Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Salutare, națiune, cor de bocitoare!

Andrei Gheorghe

Foto: Facebook Tara Skurtu

Dacă ar fi citit azi tot ce s-a zis și s-a plâns despre el, fostul meu coleg Andrei Gheorghe ar fi răspuns cu următoarele cuvinte (multe dintre expresiile de mai jos îi aparțin, îmbinarea lor este pur întâmplătoare):

Am plecat, băi, scârnăviilor! Nu, băi, idioților, nu mi-am înscenat moartea. Am murit ca să muriți voi de ciudă că n-o să aflați niciodată dac-a fost sau nu supradoză. A fost supradoză de viață, băi, imbecililor! Viermi de pământ ce sunteți, îngrămădiri de incertitudini și erori, lepădături ale universului! Pupa-ți-aș tălpile tale, Pascal, că bine le-ai zis! Aaaaah, faceți 13-14 că nu știți cine e Pascal, nu știți cine e Dostoievski, nu știți cine e Bukowski? Dar știți să mă bociți mioritic, că ce băiat bun era arogantu’ și infatuatu’ ăla, unicul și supremul om de radio și TV. Halal să-ți fie, națiune de bocitoare!

Unde decedații mă-sii erați, când aveam nevoie de voi, băi, Adriane, băi, Dane, băi, Sorine, băi, Dinule (cu tine mă socotesc, curând)? Ai dracu’ cu corul vostru de bocitoare! Cum v-ați găsit voi, dintr-o dată, în dressing room, chiloții ăia de care vă trăgeați cu mine, artiștilor și bețivilor, mogulilor și sărăntocilor, majoretelor și midinetelor, curvelor și vagabonzilor, latrinelor și caporalilor de presă care sunteți! Cu câtă ură m-ați iubit și cu câtă dragoste m-ați urât, băi, secăturilor?

Uite că n-am ieșit la pensie. Mă autocitez, din memorie: noi, ăştia vechii, dacă ne zgârii puţin, descoperi nişte tipi care cred că, dacă ies la pensie, primesc un ceas. Odată credeam că, după ce termin şcoala, se termină viaţa şi ieşim la pensie. Uite că v-am scos pe voi la pensie, zărghiților! M-am dus să trollez dumnezei și satane, să fac mișto de sexul îngerilor și s-o caut prin infern, purgatoriu și paradis pe târfa aia de Beatrice a lu’ Dante. Am trecut la next level.

Îmi fac post de radio cu Elvis, Stephen Hawkins și Iuri Gagarin. Că voiam să mă fac astronaut, când eram mic și mă numeați „rusnac împuțit”, care nu pricepea o iotă românește, băi, rusofobilor care acum mă bociți! Ortodocșilor și orto-ipocriților sadea, pe Sfântu’ Petru o să-l pun secretară de emisie sau transgender de emisie sau ce vrea el. Important e ca radioul să iasă pizdeț. Și-o să iasă, că vă promit că n-or să calce în studio șopârlele solzoase, cu gura plină de bacili pe care voi îi numiți politicieni. Și-o să-l invit pe Dumnezeu în emisiune, ca să-i spună camaradul Stephen că e veriga slabă și să-l dea afară, că noi nu vrem să ne scape de revolta și de furia care ne mănâncă pe dinăuntru – chiar credeați ce-am spus în interviul ăla?

Ipocriților, chiar credeați că glumeam când am venit să vă spun că sunteți proști? Salutare, națiune! Mai bociți mult, zombificaților? Vă mai spun o dată: în viață ai două opțiuni, să pleci sau să stai. Eu am plecat și nu vreau să m-ajungeți din urmă tot nişte papiţoi semidocți, hoţi, cocălăriți, din familii nasoale, cu sânge prost şi rasă proastă. Dacă nu vă permiteți o moarte deșteaptă, nu puteți să intrați cu mine în emisie, pe lumea-ailaltă!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am descoperit postarea d-lui Nucu Morar, dupa ce am postat parerea mea despre Andrei Gheorghe. Dumnezeu sa va ajute, d-le Morar! Nu mai speram sa intalnesc, chiar si aici, un om care, cu decenta si finete, sa caracterizeze situatia dramatica, de azi, a amaratei noastre Romanii, si "calitatea morala indecenta", a celor ce o conduc. De patriotism nici nu poate fi vorba, pentru ca, dupa 1989, a fi patriot a devenit sinononim cu "patrihot". Pacat, mare pacat! Ma voi stradui ca, pana nu ma leaga noii securisti ai tarii ( cei vechi m-au chinuit din 1976, pana in 1992 (da, pana in 1992), iar astia noi, pana in 2015 , sa-mi potolesc limbajul, intentionat, vulgar, ca o necesara descarcare nervoasa, de pana acum, de pe retelele de socializare.
  • Like 1
  • @ Ionel Voicu
   Va mulțumesc pentru cuvintele frumoase.
   • Like 0
 • Odihneste-te in pace "MAESTRE". Esti printre putinii "Maestrii" adevarati ce ne-au ramas dupa 1989, dar nici pe acestia nu suntem capabili sa ni-i pastram.
  • Like 0
 • Acum ca l-au incinerat, pot sa intreb in stilu sau caracteristic, vizibil in mai toate emisiunile si raportarile sale catre public, cine p_la mea este acest Andrei Gheorghe de este atat de bagat in seama ca mort? Bine, dupa parerea mea si ca viu. Un ”gurist” de radio-tv care n-a produs nimic concret in educarea publicului sau. Dimpotriva. O generatie, nu toti, de handicapati dadeau pe spate cand AG ii ”scuipa” in fata live. Sindromul Ștocolm nu există est caz, este sindromul Pro, de Pro-stire a neamului și de infatuare. Fara stima, AG, asa cum ne-ai vorbit o viata in spatele microfonului si fara drept la replica, du-te dreaq. Sincer ca tine mi-s si nu te bocesc.
  • Like 1
 • Nu as zice ca a avut o moarte desteapta,din contra,cind ai o ffamilie atit de numeroasa si frumoasa (doua chiar ),prieteni,putini mai ramasesera,tu mori in masarda unei casoaie cazut de pe wc,singur singurel.Unde erau prietenii care acum te zeifica?Comportamentul lui din ultimii ani,a facut sa fuga toti din jurul lui,si familie si rude,si prieteni.Toti acestia vor aparea acuma la impartirea prazii,asa cum sa intimplat la toti,inclusiv la monarhi......iar bocetul asta ca nu a fost ajutat,chemat,rugat sa faca emisiuni,sau sa participe aveti ultimul exemplu de cea spus D.Negru cind la invitat la emisiune...ba boule,nu ma mai chema.....cred ca in ultima perioada avea in limbaj si un comportament mizerabil pentru a aparea in emisiune tv.
  • Like 2
 • Bine făcut textul, felicitări!
  • Like 0
 • A-ți exagerat domnule Niculescu ;
  • Like 0
 • Victor66 check icon
  Nu stiam ca raposatul Andrei Gheorghe vorbea in halul acesta de urat.
  • Like 0
 • Ce n-au putut fura , au dat la o parte . Pe Andrei nici macar asta n-au putut , a plecat singur . Acum cand gunoaiele sant sus , unde ar fi fost locul lui ?
  • Like 0
 • Bine exprimate gandurile.
  Nu spun Domnul sa sa-l aiba in paza, nu credea in El.
  • Like 1
 • RESPECT Andrei,poate în lumea de dincolo o să întâlnești oameni asemenea ție.
  • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult
Text: Cristian Niculescu/ Voce: Cristian Niculescu
sound-bars icon