Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tolontan, „În fața ta” | Ce s-a întâmplat cu medicul Camelia Roiu, care a dezvăluit viermii de la Spitalul de Arși: „Nu o mai angajează nimeni, dar oamenii pe stradă îi strâng mâna”

Camelia Roiu, Spitalul de Arsi

Camelia Roiu, medicul de la Spitalul de Arși din Capitală care a făcut public în iulie 2016 un film cu un pacient pe corpul căruia colcăiau viermii, a încercat să își găsească un loc de muncă în altă parte, dar nu a reușit, a spus jurnalistul Cătălin Tolontan. 

Invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, Cătălin Tolontan a povestit că medicul Camelia Roiu nu este privită bine de colegi, dar pacienții și oamenii pe stradă care o recunosc îi strâng mâna.

„Camelia Roiu, un medic excepțional, nu a avut ceva de câștigat pentru ea. Ea este tot la Spitalul de Arși, ca să o citez - « nu mă angajează nimeni nicăieri, am mai încercat diverse variante ». (Cum o privesc cei de acolo?) Rău. Și înainte tot rău o priveau, dar noi nu am sfătuit-o să iasă public. Sfatul nostru a fost să nu iasă public, dar a simțit această nevoie. Relația dintre surse și ziariști e o relație liberă, sursele uneori ne critică”, a spus Tolontan.

Jurnalistul spune despre dr Camelia Roiu că pacienții o privesc bine, iar „oamenii îi strâng mâna atunci când o văd pe stradă”. „E un lucru care te încarcă, într-un fel. E puțin? Da, e puțin, dar în Romania puțin cu puțin se face binele. Nu suntem consistenți și grațioși când facem bine totdeauna, sau de cele mai multe ori, vulnerabili și nu prea convingători. Camelia Roiu a făcut un mare bine atunci când a dezvăluit lucrurile de la Spitalul de Arși. Că i se întoarce uneori în forme neașteptate acest bine, și-a asumat acest lucru”, a mai spus Cătălin Tolontan.

Citiți și 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu mi se pare normal ce se petrece ! Ma deranjaza acest ,, merge si asa " ! Nu stiu cand si daca vom fi si noi oameni normali ! Nu cred ca vina o poarta numai cei 50 de ani de comunism . Vina o purtam toti . Pentru ca nu ne implicam mai mult , pentru ca nu ne intereseaza decat ,, cine cu cine si care cu care " , in loc sa vedem ce se petrece de fapt in jurul nostru !
  • Like 0
 • Respect pentru d-na doctor Roiu!
  • Like 1
 • In Romania de fiecare data cand faci ceva corect si de bun simt asa vei suferi, medic sau padurar. De la ostracizare la eliminare fizica daca se poate. In 30 de ani post decembrie 89 am dovedit cu prisosinta cine ne este adevaratul dusman, Citesti din scriitorii romani si te crucesti, traiesti prezentul romanesc si ti se ridica parul maciuca.
  • Like 0
 • Oare așa-i românul ? Câți dintre noi gândim sau suntem așa adică...să procedăm la modul să împingem gunoiul sub preș ? Câți dintre amărâții din această țară admit un așa sistem ? Babele și moșii (iertați-mă pentru expresie) care o îmbrățișează pe aia din Videle sigur sunt de acord cu calea aleasă dar lor nu le putem imputa nimic pentru că de la naștere și până acum au fost ținuți într-o mare și continuă ignoranță. Aceștia nu sunt nici puțini dar nici mulți. Nu sunt un pericol. Pericolul mare sunt cei (de exemplu) din colectivul Spitalului de Arși care nu sunt ignoranți ci de-a dreptul haini la suflet, proști cu diplomă de calificare. Lor le-ar trebui impus să citească în fiecare zi despre...aproapele lor pentru care au o mare răspundere și vorbim doar despre pacienți. Suntem sau nu creștini ortodocși ?
  • Like 0
 • O sustin din toata inima pe dr ROIU CAMELIA pentru curajul si demnitatea ei de a spune adevarul si propun ca sa fie numita sefa de sectie la Spitalul de arsi din Bucuresti !Nu mai vreau sefi de sectie pupincuristi si numiti politic care sa ascunda gunoiul sub pres ! Trebuie sa se termine imediat cu aceasta teroare politica securisto-comunista asupra dr ROIU CAMELIA si sa fie angajata imediat ! De asemenea oameni avem nevoie pentru resetarea sistemului medical ,,nu de BABICIOIU sau BANICIOI !
  • Like 1
  • @ Victor Stelescu
   Profesionist adevarat dna ROIU CAMALIA in comparatie cu toti medicii care l au inconjurat pe neghiobul de BANICIOIU(si el medic ?)care a spus cu subiect si predicat ca arsii de la Colectiv sunt tratati in Romania in toate conditiile supersanitare,si asa au murit inca aprox.40 persoane. Acest autor moral dar de ce nu si penal ii are ca,complici pe acesti asa zisi medici.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult