Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Simona Halep, campioană la Madrid!

Simona Halep la Madrid

Foto: Guliver Getty Images

Simona Halep a câștigat sâmbătă seara finala turneului de la Madrid, în fața Kristinei Mladenovic, după un meci care a durat aproape trei ore. Halep își păstrează, astfel, titlul câștigat anul trecut.

Simona a reușit o revenire spectaculoasă în primul set, pe care l-a câștigat cu 7-5. A pierdut al doilea set la tiebreak, 6-7. A câștigat setul trei cu 6-2.

Acesta este al 15-lea turneu câştigat de Simona Halep la simplu, în cariera profesionistă, și primul în acest an.

Cronica turneului de la Madrid

Cum a fost în semifinale. Cristian Tudor Popescu: Cu ajutorul lui Darren, Simona a înăbușit răscoala Sevastovei

Cum a fost în sferturi. Cristian Tudor Popescu: Si-mo-na! So-ra-na! Iar au dat nana!

Cum a fost în optimi. Cristian Tudor Popescu: Simo, Iri, Sora au dat nanana la Madrid!

Ilie Năstase, prezent la ceremonia de premiere

Ilie Năstase, a cărui prezență la Wimbledon și la Roland Garros a fost interzisă în acest an din cauza incidentelor de la Mamaia, a participat la ceremonia de premiere de la Madrid.

Preşedintele WTA, Steve Simon, le-a felicitat pe finaliste, însă a precizat că prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de decernare a trofeului a umbrit ziua de sâmbătă. El a menţionat că a fost iresponsabil şi inacceptabil din partea organizatorilor turneului să îi confere fostului tenisman un rol oficial, în condiţiile în care acesta este suspendat provizoriu de ITF.

„A fost o finală frumoasă şi le felicit din suflet pe Simona şi Kristina pentru prestaţia lor extraordinară. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce căuta pe teren astăzi. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor şi i-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigaţiei. A fost iresponsabil şi inacceptabil din partea Madrid Open să îi confere un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier şi la cele mai înalte standarde de profesionism şi leadership, ceea ce nu s-a văzut astăzi", se arată în comunicatul semnat de Steve Simon.

Mladenovic: „Simona, să-mi spui ce ți se întâmplă, e al doilea an în care câștigi turneul de la Madrid”

Simona Halep și Darren Cahill, antrenorul ei, înaintea tiebreak-ului din setul 2. Cahill o liniștește pe jucătoarea din România. (Guliver Getty Images)

„Darren, unde ești?” l-a invocat Simona Halep pe antrenorul ei la ceremonia de premiere, când i-a mulțumit pentru sprijin. Simona Halep le-a mulțumit tatălui ei (care a urmărit cu inima la gură meciul din tribună), lui Ilie Năstase și lui Ion Țiriac, proprietarul turneului de la Madrid.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O fi fost Ilie Nastase "mitocan", dar Trump oare cum a fost in lupta pt Casa Alba?!...Intreb si eu...Oare de ce noi romanii trebuie sa fim mereu umili si politicosi cu toata lumea?!...Deci turneul de la Madrid apartine lui Ilie Nastase si Ion Tiriac...Sa fie dat afara din "curtea" lui?!...Hmm...
  • Like 1
 • Bator check icon
  Româncele mai tari decât românii. Felicitari Simona !
  Cât despre "Simon says...", dl. Steve Simon ar trebui sa penalizeze si organizatorii turneului de la Madrid pentru admiterea lui Ilie Nastase. Pai, ce e ITF, village without dogs ?! Completare tardiva: Pentru cine refuza sa imi sesizeze sarcasmul, doresc sa salut cu toata inima gestul organizatorului, dl. Ion Tiriac de a infrunta o decizie excesiva si pripita a d-lui Simon. Fotografia celor doi invingatori impreuna, Halep si Nastase are o puternica valoare de simbol.
  • Like 1
  • @ Bator
   Asa este, ar trebui penalizati. Dar, cinstit, hai sa uitam de mitocanul ala si sa ne bucuram de reusitele fetelor.
   • Like 0
 • Bravo, Simona!
  • Like 0
 • check icon
  Felicitări, Simona!
  Ține-o tot așa!
  • Like 0
 • M-a bucurat nespus jocul si rezultatul meciului. Sper intr-un happy end (si) la Roland Garros...
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult