Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Soluții pentru transportul turiștilor și localnicilor în Delta Dunării, după ce Navrom Tulcea a anunțat că suspendă cursele

Salupa Delta Dunării

Anunțul celor de la Navrom Tulcea că vor suspenda cursele în Delta Dunării a creat panică atât în rândul turiștilor, cât și al localnicilor. Dacă stăm strâmb și analizăm drept, cei mai mulți turiști fie foloseau cursele rapide ale operatorilor privați, fie pe cele ale pensiunilor spre care se îndreptau, dar pentru localnici navele Navrom Tulcea reprezentau calea cea mai ieftină de transport, fie că vorbim de călătorii în interes personal, fie pentru marfă.

Adevărul este că și biletele vândute de cei de la Navrom Tulcea erau cu cel puțin 20% mai ieftine decât ale operatorilor privați, dar asta pentru că firma primea compensații de la statul român.

Ce soluții au turiștii și localnicii pentru transportul în Delta Dunării

Printr-un comunicat de presă, transmis de Asociația Operatorilor Navelor de Agrement și Transport Rapid, companiile care asigură călătoriile pe apă în Delta Dunării anunță că „nimeni nu va rămâne pe drumuri” și că „se vor asigura că atât turiștii, cât și localnicii vor ajunge, în siguranță la destinație”. Asociația anunță că va suplimenta numărul ambarcațiunilor în cazul în care cele aflate deja pe apă nu vor face față numărului mare de călători.

Prima cursă este la ora 08:00, iar ultima la 18:00. Același program îl regăsim și pe retur. „Transportatorii au capacitatea de a duce și marfă către inima Deltei, astfel încât pensiunile și restaurantele să se aprovizioneze, iar turiștii să beneficieze de servicii și produse de calitate”, se mai menționează în comunicat.  

Articol publicat inițial pe funkytravel.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • astea sunt solutii?transportul de marfuri alimentare este subventionat,tarife pentru localnici de patru ori mai mici ,siguranta si confort al pasagerilor cu navele Navrom,este loc pentru toata lumea,nu am vazut nici o reactie a alesilor judetului ,sunt peste 9000 de localnici ,plus turismul local puternic afectat
    • Like 0
  • Delta Dunării, încă o sansă irosită pentru turismul românesc. Un potential enorm, deloc valorificat inteligent. Iar pentru locuitorii de acolo, mai degrabă un no man's land, uitat de toate guvernarile care s'au succedat in 32 de ani.
    • Like 0
    • @ KapetanMavromati
      Liviu check icon
      Nu pot intelege disperarea asta de a exploata orice colt mai rasarit al acestei tari. Ce poate iesi frumos in a aduce hoarde de vizitatori intr-un ecosistem si asa fragil. Localnicii nu se vor imbogati cu siguranta, pentru ca nu au nici forta financiara, nici knowhow-ul necesar de a dezvolta turismul local. In final le-ar ramane numai optiunea de la ajunge muncitori pe domeniul bogatilor.
      • Like 0
    • @ Liviu
      Dl Liviu, eu sunt de acord cu dvs. Vorbeam doar de a exploata inteligent si sustenabil, asa cum se face si prin alte părti. Dar e clar că si aici, ca'n multe alte domenii si colturi de țară, efectiv totul se face pe modul "disperare".
      • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult