Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Torționarul Alexandru Vișinescu a murit în închisoare la vârsta de 93 de ani

Alexandru Visinescu

Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit, luni, în Penitenciarul Rahova, după ce i s-a făcut rău în jurul orei 13:00. Medicii din penitenciar i-au acordat primul ajutor și au solicitat sprijin prin serviciul de urgență 112. 

„În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14.30. Aceasta se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. 

Luna trecută, Alexandru Vişinescu, în vârstă de 93 de ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru fracturi costale şi ruptură de splină, explicația reprezentanților ANP fiind aceea că a căzut ca urmare a unui episod lipotimic.

Alexandru Vișinescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Macar atat.. s-a dus in pamant ca un puscarias, criminal dovedit...macar atat.. sa il tinem minte ca a fost un vierme si nu un om.
    • Like 1
  • Deci se poate! Poate ocupa locul lasat gol Iliescu.
    • Like 1
  • De mortuis nil nisi bene ... dar mă îndoiesc că-l vor plânge prea mulţi
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult