Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Stimate factor de decizie, nu mutila și această generație de copii și de studenți…

Admitere UMF

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Stimate factor de decizie - fie că faci parte din structura națională (minister), județeană (Inspectorat școlar, Consiliu județean) sau locală (Primărie, școală),

În calitate de părinte, crescut și educat în epoca comunistă, în care lipseai de la școală doar daca apendicul nu mai era in a relationship with you, îmi permit să sugerez să nu mutilezi și mai tare generația ce vine, după eșecul predictibil legat de scenariile privind cursurile.

(Trebuie să fac o paranteză: cei care lucrează în companii private, competitive, văd cu ochiul liber când o acțiune trâmbițată de către guvernanți nu are în spate un plan concret, clar definit, cu resursele necesare, responsabilități și termene limită; acești părinți au fost cei care au cumpărat din proprie inițiativă hardware pentru propriii copii, au cumpărat licențe pentru platforme online tocmai pentru ca aceștia să poată avea acces rapid în cazul unui scenariu care suspendă cursurile).

Dacă ai eșuat la capitolul școală online, poate nu ar fi târziu să regândești strategia și să duci totuși elevii și studenții la școală, exact în acele spații generoase care stau nefolosite și pot primi statut provizoriu de aulă: teatre, cinematografe, săli de spectacole, săli de conferință, centre expoziționale, cămine culturale, inclusiv spații Horeca mari etc. Toate acestea permit o distanțare corectă iar cursurile pot fi ținute în siguranță. Astfel de spații sunt proiectate pentru un aflux mare de vizitatori, dispun de holuri și săli generoase, precum și de grupuri sanitare dimensionate corect.

Toate acestea pot fi închiriate, ajutând astfel industriile care se confrunta cu lockdown-ul total.

Iar fondurile se vor găsi cu puțină bunăvoință.

Dar nu mutila generații întregi de copii și studenți; ei au nevoie să dobândească cunoștințele în mod echitabil și corect, ca să nu ne trezim peste câțiva ani cu o altă generație fușerită și amputată intelectual de către propriul stat.

Semnat,

Mama unui student, care dospește în fața unui ecran timp de 8-10 ore pe zi… 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult