Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona e pe mâna ei

Simona Halep--

 Simona a câștigat meciul cu Kontaveit în 53 de minute pentru că nu s-a gândit la victorie și nu s-a temut de înfrângere. Fiecare punct, indiferent dacă l-a pierdut sau câștigat, Simona l-a „uitat” într-o fracțiune de secundă, intrând în pregătirea următorului.

Estonianca a procedat corect din punct de vedere tactic. A încercat să fie agresivă tot timpul, să joace în viteză, să se „ia în gură” cu Simona. Dacă alegea un joc de regularitate, așteptând greșeala Simonei, probabil că nu lua nici cele două ghemuri. Însă nivelul tehnic nu i-a permis să susțină o astfel de tactică în fața lui Simo. De câte ori a încercat să zvâcnească, să preia controlul, Simona a contracarat-o cu sprinturi ca în desene animate și servind foarte bine. Confirmându-și liniștea interioară și încrederea, finalista AO din 2018 a câștigat câte un punct cu scurtă și volé de la fileu.

 Semifinala cu Muguruza va fi însă altfel decât meciurile rezolvate până acum de Simona în două seturi. Când talentata, dar inconstanta jucătoare spaniolă își intră în formă, e greu de oprit. După un început ezitant, și-a limpezit jocul și le-a depășit la galop pe puternicele Svitolina, Bertens și Pavlyuchenkova. Și mai e și dorința ei de revanșă după teribila înfrângere în fața româncei din semifinala Roland Garros 2018.

Dar Simona Halep joacă acum pe mâna ei, nu a adversarei, oricare ar fi aceea... 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult