Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Schimbarea la fețe a României

Se împlinește un an de când, în spelunca aia de tablă unde se întâlneau sataniști și drogați să cânte cântece deocheate, oculta antiromânească a pus foc ca să-l dea jos pe Victor Ponta, cel mai premier bun, mândru că e român, și să-l pună pe Csolos ăsta, omul lui Soros, care, cu Iohannis și cu Kovesi, vinde țara la străini.

Asta comemorează astăzi un număr de concetățeni pe care nu vreau să-l știu. Iar pentru destui alții, această zi nu înseamnă nimic. Pe tronsonul în care am vorbit joi seara la Digi24 despre Colectiv, audiența a fost cu 30% mai jos decât pe cel despre Gorghiu, Dragnea, Nicușor Dan și partidele lor.

Mai rău decât să mori, e să mori degeaba. Or să fie procesiuni, lumânări, flori, discursuri, amintiri înlăcrimate la televizor. Folositoare celor omorâți de corupție, nepăsare și prostie, cât extinctoarele lipsă din cuptorul Colectiv.

Tot ce le-ar fi putut face țărâna mai ușoară în anul ăsta era schimbarea la fețe a României. Eu, unul, am sperat în noiembrie trecut, deși nu mai am vârsta, că revolta din stradă va deveni revoluție. Că acest popor are destul spirit ca să scoată în față niște lideri civici naturali, capabili să închege formațiuni de luptă împotriva Structurilor, să lanseze programe, ideologii, candidați care să-i învingă în alegeri pe putrezii „clasici” ai primăriilor și Parlamentului.

Înseamnă mai mult înlăturarea politicanilor pe cale electorală, decât să-i ia DNA la snop.

Dar, tresărirea s-a stins, românește, mai repede decât incendiul din Colectiv. Pe aici, răscoalele nu se transformă „prin noi înșine” în revoluții, e nevoie întotdeauna de un brânci din afară.

Nicio reformă, nici a sistemului sanitar, nici a intervențiilor de urgență, nu poate fi înfăptuită câtă vreme dăm cu ochii de aceleași fețe în „elita” conducătoare. După un an, a ieșit o fierotanie de dilatație din Podul Grant. Lua câteva minute ca să fie retezată. Circulația a fost sufocată vineri dimineață mai bine de 3 (trei) ore până când au dezamorsat „bomba” asta pusă de un terorist sărac...

Dacă se mai întâmplă încă un Colectiv sau ceva și mai grav, vom constata că nici la numărătoarea morților nu ne-am perfecționat. Poate doar să-i băgăm în barocamera pentru ten frumos de la spitalul Floreasca, ca să arate bine în coșciug...

Mai rău decât să mori degeaba, e să trăiești degeaba.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Din pacate, desi suntem in mileniul 3, Romania inca functioneaza ca o uniune de triburi in care interesul de grup este mai important ca interesul national.
  • Like 0
 • ASA SI GUVERNUL ASTA CE A FACUT CA NEFERICIREA DE ACUM UN AN SA NU SE MAI REPETE?????

  CE A FACUT????????
  • Like 0
 • Asa este dar ce este de o grozăvia uriasa este faptul ca in Romania anului 2016 aproape 3 milioane români pot sa trăiască cu 1000 lei pe luna.... este de grozavie iar daca vorbim de pensionarii români grozăvia este si mai mare......concluzia este ca jumatate din români de fapt sunt morți de drept si cine si pentru ca să lupte? As iesi la luptă su întreg sistemul dar unde ne sunt conducătorii?? Tristă țară Romania....
  • Like 0
 • Chiar daca erau 100 de stingatoare cu praf Co 2 sau spuma , dezastrul era acelasi !Viteza de extindere a incendiului a fost fenomenala !Intetesant a fost materialul din care a fost montat tavanul iar prostia aceea care a fost pusa cu ejectia in sus a fost fatala !Tavanul s-ar fi vrut a fi antifonic ,dar acesta nu avea nici o garantie ignifuga si nici nu s-a gandit nimeni la incendiu !De la incendiu si pana la a schimba un regim ,este o interpretare apasatoare ,chiar obsesiva ,ar trebui sa ne aducem aminte de tunurile care au tras in tarani in 1907 si alte mii de cazuri in care regimurile au nenorocit populatia romaneasca!
  • Like 0
 • Da, domnule Popescu, aveti dreptate!! Suparator de multa dreptate...insa as dori sa transformati supararea d-voastra, care este si a noastra, in idei si fapte pozitive....pentru ca puteti!!! Canalizati-va energia, inteligenta, intransigenta, acolo unde este nevoie....si poate mai aduceti si pe altii!
  • Like 0
 • "Se împlinește un an de când, în spelunca aia de tablă unde se întâlneau sataniști și drogați să cânte cântece deocheate, oculta antiromânească a pus foc ca să-l dea jos pe Victor Ponta, cel mai premier bun, mândru că e român, și să-l pună pe Csolos ăsta, omul lui Soros, care, cu Iohannis și cu Kovesi, vinde țara la străini."

  Gura pacatosului, adevar graieste. Lasand la o parte sarcasmul , este fix ce s-a intamplat. Colectiv a fost un atentat terorist organizat de Iohannis si oamenii din spatele lui, nicidecum un accident tragic care se poate pune pe seama iresponsabilitatii unor oameni.
  • Like 1
 • "Mai rău decât să mori degeaba, e să trăiești degeaba." CTP
  "Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba." Petre Tutea
  • Like 1

 • Uitati-va de la varf in jos cu toate functiile de conducere cad rand pe rand in mana strainilor! Ce inseamna dezbinarea!
  • Like 1
  • @ Ticu Ursache
   bravo ! atingeti un pct fundamental ! deci : 1. de ce cele 3 tari (moldova, muntenia, transilvania) care vorbea o limba comuna (protoromana) si apoi tara (regatul romania) in care s-au reunit au fost conduse numai de straini ? 2. de ce soarta acestor tari a fost decisa numai si numai de marile imperii sau puteri (cronologic : roman, slav, otoman, austro-ungar, rus, franta, germania, marea britanie, urss, sua, ue ...) ? dezvoltati, istoria o sa va indice viitorul !
   • Like 0
 • Am tot venit cu ideea, pentru ca nu e important sa zici ca nu vrei si nu-ti convine trebuie sa ai si solutii, sistemul informatic, poate pentru prima data in lume, ar trebui sa rezolve problemele Romaniei.
  Dar daca nu vreti sa auziti! Continuam cu doua camere, ca acum 200 de ani. Aia au fost destepti si au fost capabili sa se impuna la acea vreme. Astazi nu avem idei, nu gandim ci doar schelalaim. Vorbim de sistemul informational DAR AVEM NEVOIE DE PURTATORI DE CUVANT. Daca asa trebuie sa functioneze sistemul in continuare, pe umerii si pe munca noastra a unor indivizi care ne calca zilnic in picioare atunci succes celor care isi vor mai asigura curand viata din toate punctele de vedere pentru 4-5 ani.
  • Like 0
 • Aceste fețe vor dispărea.Nu datorită televiziunii ci datorită facebokului.Nu mai e cale de întoarcere,nu ne mai pot prosti,nu mă mai Antene,Realitatea,la România tv nu m-am uitat niciodată.Mă mai uit la Digi 24 uneori. E suficient să ne uităm la ce se întâmplă în parlament..niste îmbuibați analfabeți sau șmecheri cu școala,cu aer de aristocrați
  i ...
  • Like 1
  • @ Adina Luscan
   DESPRE CARE FETE VORBESTI???
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult