Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona are Muntele Reginei Nadia la picioare

 Până la ultima minge am tremurat pentru Simona! În ciuda victoriei în două seturi, 7-6, 6-3, a fost un meci pe muchie de cuțit tot timpul. Dacă Keys egala după 40-0, 3 mingi de meci pentru Simona, și a fost la un pas, se putea întâmpla orice.

Ce fiară este Madison Keys! Cred că are cel mai puternic și eficient forehand din circuit, dă cu dreapta mai tare decât Serena. Peste Simona au venit neîncetat „măciuci” înspăimântătoare, expediate cu aproape 140 km/h. Arăta ca o înfruntare între un semigreu și un boxer de categorie ușoară.

E imposibil în fața unei asemenea agresivități totale să faci altceva decât să te aperi. Simona a dat drumul la picioare, s-a aruncat în nenumărate recuperări la limită, s-a opintit, literalmente, să retrimită peste plasă cu lift și cât mai lung rafalele lui Keys.

Au fost momente în care Madison a greșit, cu un termen des folosit, „copilărește”, dar cunoscătorii de tenis știu că nu-i așa: după ce lovești decisiv de 5 ori la rând și mingea îți vine iarăși, și iarăși înapoi, pe a 6-a o vei greși, oricât de ușoară ar fi.

Simona s-a dovedit mai lucidă, mai matură decât tânăra și talentata ei oponentă, care a refuzat să-și reducă forța loviturilor, sperând arogant să învingă prin KO.

După Andrei Pavel în 2001, românca Simona Halep câștigă, într-un meci al voinței și stăpânirii de sine, Rogers Cup la Montreal, Muntele Regelui sau, mai exact, al Reginei Nadia.

Acumulările din colaborarea cu Darren Cahill încep să se vadă tot mai clar, în special la serviciu, retur și încredere.

Serviciu, retur și încredere care i-au funcționat bine și în meciul de dublu, un spectacol de toată frumusețea, cu public mult, cu schimburi fulgerătoare la fileu, passing-uri în cros și lung de linie, intercepții surpriză, lovituri scoase „din buzunar”, de Katya, Elena, Monica și „debutanta” Simona.

Makarova și Vesnina sunt unul dintre cele mai bune dubluri din lume și au meritat să câștige, dar și România a arătat lumii o pereche, SiMonica, până acum necunoscută, care în viitor poate reprezenta tricolorul cu glorie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult