Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Torționarul Alexandru Vișinescu a murit în închisoare la vârsta de 93 de ani

Alexandru Visinescu

Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit, luni, în Penitenciarul Rahova, după ce i s-a făcut rău în jurul orei 13:00. Medicii din penitenciar i-au acordat primul ajutor și au solicitat sprijin prin serviciul de urgență 112. 

„În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14.30. Aceasta se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. 

Luna trecută, Alexandru Vişinescu, în vârstă de 93 de ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru fracturi costale şi ruptură de splină, explicația reprezentanților ANP fiind aceea că a căzut ca urmare a unui episod lipotimic.

Alexandru Vișinescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Macar atat.. s-a dus in pamant ca un puscarias, criminal dovedit...macar atat.. sa il tinem minte ca a fost un vierme si nu un om.
    • Like 1
  • Deci se poate! Poate ocupa locul lasat gol Iliescu.
    • Like 1
  • De mortuis nil nisi bene ... dar mă îndoiesc că-l vor plânge prea mulţi
    • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult