Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Sute de oameni cu flori și lumânări s-au strâns în fața Ministerului de Interne, iar unii s-au întins pe asfalt: protest împotriva autorităților după crima de la Caracal

protest tacut la MAI - FB

Câteva sute de persoane s-au adunat vineri seara în fața Ministerului Administrației și Internelor (MAI), într-un protest în memoria celor două tinere dispărute în Olt. 

Oamenii au adus flori și candele și au scandat „Demisia, demisia!”. Câțiva tineri s-au întins pe jos în fața intrării în minister. 

„Moartea fiecărui copil și a fiecărui tânăr este o tragedie. Moartea fiecărui copil și a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităților, este o crimă la care suntem cu toții complici. Este un eșec al întregii societăți. Este o scufundare într-un neant infinit. Două fete au murit pentru că noi nu am putut face nimic. Pentru că cei plătiți din banii noștri, din banii părinților lor, nu și-au făcut datoria. Două fete au murit. Realitatea crudă”, se arată în descrierea de pe Facebook a evenimentului cu motto-ul „Mihaela și Alexandra, iertați-ne neputința!”, creat de organizațiile civice Rezistența, Corupția Ucide și Geeks For Democracy.

Alexandra Măceșanu, tânăra de 15 ani care ar fi fost omorâtă de un bărbat de 65 de ani, a sunat la 112 de trei ori, și a dat mai multe detalii despre locul unde se află.

Conform oficialilor de la Poliția Română, STS ar fi transmis inițial autorităților trei locații eronate, iar echipajele au intrat în imobilul în care se afla victima abia după 19 ore de la primul apel făcut de tânără la numărul de urgență.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alta tampenie tipic romaneasca, "protest cu flori"! Cu bate, prostilor, ca astia cocotati la conducere nu stiu de flori ci doar de bata si de sticla cu benzina!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult