Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Rezultatul alegerilor din Austria Inferioară e un dezastru pentru cancelarul Nehammer și pentru partidul său. Arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte a fost greșită”, crede Siegfried Mureșan

Karl Nehammer - 2023

Foto: Profimedia Images

OVP, partidul cancelarului Karl Nehammer, a pierdut majoritatea absolută la alegerile regionale desfăşurate duminică în Austria Inferioară. Partidul a obținut 39,9% din voturi, cu 10 procente mai puțin față de în urmă cu 4 ani.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan consideră că rezultatul reprezintă „un dezastru” pentru cancelarul german și o dovadă că strategia anti-migrație pe care a adoptat-o a fost greșită.

„Rezultatul alegerilor regionale de ieri din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer și pentru partidul său.

1. Partidul cancelarului a pierdut majoritatea absolută în parlamentul regional.

2. Partidul său a pierdut 10% față de alegerile anterioare. Partidul de extremă dreaptă a câștigat 10% față de alegerile anterioare.

3. A pierdut atât de mult încât nu poate guverna doar cu Partidul Verzilor (cu care are coaliție la nivel federal) sau cu partidul liberal NEOS.

4, Poate forma majoritate doar cu extrema dreaptă sau cu socialiștii.

Acest rezultat dezastruos arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migrației, și de a folosi această temă în mod populist a fost greșită. Nu a dat roade”, a scris Mureșan pe Facebook.

În opinia sa, acest lucru ar trebui să fie o lecție. „Este o lecție pentru el, dar și pentru orice alt politician care se gândește să copieze vreodată extrema dreaptă. Copiind extrema dreaptă întărim extrema dreaptă. Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mhm check icon
    Partidul a obținut 39,9% din voturi, cu 10 procente mai puțin față de în urmă cu 4 ani? Fals. Cu 10 puncte procentuale.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult