Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Tudor Chirilă: „În Parlamentul României, infractorii își fac de cap. În capul lor e următorul discurs: Ce, bă, frate, nu mai pot să fur în țara asta?”

Tudor Chirila

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

„Mă gândeam că în urmă cu 30 de ani pe zidurile de la Piața Universității scria: „De Căciun ne-am luat rația de libertate”. În schimb acum, după 30 de ani, de Crăciun ne luăm șuturi în gură, cetățenii acestei țări”, spune Tudor Chirilă într-un mesaj video postat pe Facebook, în care atrage atenția asupra gravității lucrurilor petrecute acum în Parlament.

„În Parlamentul României infractorii își fac de cap și cred că în capul lor e următorul discurs: Ce, bă, frate, nu mai pot să fur în țara asta? Deci chiar am ajuns în situația asta în care am ajuns eu să nu mai pot sa fur linistit în țara mea? Eu, care sunt șef aici în Parlament?”, a continuat Chirilă.

„Bai, frate, nici Ceaușescu nu s-a atins de Codul penal cum se ating ăștia”, a atras el atenția, adăugând ca felul în care sunt schimbate acum legile justiției este istoric și ne va marca viețile pentru următorii 50 de ani. 

„Întrebarea este: Cam ce mai trebuie să se întâmple până ca oamenii să înțeleagă că țara asta nu va mai fi niciodată la fel dacă toate aceste legi trec? Cam ce trebuie să se mai întâmple ca să înțelegem că ce se întâmplă acum în Parlament este de o gravitate fără precedent?”, a mai spus Chirilă. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sunt atat de multi impostori si infractori I Parlamentul Romaniri incat te uiti in jur si te intrebi daca tu nu mai esti normal sau ei. Ei au "normalïtatea lor"; sa fure sa minta sa fie mai presus de tot si de toate. Noi, oamenii comuni tanjim dupa o alta "normalitate"; a bunului simt, a respectului fata de legile scrise si nescrise, a dreptului de a ne creste copiii si nepotii in spiritual valorilor neperisabile.La "cumpana anilor' ma intreb si va intreb: ne mai putem face bine?
  • Like 0
 • Am înțeles ceva de la dl. Drag ea: “in urma alegerilor am primit dreptul de a guverna”
  Oare?
  Eu credeam ca votul este actul prin care alegi pe cineva să-ți reprezinte interesele.
  Se pare ca m-am înșelat. In capul lui Dragnea si al politicienilor noștri, votul este dreptul sclavilor de a alege între doi stăpâni.
  E clar ca nu trebuie sa ne intereseze ce fac ei, cât fura, cât abuzează sexual pentru eu si familiile si prietenii lor.
  Trebuie doar sa ne intereseze care stăpân de sclavi are biciul mai moale.
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Prea patetic, prea ca la romanica. Rolul asta era deja jucat de Dan Puric. N-a cazut cerul pe noi cand au furat, n-o sa cada nici cand vor scapa de justitie. Asta nu inseamna ca ar fi indicat sa ramanem nepasatori, cum am cam fost pret de vreo trei decenii. Unii ar trebui sa nu rateze promotia de sarbatori si sa-si cumpere un televizor color.
  • Like 1
 • Ionel check icon
  Apropo, ce parere are dl Chirila de mandatul prin care celor 80 de personalitati au le-au fost ascultate telefoanele exact inainte de alegerile prezidentiale din 2014 !!!! Nu vad o vorba sa nu mai spun de articol pe tema asta !!!
  • Like 0
  • @ Ionel
   E ascultatul telefoanelor egală cu furtul de până la 200.000? Hai, fii mărinimos!
   • Like 1
  • @ Ionel
   De aceea nu pot fura linistiti politicienii....pt ca li se asculta telefoanele .Zit, trolica din Republica, mars la Latrina 3!
   • Like 2
  • @ Ionel
   Cui i-au fost ascultate telefoanele? De ce? Poate că a existat un motiv întemeiat să le fie ascultate! Dar remarca venind de la cine vine este clar că au fost ascultate telefoanele borfașilor ce, cu concursul imbecililor și direct interesaților, au ajuns in frunte. La imbecili intra și cei ce nu au mers la vot.
   • Like 0
 • Ionel check icon
  Chirila este un demn urmas al lui basescu. Doar basescu infiera cu manie proletara parlamentarii si guvernantii (imi aduc aminte cum spunea sa aibe grija ce vorbesc la telefon !!!!)A trata tot parlamentul la gramada este cea mai mare eroare. Tare imi este teama ca, la astfel de postari si aprecieri, tot PSD-ul va castiga si in 2020. Bine ar fi daca fiecare s-ar pronunta pe domeniul sau de competenta.....sa spui si sa lasi sa se creda ca pana si Ceausescu era mai bun ca actualii parlamentari mi se pare cel putin deplasat...
  • Like 1
  • @ Ionel
   Gion check icon
   Mai Ionele mai, mai postacule, nu ai treaba sa canti o oda lui Dragnea? Sa spui vreo poezie lui madam Firea? Cat te platesc astia sa fii lepra? Nu ti-e mah rusine sa speli zilnic mizeriile pesediste?
   • Like 3
  • @ Ionel
   Dă-i cu basescu că la altceva tot nu te ajută mintea. E bine că ești constant și previzibil urmaș a lui Iliescu și șleahta de trădători.
   • Like 0
  • @ Ionel
   ceausescu, în nemernicia lui, chiar credea în comunism....si pina în prezent nu s-a dovedit ca a furat....Mulți din parlametul democratic sint hoți dovediti cu "executare" sau plingaciosi,borfași de doi bani miruiti intre ei și scăpați prin votul democratic al altor jegoși!
   cum poate cineva sa pretindă respect cind asupra lui sint dovedite gramada de infracțiuni, mai ales ca în graba de a scăpa fac ceea ce fac în parlament!
   asta zic și eu răspundere civica- 12 ore pe zi munca ca sa schimbi legile sa scape borfașii !
   • Like 0
 • Da-i romanului mintea de pe urma !!!!
  Vom avea oare curajul sa iesim la vot noi oamenii care au de spus ceva, astia care mai si gândesc cu creierul, si cei care nu ies la vot in mod sistematic din lehamite sau din indiferența, sa nu-i lăsăm pe prosti, săraci si cei săraci cu duhul (Doamne ce multi mai sunt in tara asta !! ), sa voteze CONDITIONAT, asa cum se tot intampla de 25 de ani incoace ???!!!
  Sa iesim deci la vot peste putini ani si sa nu votăm niciun partid care a fost pana acum la conducerea țării ăsteia !!! Vom avea oare acest curaj, aceasta revelatie si aceasta trecere peste orgoliile dobitoace personale, sa facem acest lucru ???!!!
  Am castigat dreptul cel mai democratic cu putinta: sa alegem pe cei ce ne conduc prin vot liber. Si de 25 de ani ne batem joc de democratie in mod absolut inconstient. Ne lasam prostiti in fata. Ne lasam violati in mod sistematic de aceeasi violatori. Ne place ???
  Cat de usor nu învățăm nimic din lecțiile istoriei.
  • Like 2
  • @ Gabriel Iacovita
   Pentru că de 28 nu 25 de ani frâiele au fos furate de nemernicii ce conduc azi. Și când nu au fost in față tot ei au tras toate sforile. Iar cretinii, la propriu, nației nu au vrut să audă de alții.
   • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult

OnLaptop

Cu o experiență de aproape 15 ani în business-ul IT, Valentin Morlovea a intrat pe nișa reparațiilor de laptop-uri în 2015, o afacere a cărei dezvoltare depinde fundamental de viteza de răspuns în soluționarea problemelor clienților. În prezent, 70% din laptopurile care intră în OnLaptop Service Center&Shop din București, sunt reparate în maxim 24 de ore, lucru care este posibil datorită dezvoltării unui soft dedicat.

Citește mai mult

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult