Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Rezultatul alegerilor din Austria Inferioară e un dezastru pentru cancelarul Nehammer și pentru partidul său. Arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte a fost greșită”, crede Siegfried Mureșan

Karl Nehammer - 2023

Foto: Profimedia Images

OVP, partidul cancelarului Karl Nehammer, a pierdut majoritatea absolută la alegerile regionale desfăşurate duminică în Austria Inferioară. Partidul a obținut 39,9% din voturi, cu 10 procente mai puțin față de în urmă cu 4 ani.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan consideră că rezultatul reprezintă „un dezastru” pentru cancelarul german și o dovadă că strategia anti-migrație pe care a adoptat-o a fost greșită.

„Rezultatul alegerilor regionale de ieri din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer și pentru partidul său.

1. Partidul cancelarului a pierdut majoritatea absolută în parlamentul regional.

2. Partidul său a pierdut 10% față de alegerile anterioare. Partidul de extremă dreaptă a câștigat 10% față de alegerile anterioare.

3. A pierdut atât de mult încât nu poate guverna doar cu Partidul Verzilor (cu care are coaliție la nivel federal) sau cu partidul liberal NEOS.

4, Poate forma majoritate doar cu extrema dreaptă sau cu socialiștii.

Acest rezultat dezastruos arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migrației, și de a folosi această temă în mod populist a fost greșită. Nu a dat roade”, a scris Mureșan pe Facebook.

În opinia sa, acest lucru ar trebui să fie o lecție. „Este o lecție pentru el, dar și pentru orice alt politician care se gândește să copieze vreodată extrema dreaptă. Copiind extrema dreaptă întărim extrema dreaptă. Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mhm check icon
    Partidul a obținut 39,9% din voturi, cu 10 procente mai puțin față de în urmă cu 4 ani? Fals. Cu 10 puncte procentuale.
    • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult