Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Simona Halep, campioană la Madrid!

Simona Halep la Madrid

Foto: Guliver Getty Images

Simona Halep a câștigat sâmbătă seara finala turneului de la Madrid, în fața Kristinei Mladenovic, după un meci care a durat aproape trei ore. Halep își păstrează, astfel, titlul câștigat anul trecut.

Simona a reușit o revenire spectaculoasă în primul set, pe care l-a câștigat cu 7-5. A pierdut al doilea set la tiebreak, 6-7. A câștigat setul trei cu 6-2.

Acesta este al 15-lea turneu câştigat de Simona Halep la simplu, în cariera profesionistă, și primul în acest an.

Cronica turneului de la Madrid

Cum a fost în semifinale. Cristian Tudor Popescu: Cu ajutorul lui Darren, Simona a înăbușit răscoala Sevastovei

Cum a fost în sferturi. Cristian Tudor Popescu: Si-mo-na! So-ra-na! Iar au dat nana!

Cum a fost în optimi. Cristian Tudor Popescu: Simo, Iri, Sora au dat nanana la Madrid!

Ilie Năstase, prezent la ceremonia de premiere

Ilie Năstase, a cărui prezență la Wimbledon și la Roland Garros a fost interzisă în acest an din cauza incidentelor de la Mamaia, a participat la ceremonia de premiere de la Madrid.

Preşedintele WTA, Steve Simon, le-a felicitat pe finaliste, însă a precizat că prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de decernare a trofeului a umbrit ziua de sâmbătă. El a menţionat că a fost iresponsabil şi inacceptabil din partea organizatorilor turneului să îi confere fostului tenisman un rol oficial, în condiţiile în care acesta este suspendat provizoriu de ITF.

„A fost o finală frumoasă şi le felicit din suflet pe Simona şi Kristina pentru prestaţia lor extraordinară. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce căuta pe teren astăzi. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor şi i-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigaţiei. A fost iresponsabil şi inacceptabil din partea Madrid Open să îi confere un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier şi la cele mai înalte standarde de profesionism şi leadership, ceea ce nu s-a văzut astăzi", se arată în comunicatul semnat de Steve Simon.

Mladenovic: „Simona, să-mi spui ce ți se întâmplă, e al doilea an în care câștigi turneul de la Madrid”

Simona Halep și Darren Cahill, antrenorul ei, înaintea tiebreak-ului din setul 2. Cahill o liniștește pe jucătoarea din România. (Guliver Getty Images)

„Darren, unde ești?” l-a invocat Simona Halep pe antrenorul ei la ceremonia de premiere, când i-a mulțumit pentru sprijin. Simona Halep le-a mulțumit tatălui ei (care a urmărit cu inima la gură meciul din tribună), lui Ilie Năstase și lui Ion Țiriac, proprietarul turneului de la Madrid.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O fi fost Ilie Nastase "mitocan", dar Trump oare cum a fost in lupta pt Casa Alba?!...Intreb si eu...Oare de ce noi romanii trebuie sa fim mereu umili si politicosi cu toata lumea?!...Deci turneul de la Madrid apartine lui Ilie Nastase si Ion Tiriac...Sa fie dat afara din "curtea" lui?!...Hmm...
  • Like 1
 • Bator check icon
  Româncele mai tari decât românii. Felicitari Simona !
  Cât despre "Simon says...", dl. Steve Simon ar trebui sa penalizeze si organizatorii turneului de la Madrid pentru admiterea lui Ilie Nastase. Pai, ce e ITF, village without dogs ?! Completare tardiva: Pentru cine refuza sa imi sesizeze sarcasmul, doresc sa salut cu toata inima gestul organizatorului, dl. Ion Tiriac de a infrunta o decizie excesiva si pripita a d-lui Simon. Fotografia celor doi invingatori impreuna, Halep si Nastase are o puternica valoare de simbol.
  • Like 1
  • @ Bator
   Asa este, ar trebui penalizati. Dar, cinstit, hai sa uitam de mitocanul ala si sa ne bucuram de reusitele fetelor.
   • Like 0
 • Bravo, Simona!
  • Like 0
 • check icon
  Felicitări, Simona!
  Ține-o tot așa!
  • Like 0
 • M-a bucurat nespus jocul si rezultatul meciului. Sper intr-un happy end (si) la Roland Garros...
  • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult