Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Simona e pe mâna ei

Simona Halep--

 Simona a câștigat meciul cu Kontaveit în 53 de minute pentru că nu s-a gândit la victorie și nu s-a temut de înfrângere. Fiecare punct, indiferent dacă l-a pierdut sau câștigat, Simona l-a „uitat” într-o fracțiune de secundă, intrând în pregătirea următorului.

Estonianca a procedat corect din punct de vedere tactic. A încercat să fie agresivă tot timpul, să joace în viteză, să se „ia în gură” cu Simona. Dacă alegea un joc de regularitate, așteptând greșeala Simonei, probabil că nu lua nici cele două ghemuri. Însă nivelul tehnic nu i-a permis să susțină o astfel de tactică în fața lui Simo. De câte ori a încercat să zvâcnească, să preia controlul, Simona a contracarat-o cu sprinturi ca în desene animate și servind foarte bine. Confirmându-și liniștea interioară și încrederea, finalista AO din 2018 a câștigat câte un punct cu scurtă și volé de la fileu.

 Semifinala cu Muguruza va fi însă altfel decât meciurile rezolvate până acum de Simona în două seturi. Când talentata, dar inconstanta jucătoare spaniolă își intră în formă, e greu de oprit. După un început ezitant, și-a limpezit jocul și le-a depășit la galop pe puternicele Svitolina, Bertens și Pavlyuchenkova. Și mai e și dorința ei de revanșă după teribila înfrângere în fața româncei din semifinala Roland Garros 2018.

Dar Simona Halep joacă acum pe mâna ei, nu a adversarei, oricare ar fi aceea... 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Simona a pierdut A jucat bine si pe alocuri f. bine.Unde a pierdut jocul ? Dupa parerea mea a pierdut datorita faptului ca atunci cand a avut oportunitatea sa castige primul set( a avut 4 mingi de set,)a jucat prea prudent si nu a riscat iar in al doilea set la 5-4 a servit slab permitandu-i adversarei sa o tina in defensiva.A pierdut ,cum se spune in lumea tenisului ,ptr. ca nu a jucat cum trebuie mingile importante.Cu ce ramane Simona dupa acest A.O ? Cu un joc bun ,nu s-a accidentat si a urcat pe locul doi in ierarhia mondiala .Ce ne ingrijoreaza este declaratia ei ca s-ar putea retrage curand ,declaratie pe care a facut-o atunci cand a comentat retragerea lui Wozniaki.Este posibil ca daca mai are cateva insuccese sa o faca , mai ales ca To-ruc se tine scai de ea ,marcand-o om la om .To-ruc este constient ca la 40 de ani si dupa doua casnicii ratate o asemenea oportunitate nu mai are. In fond Simona este un adevarat trofeu ptr. el si-si da seama ca timpul nu lucreaza in favoarea lui.Pe de alta parte ceasul biologic al Simonei bate tic-tac ,tic-tac si experienta ei de viata este la nivelul unei adolescente de 15-16 ani, intrucat lumea ei a fost limitata pana acum numai la tenis ,in timp ce To-ruc este uns cu toata alifiile.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult