Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Sute de oameni cu flori și lumânări s-au strâns în fața Ministerului de Interne, iar unii s-au întins pe asfalt: protest împotriva autorităților după crima de la Caracal

protest tacut la MAI - FB

Câteva sute de persoane s-au adunat vineri seara în fața Ministerului Administrației și Internelor (MAI), într-un protest în memoria celor două tinere dispărute în Olt. 

Oamenii au adus flori și candele și au scandat „Demisia, demisia!”. Câțiva tineri s-au întins pe jos în fața intrării în minister. 

„Moartea fiecărui copil și a fiecărui tânăr este o tragedie. Moartea fiecărui copil și a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităților, este o crimă la care suntem cu toții complici. Este un eșec al întregii societăți. Este o scufundare într-un neant infinit. Două fete au murit pentru că noi nu am putut face nimic. Pentru că cei plătiți din banii noștri, din banii părinților lor, nu și-au făcut datoria. Două fete au murit. Realitatea crudă”, se arată în descrierea de pe Facebook a evenimentului cu motto-ul „Mihaela și Alexandra, iertați-ne neputința!”, creat de organizațiile civice Rezistența, Corupția Ucide și Geeks For Democracy.

Alexandra Măceșanu, tânăra de 15 ani care ar fi fost omorâtă de un bărbat de 65 de ani, a sunat la 112 de trei ori, și a dat mai multe detalii despre locul unde se află.

Conform oficialilor de la Poliția Română, STS ar fi transmis inițial autorităților trei locații eronate, iar echipajele au intrat în imobilul în care se afla victima abia după 19 ore de la primul apel făcut de tânără la numărul de urgență.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alta tampenie tipic romaneasca, "protest cu flori"! Cu bate, prostilor, ca astia cocotati la conducere nu stiu de flori ci doar de bata si de sticla cu benzina!
    • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult