Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Obiceiuri estivale în camera de hotel: de la aragazul pentru fiert ciorba la scutece și lenjerii murdare lăsate ca „amintire”

Camera de hotel

Trăim o perioadă în care cei mai mulți dintre noi încearcă să se protejeze pentru a nu se infecta cu virusul SAR COV2, iar atunci când călătorim căutăm locuri curate de cazare tocmai pentru a ne menține sănătoși. Sezonul estival 2020 a fost unul ciudat pentru toată lumea. Hotelierii s-au văzut obligați nu doar să promită servicii de calitate, ci chiar să le și ofere, iar turiștii să înțeleagă că statul la coadă la micul dejun, prânz și cină a devenit o normalitate în noile condiții sanitare.

Ceva însă nu s-a schimbat! Anumiți turiști consideră că spațiul de cazare poate fi transformat într-o gospodărie rurală, statuile din centrul vechi al orașului Constanța sunt de fapt cele mai bune amintiri pentru o fotografie în pielea goală, iar șezlongurile de pe plajă pot fi rupte fără probleme, doar pentru că vrei tu să le arați prietenilor tăi că ai fost la sala de forță.

Angajații hotelului au observat suprinși că oaspeții lor le-au lăsat ca “amintire” mai multe scutece folosite și lenjerii pline de ….

De câteva zile, primesc fotografii de la hotelieri și administratori de terase cu distrugerile provocate de anumiți turiști. Vorbim de cetățeni români care au ales să vină în vacanță pe litoralul românesc, cel pe care sunt sigur că l-au blamat pe rețelele de socializare.

Prima fotografie este de la un hotel de trei stele din stațiunea Mamaia. Dacă nu ați observat încă mucurile de țigară din paharul de cristal, poate că ați rămas blocați cu privirea la sârma de rufe improvizată în camera de hotel sau la aragazul portabil care abia așteaptă să fiarbă o nouă oală cu ciorbă de văcuță.

Să mergem mai departe! Această fotografie a fost suprinsă într-o altă cameră de hotel în care a fost cazată o familie cu un bebeluș. Angajații hotelului au observat suprinși că oaspeții lor le-au lăsat ca “amintire” mai multe scutece folosite și lenjerii pline de ….


Iată și într-o altă fotografie din aceeași cameră se observă și mai bine dezastrul lăsat în urmă de acești turiști.

Fotografiile cu șezlongurile mi-au fost trimise de managerul unui hotel din Mamaia. Unitatea de cazare are în administrare și o plajă, iar turiștii din hotel au ASIGURAT șezlongul. Da, toți turiștii din hotel primesc GRATIS un șezlong pe plajă pe perioada vacanței. Oare de ce ai simți nevoia să legi șezlongul cu sfoară de stâlpul metalic al umbrelei sau să prinzi două paturi de plajă cu un antifurt de bicicletă?

Vă las ca “amintire” de la mare și două fotografii din centrul vechi al orașului Constanța. Statuia Lupoaicei din Constanţa este o copie din bronz a vestitei surori din Roma, Lupa Capitolina. Statuia reprezintă lupoaica în timp ce îi alăpta pe Romulus şi Remus. Este amplasată chiar la intrarea în centrul vechi al orașului. Din păcate, vizitatorii de sezon ai orașului nu au ratat momentul de a se imortaliza dezbrăcați și cocoțați pe ansamblul statuar.

Articol publicat pe Funky Travel.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Sa mai zica unii ca romanul nu are sete de cultura...s-a dezbracat de maioul si slapii traditionali ca sa intelegem cat de aproape de trupul este cultura noastra milenara
    • Like 0
  • la un ultim hotel unde am stat, cand paraseam hotelul si completam chei si hartiile, cineva verificat dupa noi (consumul din mini bar, daca nu am uitat ceva, etc) - cele 10-15 min suficient sa vada daca am furat prosoape sau am lasat camera in stare neglijenta.
    De aceea cred ca hotelul cu pozele are o problema nu doar cu turistii ci si cu procedurile de respectat si personalul.
    • Like 1
  • Paharul de cristal? Serios, ala e cristal? Cu plumb, tritan sau cu ce aliaj? Ala e sticla chioara tratata cu plastic sa nu se sparga, sa tina recuzita 10 veri sa nu mai investeasca nimic.
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult