Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Teodor Meleşcanu: Nu-mi dau demisia, nu sunt prost!

Teodor Meleșcanu

Foto: Inquam Photos

Confruntat de reprezentantul unui ONG care a lansat o petiție pentru demiterea sa, ministrul de Externe a spus încă o dată că nu se consideră vinovat pentru cozile de la votul din diaspora și că nu are motive să își dea demisia. 

Inițiatorul petiției „Meleșcanu, demisia!”, Cosmin Pojoranu, și reprezentanții comunității Declic au depus marți la Senat cele 124.000 de semnături ale cetățenilor care îi cer ministrului de Externe să plece pentru incidentele petrecute la votul din diaspora. Semnăturile au fost strânse prin platforma Declic.

Digi24 a relatat cum a decurs dialogul dintre unul dintre cei care au depus petiția și ministrul de Externe:

-Am această foaie pe care vrea să v-o dau să o citiţi la noapte, mărturii de la oameni.

- Nu pot, până nu aveţi semnături. Voi nu aţi semnat, mi-aţi dat o listă de nume. Arată-mi mie o semnătură.

-Aşa e pe internet.

-Deci când o să ai semnături...

-Nu aveţi onoarea să vă daţi demisia? Chiar nu vreţi? Pe bune!

- Da, absolut deloc nu îmi dau demisia, că doar nu sunt prost!

Tăriceanu: „Și eu am stat 30 de minute la coadă în 26 mai şi nu m-am simţit umilit”

Senatul a respins marți moțiunea simplă de cenzură prin care Opoziția a cerut demiterea lui Meleșcanu din funcția de ministru de Externe, din cauza felului în care a fost organizat votul din diaspora,

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis de la tribuna Senatului un mesaj de susținere pentru Meleșcanu: „Asistăm la un adevărat dialog al surzilor. Am asistat la luări de poziţie care nu au vrut să ţină cont de niciun argument prezentat de ministrul de Externe.

Faptul că preşedintele a anunţat cu o zi după ce Ministerul de Externe publicase în Monitorul Oficial lista secţiilor de votare şi nu mai avea posibilitatea de a suplimenta aceste secţii...

Nu ştiu unde este încercarea de umilinţă. În 26 mai a trebuit să stau peste 30 de minute la coadă să votez şi nu m-am simţit umilit în niciun fel”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Inteleg ca activismul de facebook e atractiv pentru ca-i facil, dar realitatea dura e ca petitiile online au valoare zero tocmai de asta, pentru ca asa-zisele semnaturi de pe ele nu sunt semnaturi. Nu ai cum sa stii daca-s facute de oameni sau de boti.
    A fost de curand in Marea Britanie o petitie impotriva Brexit, la un moment dat depasise 6 milioane de semnaturi. A fost ignorata, pentru ca nu erau semnaturi adevarate.
    Acum 2 ani in SUA, FCC a cerut comentarii pe tema renuntarii la neutralitatea internetului si a primit 22 milioane, dintre astea 7,5 milioane nici n-au fost luate in seama, fiind considerate false. Restul, au fost si ele in majoritate ignorate.

    Inapoi la semnaturile electronice, nu e semnatura atunci cand iti pui numele si adresa de email intr-un formular pe un site ori in corpul unui document sau email, asta poate sa o faca oricine stie cum te cheama. Sau numele poate fi fals.
    Pentru a semna electronic ai nevoie de un dispozitiv fizic, pe care il poti obtine pe baza cartii de identitate de la o institutie acreditata si care genereaza o semnatura criptografica. Abia atunci poti vorbi de un document electronic pe care semnatura are aceeasi valoare legala cu una olografa.
    • Like 0
  • Dorin check icon
    Asta a învățat de Partidul Comunist . Să fie Javră.
    • Like 4
  • cromium check icon
    Nici Ceausescu nu voia sa plece ca un prost si a plecat ca un glont...
    • Like 3
  • Senil obraznic. Un gerontolog oficial sa-i faca evaluarea si sa puna stampila 'zambila'. Apoi sa-l trimita sa ude floricelele din jardiniera (dar...nu cu ciucurelul ci cu stropitoarea cu apa).
    • Like 2
  • El e tzigan, si hot de identitate.
    • Like 0
  • mike mike check icon
    Tupeu de tupeu fratilor! Nici Dragnea nu vroia sa plece prost din politica si uite unde a ajuns. Taricene spui ca ai stat numai 30 de minute la coada, rahat comunist ce esti? Oamenii au stat minimum 6-7 ore pe 26 mai. Dar tu esti mai smecher intri prin spate, nu?
    • Like 4
    • @ mike
      check icon
      Tăriceanu ăsta e mereu băftos, nici la reînnoitul permisului auto n-a prins coadă, vă amintiți?
      Și nici benzinăriile de unde alimentează el n-au majorat tarifele după reintroducerea supra-accizei... El e un special dar nu-și dă seama.
      Dragnea & Tăriceanu = tusea și junghiul țării
      • Like 2
  • dan check icon
    Inca unul care nu vrea sa iasa ca prostul din politica .
    • Like 5
  • Abia astept sa mai votez !
    • Like 5
  • catalin check icon
    A mai fost unu care nu vroia să plece ca un prost de pe acolo...
    • Like 7


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult