Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Stimate factor de decizie, nu mutila și această generație de copii și de studenți…

Admitere UMF

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Stimate factor de decizie - fie că faci parte din structura națională (minister), județeană (Inspectorat școlar, Consiliu județean) sau locală (Primărie, școală),

În calitate de părinte, crescut și educat în epoca comunistă, în care lipseai de la școală doar daca apendicul nu mai era in a relationship with you, îmi permit să sugerez să nu mutilezi și mai tare generația ce vine, după eșecul predictibil legat de scenariile privind cursurile.

(Trebuie să fac o paranteză: cei care lucrează în companii private, competitive, văd cu ochiul liber când o acțiune trâmbițată de către guvernanți nu are în spate un plan concret, clar definit, cu resursele necesare, responsabilități și termene limită; acești părinți au fost cei care au cumpărat din proprie inițiativă hardware pentru propriii copii, au cumpărat licențe pentru platforme online tocmai pentru ca aceștia să poată avea acces rapid în cazul unui scenariu care suspendă cursurile).

Dacă ai eșuat la capitolul școală online, poate nu ar fi târziu să regândești strategia și să duci totuși elevii și studenții la școală, exact în acele spații generoase care stau nefolosite și pot primi statut provizoriu de aulă: teatre, cinematografe, săli de spectacole, săli de conferință, centre expoziționale, cămine culturale, inclusiv spații Horeca mari etc. Toate acestea permit o distanțare corectă iar cursurile pot fi ținute în siguranță. Astfel de spații sunt proiectate pentru un aflux mare de vizitatori, dispun de holuri și săli generoase, precum și de grupuri sanitare dimensionate corect.

Toate acestea pot fi închiriate, ajutând astfel industriile care se confrunta cu lockdown-ul total.

Iar fondurile se vor găsi cu puțină bunăvoință.

Dar nu mutila generații întregi de copii și studenți; ei au nevoie să dobândească cunoștințele în mod echitabil și corect, ca să nu ne trezim peste câțiva ani cu o altă generație fușerită și amputată intelectual de către propriul stat.

Semnat,

Mama unui student, care dospește în fața unui ecran timp de 8-10 ore pe zi… 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult