Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona are Muntele Reginei Nadia la picioare

 Până la ultima minge am tremurat pentru Simona! În ciuda victoriei în două seturi, 7-6, 6-3, a fost un meci pe muchie de cuțit tot timpul. Dacă Keys egala după 40-0, 3 mingi de meci pentru Simona, și a fost la un pas, se putea întâmpla orice.

Ce fiară este Madison Keys! Cred că are cel mai puternic și eficient forehand din circuit, dă cu dreapta mai tare decât Serena. Peste Simona au venit neîncetat „măciuci” înspăimântătoare, expediate cu aproape 140 km/h. Arăta ca o înfruntare între un semigreu și un boxer de categorie ușoară.

E imposibil în fața unei asemenea agresivități totale să faci altceva decât să te aperi. Simona a dat drumul la picioare, s-a aruncat în nenumărate recuperări la limită, s-a opintit, literalmente, să retrimită peste plasă cu lift și cât mai lung rafalele lui Keys.

Au fost momente în care Madison a greșit, cu un termen des folosit, „copilărește”, dar cunoscătorii de tenis știu că nu-i așa: după ce lovești decisiv de 5 ori la rând și mingea îți vine iarăși, și iarăși înapoi, pe a 6-a o vei greși, oricât de ușoară ar fi.

Simona s-a dovedit mai lucidă, mai matură decât tânăra și talentata ei oponentă, care a refuzat să-și reducă forța loviturilor, sperând arogant să învingă prin KO.

După Andrei Pavel în 2001, românca Simona Halep câștigă, într-un meci al voinței și stăpânirii de sine, Rogers Cup la Montreal, Muntele Regelui sau, mai exact, al Reginei Nadia.

Acumulările din colaborarea cu Darren Cahill încep să se vadă tot mai clar, în special la serviciu, retur și încredere.

Serviciu, retur și încredere care i-au funcționat bine și în meciul de dublu, un spectacol de toată frumusețea, cu public mult, cu schimburi fulgerătoare la fileu, passing-uri în cros și lung de linie, intercepții surpriză, lovituri scoase „din buzunar”, de Katya, Elena, Monica și „debutanta” Simona.

Makarova și Vesnina sunt unul dintre cele mai bune dubluri din lume și au meritat să câștige, dar și România a arătat lumii o pereche, SiMonica, până acum necunoscută, care în viitor poate reprezenta tricolorul cu glorie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult