc în 2024. Vânzări în creștere cu 40% față de Black Friday 2022

Litoralul românesc.

Foto: Getty images

Românii sunt din ce în ce mai interesați să cumpere vacanțe de Black Friday, bilanțul din acest an al campaniei speciale de reduceri derulate de Litoralulromanesc.ro indicând o creștere a sumelor cheltuite de turiști pentru a-și rezerva sejururi pe litoralul autohton.

Potrivit cifrelor raportate de cel mai mare turoperator pe acest segment de vacanțe, valoarea totală a rezervărilor în hotelurile din stațiunile autohtone pentru vara viitoare făcute în perioada 9-12 noiembrie depășește 2,8 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu aproape 40% față de campania de Black Friday din 2022

De Black Friday, românii au căutat mai ales pachete cu servicii all inclusive

În weekendul prelungit de Black Friday, în care discountul maxim acordat a fost de 70%, românii au rezervat sejururi la mare de aproape 3 milioane de euro, fiind achiziționate peste 20.000 de nopți de cazare în hotelurile de pe litoralul autohton. De Black Friday, românii au căutat mai ales pachete cu servicii all inclusive sau cu servicii cât mai complexe, acesta dovedindu-se un trend tot mai vizibil în ultimii ani. De asemenea, unitățile de cazare de 3 și 4 stele au fost cele mai solicitate. Cel mai ieftin pachet cumpărat de Black Friday a costat 280 de lei, incluzând 5 nopți de cazare la un hotel de 2 stele din stațiunea Saturn. La polul opus, cel mai scump pachet rezervat de Black Friday a fost de 4.536 euro, fiind vorba despre un sejur all inclusive de 8 nopți într-un apartament cu trei camere la un hotel de 4 stele din Mamaia Nord, pentru prima jumătate a lunii august. Pachetul a fost rezervat de un grup format din șase adulți și doi copii.

“Turiștii noștri s-au obișnuit deja cu reducerile de Black Friday, este o campanie pe care o așteaptă cu interes crescut de la un an la altul pentru că știu că în aceste zile pot găsi cele mai mari reduceri din an la vacanțele pe litoral. Mulți dintre cei care ne-au contactat zilele acestea, fie în call-center, fie pe e-mail, știau deja ce caută și aveau un buget stabilit pentru această achiziție, ceea ce înseamnă că se pregătesc din timp pentru Black Friday la vacanțe pe litoral”, afirmă Ștefan Necula, director Litoralulromanesc.ro.

Potrivit turoperatorului, în weekendul prelungit de Black Friday au fost intervale în care la fiecare șase secunde s-a înregistrat o solicitare de rezervare fie telefonic, fie online. Reprezentanții agenției anunță că cei interesați să rezerve o vacanță pe litoral și care nu au reușit să facă acest lucru zilele trecute pot profita de a doua sesiune de Black Friday, programată la finalul acestei săptămâni, în intervalul 16-19 noiembrie.

Sejururile pe litoralul românesc pot fi achitate și cu vouchere de vacanță. În ceea ce privește condițiile, turiștii trebuie să aibă în vedere că sumele deja plătite sunt nerambursabile. Pentru a doua sesiune de reduceri Black Friday, plata trebuie efectuată până cel târziu luni, 20 noiembrie.

articol publicat anterior pe funkytravel.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Nu cred ca romanii nu dorm noaptea din cauza Black Friday ci pentru a plati un pret corect pentru litoralul romanesc care este supralicitat.
    P.S. 280 lei pentru 5 zile pe litoral? Chiar si la doua stele? Este cumva cazare in curte la cerul liber?
    • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult
sound-bars icon