Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Tips & tricks în amenajarea unei grădini. Cum combinăm cel mai bine culorile, formele și texturile. Galerie FOTO

Grădina Kendari

Trăim timpuri în care realizăm că intimitatea, bucuria existenței unui colț de rai în, sau lângă casă, sunt neprețuite. Vă propunem un exercițiu de imaginație, dar și o sursă de inspirație.

Vorbim astăzi din nou despre amenajarea spațiului din afara casei. Atunci când am descoperit împreună terasa AMALFI, vă dezvăluiam secretul la îndemâna tuturor pentru a obține acel bun gust atât de căutat și râvnit: păstrarea proporțiilor în design și amenajări- fie că vorbim de interior, fie de exterior.

Imediat după ce decidem stilul pe care ni-l dorim și delimităm zonele de interes, este important ca fiecare piesă sau obiect să fie în armonie cu întreg conceptul.

Și pentru că am adus vorba despre armonie, este important să aveți în vedere faptul că materialele folosite la amenajarea spațiului exterior trebuie să fie in acord cu stilul casei. Cu alte cuvinte, arhitectura casei e cea care dictează în final și stilul grădinii. Este recomandat ca nuanțele sau culorile fațadelor să se regăsească în pavaje, alei sau gard pentru a forma o compoziție unitară.

Un sfat, pentru că tentația există: nu încărcați spațiul cu foarte multe materiale, forme sau culori care diferă între ele. Atenție, de asemenea, la texturi.

Iată, concret, o serie de sfaturi practice care să vă ajute să faceți alegerile cele mai potrivite. Luăm astăzi ca exemplu grădina Kendari, un concept DedeSign, care este un proiect Dedeman:

- Pentru curte sau grădină, alegerea pavajului este foarte importantă. În cazul proiectului au fost alese dale (Athena 6043933) cu aspect de travertin dăltuit cu muchii cioplite. Culoarea și textura acestor dale sunt inspirate din piatră naturală, reproducând cu acuratețe cele mai fine detalii ale acestora.

- Dacă spațiul este generos și vă permite, creați un joc de platforme pe diferite nivele, separate de jardiniere placate cu piatră naturală. Pentru Kendari, am selectat piatră naturală decorativă Natimur Classic (Modulo 4018670), pe care designerii noștri îl consideră un element de decor elegant și potrivit stilului contemporan al casei.

- Dacă și spațiul, dar și bugetul vă ajută, o piscină poate transforma grădina casei într-o adevărată oază de relaxare. Am crescut puțin miza, însă investiția merită atenția dumneavoastră. Există multe variante de piscine chiar și pentru o curte mai mică sau bugete mai reduse și oricare ar fi dimensiunile acesteia, va aduce plăcere familiei și multă bucurie copiilor. Cateva sezlonguri în jurul ei, jardiniere mari cu plante bogate și felinare decorative- toate acestea, dispuse cu inteligență, pot oferi o senzație de vacanță în propria grădină.

- Vreți mai multă culoare? Alegeți piese independente sau detașabile, care să ofere o versatilitate întregului spațiu. Iată de exemplu, mobilierul cu perne colorate. A fost ales tocmai pentru a da un accent de culoare tonurilor naturale de maro și bej ale finisajelor din jur.

- Vă doriți o delimitare mai clară a spațiilor din grădină sau curte? Utilizați, pe alocuri, pardoseală WPC. La grădina Kendari am ales acest model, în inserții geometrice. Scopul? Așa cum spuneam, delimitarea zonelor cu funcțiuni diferite cum ar fi spațiul de odihnă cu banchetă și fotolii de gradină cât și zona de sezlonguri unde acest material este un foarte bun antiderapant.

- Vă doriți ca grădina să fie o prelungire a livingului, doar că în aer liber? Compuneți un spațiu din canapea, fotolii, o măsuță. Separat de toate acestea, un loc de luat masa cu familia sau invitații.

- Vreți să puneți accente de modern și să dați grădinii un aer chic? Puteți înlocui balansoarul clasic cu un fotoliu suspendat, pe o structură de lemn decorativă destinată și susținerii unor coșuri pentru flori tot cu rol decorativ.

- Vreți lumini practice, dar care să nu fie nici prea puternice? Puteți obține un efect de intimitate cu lămpi solare. În cazul conceptului Kendari, am ales lămpile solare LED Hoff. Amplasate de-a lungul piscinei, în apropierea locului de luat masa și celui de odihnă pot transformă grădina într-un loc de poveste după lăsarea serii. În completarea lor, pentru armonie, au fost amplasate din loc în loc, pe mesele de gradină, lămpi solare LED Hoff din sticlă colorată, care împrospătează amenajarea, dar oferă și un plus de lumină în locurile unde este necesar.

Gradina casei tale va fi mereu un spațiu important pentru echilibrul și confortul familiei tale, iar amenajarea sa presupune multă imaginație, perseverență în căutarea informațiilor tehnice și din domeniul peisagisticii, dar mai ales un buget bine calculat.

Vă propunem să vizitați terasa KENDARI cu toate detaliile sale în galeria foto de mai jos. Dacă citiți acest articol de pe telefonul mobil, dați click pe galerie și apoi faceți mișcări swipe dreapta-stânga pentru a trece prin toate fotografiile.

DedeSign este un proiect Dedeman.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult
sound-bars icon