Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona s-a topit la un pas de victorie

Ciudată căderea Simonei... Până la 6-3, 5-4, servind pentru meci, a jucat solid, fizic și tactic, a silit-o pe Konta să greșească în schimburi stânga-dreapta cu mingi lungi și liftate, deranjante pentru britanica îndrăgostită de jocul razant cu fileul și tare. Condusă cu 3-0 în setul 2, Simona a câștigat apoi 5 ghemuri la rând față de unul al lui Konta, ceea ce arăta luciditate și determinare.

Și, dintr-odată, încă de la primul serviciu al ghemului de meci, am văzut-o moale, dezarticulată. Parcă s-a topit instant în arșița umedă a Floridei. A făcut două duble greșeli, și ce duble, dureroase, cu minge trimisă fleșcăit în burta fileului. A expediat în plasă, fără vlagă, o dreaptă la care n-o presa nimic. I-a făcut cadou ghemul lui Konta, fără să aibă măcar o minge de meci. 

În tie-break a condus cu 5-3. Și din nou aceeași anestezie stranie i-a înmuiat mișcările, făcând-o să comită greșeli proaste, pasive. Ușor uimită, Johanna s-a agățat de ce i s-a oferit și a câștigat setul.

La setul 3 nu m-am mai uitat, după ce am văzut și auzit cum l-a repezit Simona pe Darren Cahill, chemat de ea la bancă pentru sfaturi. Știam că nu mai are nicio șansă.

Simona a avut o oră de joc bun, dar, pe urmă, să mă ierte Dumnezeu, parcă n-ar fi vrut să câștige...

Sper să adune suficientă sete de revanșă pentru meciul de Fed Cup cu Johanna Konta de la Constanța.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult