Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Simona Halep, campioană la Madrid!

Simona Halep la Madrid

Foto: Guliver Getty Images

Simona Halep a câștigat sâmbătă seara finala turneului de la Madrid, în fața Kristinei Mladenovic, după un meci care a durat aproape trei ore. Halep își păstrează, astfel, titlul câștigat anul trecut.

Simona a reușit o revenire spectaculoasă în primul set, pe care l-a câștigat cu 7-5. A pierdut al doilea set la tiebreak, 6-7. A câștigat setul trei cu 6-2.

Acesta este al 15-lea turneu câştigat de Simona Halep la simplu, în cariera profesionistă, și primul în acest an.

Cronica turneului de la Madrid

Cum a fost în semifinale. Cristian Tudor Popescu: Cu ajutorul lui Darren, Simona a înăbușit răscoala Sevastovei

Cum a fost în sferturi. Cristian Tudor Popescu: Si-mo-na! So-ra-na! Iar au dat nana!

Cum a fost în optimi. Cristian Tudor Popescu: Simo, Iri, Sora au dat nanana la Madrid!

Ilie Năstase, prezent la ceremonia de premiere

Ilie Năstase, a cărui prezență la Wimbledon și la Roland Garros a fost interzisă în acest an din cauza incidentelor de la Mamaia, a participat la ceremonia de premiere de la Madrid.

Preşedintele WTA, Steve Simon, le-a felicitat pe finaliste, însă a precizat că prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de decernare a trofeului a umbrit ziua de sâmbătă. El a menţionat că a fost iresponsabil şi inacceptabil din partea organizatorilor turneului să îi confere fostului tenisman un rol oficial, în condiţiile în care acesta este suspendat provizoriu de ITF.

„A fost o finală frumoasă şi le felicit din suflet pe Simona şi Kristina pentru prestaţia lor extraordinară. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce căuta pe teren astăzi. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor şi i-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigaţiei. A fost iresponsabil şi inacceptabil din partea Madrid Open să îi confere un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier şi la cele mai înalte standarde de profesionism şi leadership, ceea ce nu s-a văzut astăzi", se arată în comunicatul semnat de Steve Simon.

Mladenovic: „Simona, să-mi spui ce ți se întâmplă, e al doilea an în care câștigi turneul de la Madrid”

Simona Halep și Darren Cahill, antrenorul ei, înaintea tiebreak-ului din setul 2. Cahill o liniștește pe jucătoarea din România. (Guliver Getty Images)

„Darren, unde ești?” l-a invocat Simona Halep pe antrenorul ei la ceremonia de premiere, când i-a mulțumit pentru sprijin. Simona Halep le-a mulțumit tatălui ei (care a urmărit cu inima la gură meciul din tribună), lui Ilie Năstase și lui Ion Țiriac, proprietarul turneului de la Madrid.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • O fi fost Ilie Nastase "mitocan", dar Trump oare cum a fost in lupta pt Casa Alba?!...Intreb si eu...Oare de ce noi romanii trebuie sa fim mereu umili si politicosi cu toata lumea?!...Deci turneul de la Madrid apartine lui Ilie Nastase si Ion Tiriac...Sa fie dat afara din "curtea" lui?!...Hmm...
  • Like 1
 • Bator check icon
  Româncele mai tari decât românii. Felicitari Simona !
  Cât despre "Simon says...", dl. Steve Simon ar trebui sa penalizeze si organizatorii turneului de la Madrid pentru admiterea lui Ilie Nastase. Pai, ce e ITF, village without dogs ?! Completare tardiva: Pentru cine refuza sa imi sesizeze sarcasmul, doresc sa salut cu toata inima gestul organizatorului, dl. Ion Tiriac de a infrunta o decizie excesiva si pripita a d-lui Simon. Fotografia celor doi invingatori impreuna, Halep si Nastase are o puternica valoare de simbol.
  • Like 1
  • @ Bator
   Asa este, ar trebui penalizati. Dar, cinstit, hai sa uitam de mitocanul ala si sa ne bucuram de reusitele fetelor.
   • Like 0
 • Bravo, Simona!
  • Like 0
 • check icon
  Felicitări, Simona!
  Ține-o tot așa!
  • Like 0
 • M-a bucurat nespus jocul si rezultatul meciului. Sper intr-un happy end (si) la Roland Garros...
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult