Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Un espresso se bea în primele 2 minute de când ajunge în ceașcă

Un espresso ca la carte conține cu 18% mai puțină cofeină decât alte băuturi din cafea, preparate în mod diferit. Este aromat datorită uleiurilor, iar aspectul este foarte frumos, pentru că deasupra se așterne un strat de spumă de culoarea alunei.

Savurați-vă băutura espresso în primele 2 minute de când ajunge în ceașcă, pentru a vă bucura de toate senzațiile gustative pe care le înglobează. Altfel, încet-încet, aromele se estompează, iar conținutul se oxidează treptat, pierzând din calități.

Modul în care percep oamenii gustul unui espresso diferă de la un caz la altul și ține de mulți factori, inclusiv alimentația și stilul de viață. Însă cei mai mulți iubitori avizați de cafea spun că un espresso este bun atunci când nu simți nevoia să-ți îndulcești băutura.

Espresso are o rădăcini vechi și a apărut prima dată în Italia. Anul 1884 a fost unul efervescent pentru Europa. În Torino, Angelo Moriondo inventa espressorul și celebra băutură. În Timișoara, primăria instala primele 700 de lămpi care transformau orașul în primul electrificat din Europa continentală.

Numele de espresso vine de la timpul foarte scurt de preparare. Este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, pentru că reușește, prin metoda de preparare, să extragă ce e mai bun din boabele de cafea proaspăt măcinate.

Inventatorul a avut la baza creației sale un motiv foarte simplu: observase că pauzele angajaților erau prea lungi din cauza timpului în care se făcea cafeaua, așa că a căutat cea mai bună metodă de a eficientiza lucrurile. Espresso a devenit atât de popular, încât în următoarele decenii au fost patentate mai multe tipuri de aparate menite să prepare cafea rapid. Astfel, espresso a devenit cea mai concentrată, aromată și gustoasă cafea, utilizând tehnici diferite- cu abur, cu piston, semiautomate și automate.

Și dacă în 1884 espresso se năștea din dorința de a scurta pauzele la muncă, astăzi se bea peste tot și e asociată cu ideea de a savura gustul cafelei. Consumatorii frecvenți au dezvoltat o relație intimă cu această băutură, în strânsă legătură cu senzațiile pe care le oferă: se bea la micul dejun în orașele Italiei, la prânz în cafenelele din Paris, la evenimente, în oraș cu prietenii, la birou sau acasă.

În lunga istorie espresso, cea mai mare provocare a profesioniștilor care lucrează în industrie este să-i ofere băutorului aceleași senzații, indiferent de locul în care o bea.

Experții L’OR au reușit să păstreze intacte calitățile unui espresso datorită celei mai noi tehnologii. Noile capsule din aluminiu compatibile cu aparatele de cafea Nespresso® oferă de fiecare dată o experiență multisenzorială, pentru că păstrează intacte prospețimea cafelei, aroma puternică și uleiurile cafelei. Fiecare ceașcă dă naștere unor clipe de plăcere pură.

Căutați pe rafturile magazinelor selecția gourmet de tipuri de cafea L’OR, ambalate în capsule din aliminiu. 

Această colecție conține L’OR Ristretto, cu note blânde de pin, L’OR Forza, cu aromă de stejar și lemn dulce, presărată nuanțe de chihlimbar, L’OR Splendente, cu note distinctive de nuci și gust citric la final, L’OR Lungo Profondo, având o aromă seducătoare de migdale prăjite și lemn dulce, acoperite cu un strat de cremă de un bronz strălucitor.

Consumatorii de cafea decofeinizată primesc produsul dedicat în capsulele din aluminiu: L’OR Decaffeinato, cu note de cacao și fructe de pădure, având aromă dulce și bogată.

Poți să găsești capsulele din aluminiu L’OR în supermarketuri, dar și în magazinele Carrefour, Carrefour Market, Cora, Kaufland, Auchan, Selgros, Cafeo.ro, Emag.

Articolul pe care l-ați citit face parte dintr-o campanie susținută de marca de cafea L'OR. Descoperă acum în magazine noile capsule de aluminiu L'OR, create special pentru a se potrivi aparatului tău Nespresso®.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "un espresso este bun atunci când nu simți nevoia să-ți îndulcești băutura."

    Valabil pentru orice tip de cafea. Fraza de mai sus este miezul articolului, fie el şi publicitar! :))
    • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult