Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Rusia nu mai ajunge la gurile Dunării. Serghei Șoigu a ordonat retragerea imediată din Herson

Serghei Șoigu

Foto: Profimedia Images

Rușii pleacă din Herson. Acest lucru reiese din cuvintele ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu,  care a dat instrucțiuni pentru retragerea echipamentului și personalului militar din acea parte a regiunii Herson situată pe malul drept al râului Nipru. Acolo se află orașul ocupat de ruși de la începutul invaziei.

„Continuați cu retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru transferul în siguranță al echipamentelor, armelor și personalului peste râul Nipru”, a spus Șoigu.

Şoigu pare să urmeze propunerea generalului Serghei Surovikin, comandantul trupelor ruse din Ucraina. Pe 9 noiembrie, acesta a vorbit în cadrul unui reportaj, care a fost transmis în direct de televiziunea rusă, și a spus că, în situația actuală, o aprovizionare a regiunii Herson este imposibilă și că este cel mai oportun „să ne apărăm de-a lungul malului stâng al Niprului”.

Potrivit lui Surovikin, retragerea pe malul stâng al râului va salva viețile soldaților.

„Pentru noi, viața și sănătatea militarilor ruși este întotdeauna o prioritate. Trebuie să luăm în considerare și amenințarea la adresa populației civile”, a agreat Șoigu.

Înainte de a fi anunțată retragerea, au existat informații că armata rusă ar fi aruncat în aer poduri peste Nipru. Deputatul Consiliului Regional Herson, Serhiy Khlan, a declarat pe 9 noiembrie că rușii au aruncat în aer cinci poduri care duceau la malul drept al Niprului. Potrivit lui Khlan, în acest fel, Forțele Armate ale Federației Ruse au decis să se pregătească pentru retragere și să încetinească ofensiva ulterioară a Forțelor Armate ale Ucrainei pe malul stâng al Niprului.

Armatele ucrainene și ruse nu au confirmat oficial distrugerea podurilor.

În plus, pe 9 noiembrie, a fost anunțat decesul președintelui autorităților de ocupare din regiunea Herson, Kirill Stremousov. El a ocupat funcția de șef adjunct al administrației regionale numite de Rusia și a comentat adesea situația din regiune. Pe 9 noiembrie, administrația regională a anunțat că Stremousov a murit într-un accident. Ministerul regional al Sănătății a spus că nu a existat încă o confirmare oficială în acest sens. Dar mai târziu moartea lui Stremousov a fost confirmată de șeful administrației, Vladimir Saldo.

Articol publicat inițial pe project-e.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult