Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Șerban Pavlu, despre scena explicită dintre doi bărbați din filmul „Monștri”: „Cum e posibil să refuzi o astfel de scenă, dar să accepți cu bucurie o scenă de violență extremă?”

Filmul „Monștri” conține o scenă explicită de sex între doi bărbați - Arthur, interpretat de Cristian Popa, și Alex, interpretat de Șerban Pavlu. O scenă pe care Pavlu povestește că a tratat-o inițial, atunci când i-a fost propusă de regizorul Marius Olteanu, cu mare reticență. 

„Nu a fost o chestie simplu de făcut. Scena cu totul este o chestie destul de complexă, nu era făcută de amorul artei. A fot o discuție lungă, o discuție pe care am avut-o eu cu mine. Marius Olteanu mi-a propus rolul ăsta într-o primă fază. Când am primit scenariul, am spus: În niciun caz, dar de ce să fac eu treaba asta, de ce să mă expun eu în felul ăsta, de ce să trec eu prin așa ceva, doar pentru că... Doar pentru că ce? Că cineva vrea să șocheze, să epateze”, a spus Păvlu, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Șerban Pavlu - FB

După un an, când filmul intra în pre-producție, Marius Olteanu a revenit cu propunerea. „Speram că trecuse și am fost obligat să mă gândesc din nou. Și m-am întrebat de ce nu-mi doresc să fac lucrul ăsta. Nu era o scenă proastă pentru un actor. Vorbele, dialogul, scena în sine e foarte bună. E o chestie nuanțată, complexă. Oamenii ăia sunt oameni adevărați, cu ideile lor, cu problemelelor, cu nefericirile lor. Și la sfârșit e această scenă de sex. Și m-am întrebat cum e posibil să refuzi așa categoric lucrul ăsta, dar să accepți cu bucurie și cu interes profesional o scenă de iiolență extremă, o scenă în care tragi cu mitraliera, omori oameni, le tai gâtul cu un cuțit, îi omori cu mâinile goale. Un actor nu a spune Nu! la chestia asta. Acea violență nu e indecentă, nelalocul ei”, a povestit Șerban Păvlu.

Întrebatce reacție a avut familia sa, actorul a răspuns: „Am vorbit cu familia înainte, în timpul filmărilor și după. Nu a fost o problemă, familia mea e alături de mine în căutările mele artistice. Am o familie formată din soție, copii... O familie... tradițională”, a spus actorul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dar ramane chestia asta, si e bine ca a zis.o. In cinematografia romaneasca ramane inca dorinta asta de a epata. Regizorilor parca le e frica sa nu cumva sa nu impresioneze suficient. Dar exista multe filme romanesti in care incarcatura emotionala e suficienta. Nu mai e nevoie nici de primplan cu taietura din care galgaie sangele si nici de scene duse la granita porno. Spectatorii trebuie sa aiba permisiunea de a.si imagina ceva care nu apare explicit pe "ecranul de argint".
  • Like 1
 • GabiC check icon
  aHa.
  Bine de stiut!
  Sa evit si filmul asta.
  Numai violenta, sex, acum "intr-o alta prezentare";
  Mari actori si caii lor!
  Desi- daca-mi amintesc, parca si in Caligula au fost niste scene;
  Oricum, mare mizerie, zilele astea, in filmografia pamanteana. Astept extraterestrii- poate ei fac filme...
  • Like 0
 • Poți să-i sugerezi regizorului să folosească un body double pentru părțile foarte explicite, se practică de mult timp.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult