Foto: Inquam Photos
Confruntat de reprezentantul unui ONG care a lansat o petiție pentru demiterea sa, ministrul de Externe a spus încă o dată că nu se consideră vinovat pentru cozile de la votul din diaspora și că nu are motive să își dea demisia.
Inițiatorul petiției „Meleșcanu, demisia!”, Cosmin Pojoranu, și reprezentanții comunității Declic au depus marți la Senat cele 124.000 de semnături ale cetățenilor care îi cer ministrului de Externe să plece pentru incidentele petrecute la votul din diaspora. Semnăturile au fost strânse prin platforma Declic.
Digi24 a relatat cum a decurs dialogul dintre unul dintre cei care au depus petiția și ministrul de Externe:
-Am această foaie pe care vrea să v-o dau să o citiţi la noapte, mărturii de la oameni.
- Nu pot, până nu aveţi semnături. Voi nu aţi semnat, mi-aţi dat o listă de nume. Arată-mi mie o semnătură.
-Aşa e pe internet.
-Deci când o să ai semnături...
-Nu aveţi onoarea să vă daţi demisia? Chiar nu vreţi? Pe bune!
- Da, absolut deloc nu îmi dau demisia, că doar nu sunt prost!
Tăriceanu: „Și eu am stat 30 de minute la coadă în 26 mai şi nu m-am simţit umilit”
Senatul a respins marți moțiunea simplă de cenzură prin care Opoziția a cerut demiterea lui Meleșcanu din funcția de ministru de Externe, din cauza felului în care a fost organizat votul din diaspora,
Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis de la tribuna Senatului un mesaj de susținere pentru Meleșcanu: „Asistăm la un adevărat dialog al surzilor. Am asistat la luări de poziţie care nu au vrut să ţină cont de niciun argument prezentat de ministrul de Externe.
Faptul că preşedintele a anunţat cu o zi după ce Ministerul de Externe publicase în Monitorul Oficial lista secţiilor de votare şi nu mai avea posibilitatea de a suplimenta aceste secţii...
Nu ştiu unde este încercarea de umilinţă. În 26 mai a trebuit să stau peste 30 de minute la coadă să votez şi nu m-am simţit umilit în niciun fel”.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
A fost de curand in Marea Britanie o petitie impotriva Brexit, la un moment dat depasise 6 milioane de semnaturi. A fost ignorata, pentru ca nu erau semnaturi adevarate.
Acum 2 ani in SUA, FCC a cerut comentarii pe tema renuntarii la neutralitatea internetului si a primit 22 milioane, dintre astea 7,5 milioane nici n-au fost luate in seama, fiind considerate false. Restul, au fost si ele in majoritate ignorate.
Inapoi la semnaturile electronice, nu e semnatura atunci cand iti pui numele si adresa de email intr-un formular pe un site ori in corpul unui document sau email, asta poate sa o faca oricine stie cum te cheama. Sau numele poate fi fals.
Pentru a semna electronic ai nevoie de un dispozitiv fizic, pe care il poti obtine pe baza cartii de identitate de la o institutie acreditata si care genereaza o semnatura criptografica. Abia atunci poti vorbi de un document electronic pe care semnatura are aceeasi valoare legala cu una olografa.
Și nici benzinăriile de unde alimentează el n-au majorat tarifele după reintroducerea supra-accizei... El e un special dar nu-și dă seama.
Dragnea & Tăriceanu = tusea și junghiul țării