Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Turişti români, testaţi pentru Covid-19, la sosirea în Creta: „A durat 3 ore. Am fost înghesuiţi într-un spaţiu de 50 de metri pătraţi”

grecia - aeroport - Aristidis VafeiadakisZUMA Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Foto Aristidis Vafeiadakis Zuma Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Un turist român a povestit la Digi24 că toți cei aproximativ 200 de români, pasageri ai unei curse aeriene care a aterizat pe aeroportul Heraklion din Creta, au fost testați pentru Covid-19. Procedura a durat trei ore, iar oamenii au fost înghesuiți într-un spațiu de 50 de metri pătrați, fără să li se dea prea multe explicații.

„A fost o surpriză pentru toţi pasagerii avionului, cred, pentru că toţi eram convinşi că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesuiți într-un spaţiu de nu mai mult de 50 de metri pătraţi, nu ni s-au oferit explicaţii şi am înţeles după câteva minute că urma să fim testaţi absolut toţi, lucru care s-a şi întâmplat”, a spus turistul.

Autorităţile elene au testat inclusiv bebeluşii. Pasagerii altor curse aeriene erau lăsaţi să plece fără să fie testați, mai spune acesta, explicația dată de angajații aeroportului fiind că erau fie curse interne, fie curse cu escală la Atena.

El a adăugat că, din spusele personalului de la hotelul unde a fost cazat, turiștii din alte țări nu au trecut prin astfel de proceduri. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult