Mi-am descoperit pasiunea pentru informatică în clasa a șaptea, acum 30 de ani. La finalul unei culegeri de matematică erau câteva pagini despre programarea în Basic. A fost momentul în care ceva a făcut „clic” și mi-am spus: asta este ceea ce vreau să fac mai departe!
Neavând un calculator real, scriam cod pe hârtie. Primul meu „calculator” a fost unul făcut din cartoane și funcționa doar la mine în imaginație.
Fast forward, după mulți ani de muncă și experiență, îmbogățiți cu de toate - încercări, provocări, realizări, frustrări, împliniri, obstacole și uși deschise, dar întotdeauna însoțiți de pasiune și perseverență - astăzi mă aflu în rolul de Technical Lead of Mobile Advancements în cadrul departamentului de R&D (research and development / cercetare și dezvoltare) al unei cunoscute companii de software din România.
Experiența in departamentul de R&D
În compania unde lucrez nu este doar despre tehnologia de ultimă generație; este despre oameni și ceea ce pot face ei cu tehnologia. Succesul în domeniul nostru extrem de dinamic nu este rezultatul unui noroc orb sau al întâmplării; este o simfonie a inovației și un angajament către un scop singular.
Departamentul de R&D nu este doar un loc de muncă. În domeniul dezvoltării software, unde peisajul este în continuă evoluție, angajamentul nostru față de inovație devine și mai critic. Aici nu ne mulțumim cu obișnuitul; urmărim extraordinarul, iar proiectele noastre nu sunt simple sarcini; sunt oportunități de a redefini ceea ce este posibil. Inovația alimentează motorul progresului, propulsându-ne în teritorii neexplorate.
În echipa noastră de R&D, inovația nu este doar o opțiune; este un mod de viață. Angajamentul nostru zilnic gravitează în jurul explorării necunoscutului și chestionării normelor. Este vorba despre a împinge limitele, a gândi dincolo de convențional și a elabora soluții care redefinesc statu-quo-ul.
Loialitatea, pe de altă parte, este liantul care leagă aspirațiile noastre de rezultate tangibile. Este urmărirea neobosită a excelenței și reziliența de a naviga prin provocări.
Loialitatea
Când indivizii sunt dedicați unei cauze comune, sinergia generată depășește adesea suma talentelor individuale. Dincolo de simplele seturi de competențe, loialitatea contribuie la crearea unui mediu de muncă stabil și de încredere. Mai mult, loialitatea naște un sentiment de apartenență. Când membrii echipei se simt conectați la un scop comun, sunt mai predispuși să investească energie și creativitate în munca lor.
Această investiție emoțională aduce beneficii nu doar în termeni de productivitate, dar și în satisfacția generală și bunăstarea echipei. În concluzie, deși competențele sunt indubitabil esențiale, un loc de muncă care prioritizează și cultivă loialitatea este susceptibil să culeagă roadele unei echipe unificate, rezistente și, în cele din urmă, de succes.
Ambasadorii de brand
În lumea tehnologiei, impactul nostru se extinde dincolo de cod. Ca dezvoltatori, noi nu doar că creăm software; modelăm fața și valorile companiilor noastre. Fiecare linie de cod, fiecare soluție inovatoare poartă esența brandului nostru.
Mai mult decât un simplu loc de muncă, esența întregii tale călătorii profesionale este o cursă cu tine însuți, unde scopul final este să te depășești pe tine, cel de ieri. În cele din urmă, este vorba despre evoluția ta ca profesionist, iar compania pentru care lucrezi ar trebui să fie locul unde poți realiza acest lucru. Dacă locul este fertil, atunci poți crește. Și pentru mine, acel loc este compania unde lucrez.
Primul criteriu pentru atingerea performanței este să fii apreciat, să fii recunoscut pentru meritele tale și pentru ceea ce faci pentru companie. Pentru că, la sfârșitul zilei, nu este doar despre compania pentru care lucrezi; este despre tine.
În loc de încheiere
Astăzi, utilizatorii iau tot mai multe decizii cu privire la soluțiile software pe care le folosesc. Având în vedere aceste aspecte, noi putem crea experiențe unice, adaptate fiecărui client.
Trăim, gândim și visăm în culori. Și cred că PC-ul, laptopul, tableta și smartphone-ul ar trebui să facă la fel.
Tehnologia trebuie să devină o parte din noi, să ne conecteze ca indivizi, ca oameni, ca societate. Și cel mai important, să ne atingă inimile. Pentru că dacă prin ceea ce faci poți atinge inima cuiva, posibilitățile sunt nelimitate!
Sunt 30 de ani de când informatica a devenit mai mult decât o parte din viața mea, ani în care am făcut în IT lucruri pe care și eu, la început, le credeam imposibile.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.