Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ronaldo s-a transferat la Al Nasr și internetul bubuie de ipocrizie

Cristiano Ronaldo - Al Nasr

Fotp: Profimedia Images

Nu ne putem bea cafeaua dimineața din cauză că Ronaldo s-a transferat la Al Nasr și bubuie internetul de ipocrizie.

În primul rând, Ronaldo va împlini 38 de ani în februarie și îi va fi dificil să își găsească un club de top unde să fie titular și unde să repete performanțele din trecut.

De asemenea, Ronaldo va câștiga 200 de milioane euro pe an la Al Nasr. De fapt, Al Nasr nu l-a transferat pe Ronaldo pentru a deveni vreun Real Madrid din lumea arabă, ci pentru imagine.

De notat că Ronaldo, înainte de transferul la Al Nasr, și-a făcut treaba la toate cluburile unde a activat. Aveți mai jos realizările sale (sursa: Wikipedia):

1. 2002-2003 -> Sporting Lisabona – 25 meciuri (3 goluri)

2. 2003 – 2009 -> Manchester United – 196 meciuri (84 goluri)

3. 2009 – 2018 -> Real Madrid – 292 meciuri (311 goluri)

4. 2018 – 2021 -> Juventus Torino – 98 meciuri (81 goluri)

5. 2021 – 2022 -> Manchester United – 40 meciuri (19 goluri)

Nu menționăm și numărul titlurilor de campion obținute de-a lungul carierei sau al trofeelor, este prea mult și este clară deja ideea. Ronaldo și-a făcut treaba acolo unde a activat și a făcut-o bine.

Că se transferă la aproape 38 de ani, o vârstă înaintată pentru obținerea de performanțe în fotbal, la Al Nasr, și faptul că este criticat pentru asta este deja ipocrizie. Ronaldo a câștigat totul, în afară de Campionatul Mondial.

În următorii doi ani, Ronaldo va câștiga aproape 400 de milioane euro din salariu la Al Nasr. La această sumă se adaugă veniturile din publicitate. Însă angajamentul său este pe termen lung. Foarte probabil, după retragere, va deveni consultant pentru Federația de fotbal din Arabia Saudită, astfel încât statul arab să organizeze Campionatul Mondial din 2030.

Este de condamnat că a luat decizii financiare excelente pe termen lung? În niciun caz!

Anticipez că Leo Messi va urma același parcurs, în anii următori. Ar fi chiar interesant ca Messi să devină colegul de echipă al lui Ronaldo sau să își continue duelurile în campionatul Arabiei Saudite.

Articol publicat pe project-e.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • corne check icon
    Cristiano Ronaldo, în 2015: ”Vreau să-mi termin cariera la un club mare”
    ipocrita lume, tovarasi!
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult