Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Teodor Meleşcanu: Nu-mi dau demisia, nu sunt prost!

Teodor Meleșcanu

Foto: Inquam Photos

Confruntat de reprezentantul unui ONG care a lansat o petiție pentru demiterea sa, ministrul de Externe a spus încă o dată că nu se consideră vinovat pentru cozile de la votul din diaspora și că nu are motive să își dea demisia. 

Inițiatorul petiției „Meleșcanu, demisia!”, Cosmin Pojoranu, și reprezentanții comunității Declic au depus marți la Senat cele 124.000 de semnături ale cetățenilor care îi cer ministrului de Externe să plece pentru incidentele petrecute la votul din diaspora. Semnăturile au fost strânse prin platforma Declic.

Digi24 a relatat cum a decurs dialogul dintre unul dintre cei care au depus petiția și ministrul de Externe:

-Am această foaie pe care vrea să v-o dau să o citiţi la noapte, mărturii de la oameni.

- Nu pot, până nu aveţi semnături. Voi nu aţi semnat, mi-aţi dat o listă de nume. Arată-mi mie o semnătură.

-Aşa e pe internet.

-Deci când o să ai semnături...

-Nu aveţi onoarea să vă daţi demisia? Chiar nu vreţi? Pe bune!

- Da, absolut deloc nu îmi dau demisia, că doar nu sunt prost!

Tăriceanu: „Și eu am stat 30 de minute la coadă în 26 mai şi nu m-am simţit umilit”

Senatul a respins marți moțiunea simplă de cenzură prin care Opoziția a cerut demiterea lui Meleșcanu din funcția de ministru de Externe, din cauza felului în care a fost organizat votul din diaspora,

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis de la tribuna Senatului un mesaj de susținere pentru Meleșcanu: „Asistăm la un adevărat dialog al surzilor. Am asistat la luări de poziţie care nu au vrut să ţină cont de niciun argument prezentat de ministrul de Externe.

Faptul că preşedintele a anunţat cu o zi după ce Ministerul de Externe publicase în Monitorul Oficial lista secţiilor de votare şi nu mai avea posibilitatea de a suplimenta aceste secţii...

Nu ştiu unde este încercarea de umilinţă. În 26 mai a trebuit să stau peste 30 de minute la coadă să votez şi nu m-am simţit umilit în niciun fel”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Inteleg ca activismul de facebook e atractiv pentru ca-i facil, dar realitatea dura e ca petitiile online au valoare zero tocmai de asta, pentru ca asa-zisele semnaturi de pe ele nu sunt semnaturi. Nu ai cum sa stii daca-s facute de oameni sau de boti.
  A fost de curand in Marea Britanie o petitie impotriva Brexit, la un moment dat depasise 6 milioane de semnaturi. A fost ignorata, pentru ca nu erau semnaturi adevarate.
  Acum 2 ani in SUA, FCC a cerut comentarii pe tema renuntarii la neutralitatea internetului si a primit 22 milioane, dintre astea 7,5 milioane nici n-au fost luate in seama, fiind considerate false. Restul, au fost si ele in majoritate ignorate.

  Inapoi la semnaturile electronice, nu e semnatura atunci cand iti pui numele si adresa de email intr-un formular pe un site ori in corpul unui document sau email, asta poate sa o faca oricine stie cum te cheama. Sau numele poate fi fals.
  Pentru a semna electronic ai nevoie de un dispozitiv fizic, pe care il poti obtine pe baza cartii de identitate de la o institutie acreditata si care genereaza o semnatura criptografica. Abia atunci poti vorbi de un document electronic pe care semnatura are aceeasi valoare legala cu una olografa.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Asta a învățat de Partidul Comunist . Să fie Javră.
  • Like 4
 • cromium check icon
  Nici Ceausescu nu voia sa plece ca un prost si a plecat ca un glont...
  • Like 3
 • Senil obraznic. Un gerontolog oficial sa-i faca evaluarea si sa puna stampila 'zambila'. Apoi sa-l trimita sa ude floricelele din jardiniera (dar...nu cu ciucurelul ci cu stropitoarea cu apa).
  • Like 2
 • El e tzigan, si hot de identitate.
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Tupeu de tupeu fratilor! Nici Dragnea nu vroia sa plece prost din politica si uite unde a ajuns. Taricene spui ca ai stat numai 30 de minute la coada, rahat comunist ce esti? Oamenii au stat minimum 6-7 ore pe 26 mai. Dar tu esti mai smecher intri prin spate, nu?
  • Like 4
  • @ mike
   check icon
   Tăriceanu ăsta e mereu băftos, nici la reînnoitul permisului auto n-a prins coadă, vă amintiți?
   Și nici benzinăriile de unde alimentează el n-au majorat tarifele după reintroducerea supra-accizei... El e un special dar nu-și dă seama.
   Dragnea & Tăriceanu = tusea și junghiul țării
   • Like 2
 • dan check icon
  Inca unul care nu vrea sa iasa ca prostul din politica .
  • Like 5
 • Abia astept sa mai votez !
  • Like 5
 • catalin check icon
  A mai fost unu care nu vroia să plece ca un prost de pe acolo...
  • Like 7


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult