Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Torționarul Alexandru Vișinescu a murit în închisoare la vârsta de 93 de ani

Alexandru Visinescu

Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit, luni, în Penitenciarul Rahova, după ce i s-a făcut rău în jurul orei 13:00. Medicii din penitenciar i-au acordat primul ajutor și au solicitat sprijin prin serviciul de urgență 112. 

„În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14.30. Aceasta se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. 

Luna trecută, Alexandru Vişinescu, în vârstă de 93 de ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru fracturi costale şi ruptură de splină, explicația reprezentanților ANP fiind aceea că a căzut ca urmare a unui episod lipotimic.

Alexandru Vișinescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Macar atat.. s-a dus in pamant ca un puscarias, criminal dovedit...macar atat.. sa il tinem minte ca a fost un vierme si nu un om.
    • Like 1
  • Deci se poate! Poate ocupa locul lasat gol Iliescu.
    • Like 1
  • De mortuis nil nisi bene ... dar mă îndoiesc că-l vor plânge prea mulţi
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult