Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona s-a topit la un pas de victorie

Ciudată căderea Simonei... Până la 6-3, 5-4, servind pentru meci, a jucat solid, fizic și tactic, a silit-o pe Konta să greșească în schimburi stânga-dreapta cu mingi lungi și liftate, deranjante pentru britanica îndrăgostită de jocul razant cu fileul și tare. Condusă cu 3-0 în setul 2, Simona a câștigat apoi 5 ghemuri la rând față de unul al lui Konta, ceea ce arăta luciditate și determinare.

Și, dintr-odată, încă de la primul serviciu al ghemului de meci, am văzut-o moale, dezarticulată. Parcă s-a topit instant în arșița umedă a Floridei. A făcut două duble greșeli, și ce duble, dureroase, cu minge trimisă fleșcăit în burta fileului. A expediat în plasă, fără vlagă, o dreaptă la care n-o presa nimic. I-a făcut cadou ghemul lui Konta, fără să aibă măcar o minge de meci. 

În tie-break a condus cu 5-3. Și din nou aceeași anestezie stranie i-a înmuiat mișcările, făcând-o să comită greșeli proaste, pasive. Ușor uimită, Johanna s-a agățat de ce i s-a oferit și a câștigat setul.

La setul 3 nu m-am mai uitat, după ce am văzut și auzit cum l-a repezit Simona pe Darren Cahill, chemat de ea la bancă pentru sfaturi. Știam că nu mai are nicio șansă.

Simona a avut o oră de joc bun, dar, pe urmă, să mă ierte Dumnezeu, parcă n-ar fi vrut să câștige...

Sper să adune suficientă sete de revanșă pentru meciul de Fed Cup cu Johanna Konta de la Constanța.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult