Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Stimate factor de decizie, nu mutila și această generație de copii și de studenți…

Admitere UMF

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Stimate factor de decizie - fie că faci parte din structura națională (minister), județeană (Inspectorat școlar, Consiliu județean) sau locală (Primărie, școală),

În calitate de părinte, crescut și educat în epoca comunistă, în care lipseai de la școală doar daca apendicul nu mai era in a relationship with you, îmi permit să sugerez să nu mutilezi și mai tare generația ce vine, după eșecul predictibil legat de scenariile privind cursurile.

(Trebuie să fac o paranteză: cei care lucrează în companii private, competitive, văd cu ochiul liber când o acțiune trâmbițată de către guvernanți nu are în spate un plan concret, clar definit, cu resursele necesare, responsabilități și termene limită; acești părinți au fost cei care au cumpărat din proprie inițiativă hardware pentru propriii copii, au cumpărat licențe pentru platforme online tocmai pentru ca aceștia să poată avea acces rapid în cazul unui scenariu care suspendă cursurile).

Dacă ai eșuat la capitolul școală online, poate nu ar fi târziu să regândești strategia și să duci totuși elevii și studenții la școală, exact în acele spații generoase care stau nefolosite și pot primi statut provizoriu de aulă: teatre, cinematografe, săli de spectacole, săli de conferință, centre expoziționale, cămine culturale, inclusiv spații Horeca mari etc. Toate acestea permit o distanțare corectă iar cursurile pot fi ținute în siguranță. Astfel de spații sunt proiectate pentru un aflux mare de vizitatori, dispun de holuri și săli generoase, precum și de grupuri sanitare dimensionate corect.

Toate acestea pot fi închiriate, ajutând astfel industriile care se confrunta cu lockdown-ul total.

Iar fondurile se vor găsi cu puțină bunăvoință.

Dar nu mutila generații întregi de copii și studenți; ei au nevoie să dobândească cunoștințele în mod echitabil și corect, ca să nu ne trezim peste câțiva ani cu o altă generație fușerită și amputată intelectual de către propriul stat.

Semnat,

Mama unui student, care dospește în fața unui ecran timp de 8-10 ore pe zi… 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult