Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Rezultatul alegerilor din Austria Inferioară e un dezastru pentru cancelarul Nehammer și pentru partidul său. Arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte a fost greșită”, crede Siegfried Mureșan

Karl Nehammer - 2023

Foto: Profimedia Images

OVP, partidul cancelarului Karl Nehammer, a pierdut majoritatea absolută la alegerile regionale desfăşurate duminică în Austria Inferioară. Partidul a obținut 39,9% din voturi, cu 10 procente mai puțin față de în urmă cu 4 ani.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan consideră că rezultatul reprezintă „un dezastru” pentru cancelarul german și o dovadă că strategia anti-migrație pe care a adoptat-o a fost greșită.

„Rezultatul alegerilor regionale de ieri din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer și pentru partidul său.

1. Partidul cancelarului a pierdut majoritatea absolută în parlamentul regional.

2. Partidul său a pierdut 10% față de alegerile anterioare. Partidul de extremă dreaptă a câștigat 10% față de alegerile anterioare.

3. A pierdut atât de mult încât nu poate guverna doar cu Partidul Verzilor (cu care are coaliție la nivel federal) sau cu partidul liberal NEOS.

4, Poate forma majoritate doar cu extrema dreaptă sau cu socialiștii.

Acest rezultat dezastruos arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migrației, și de a folosi această temă în mod populist a fost greșită. Nu a dat roade”, a scris Mureșan pe Facebook.

În opinia sa, acest lucru ar trebui să fie o lecție. „Este o lecție pentru el, dar și pentru orice alt politician care se gândește să copieze vreodată extrema dreaptă. Copiind extrema dreaptă întărim extrema dreaptă. Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mhm check icon
    Partidul a obținut 39,9% din voturi, cu 10 procente mai puțin față de în urmă cu 4 ani? Fals. Cu 10 puncte procentuale.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult