Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Un espresso se bea în primele 2 minute de când ajunge în ceașcă

Un espresso ca la carte conține cu 18% mai puțină cofeină decât alte băuturi din cafea, preparate în mod diferit. Este aromat datorită uleiurilor, iar aspectul este foarte frumos, pentru că deasupra se așterne un strat de spumă de culoarea alunei.

Savurați-vă băutura espresso în primele 2 minute de când ajunge în ceașcă, pentru a vă bucura de toate senzațiile gustative pe care le înglobează. Altfel, încet-încet, aromele se estompează, iar conținutul se oxidează treptat, pierzând din calități.

Modul în care percep oamenii gustul unui espresso diferă de la un caz la altul și ține de mulți factori, inclusiv alimentația și stilul de viață. Însă cei mai mulți iubitori avizați de cafea spun că un espresso este bun atunci când nu simți nevoia să-ți îndulcești băutura.

Espresso are o rădăcini vechi și a apărut prima dată în Italia. Anul 1884 a fost unul efervescent pentru Europa. În Torino, Angelo Moriondo inventa espressorul și celebra băutură. În Timișoara, primăria instala primele 700 de lămpi care transformau orașul în primul electrificat din Europa continentală.

Numele de espresso vine de la timpul foarte scurt de preparare. Este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, pentru că reușește, prin metoda de preparare, să extragă ce e mai bun din boabele de cafea proaspăt măcinate.

Inventatorul a avut la baza creației sale un motiv foarte simplu: observase că pauzele angajaților erau prea lungi din cauza timpului în care se făcea cafeaua, așa că a căutat cea mai bună metodă de a eficientiza lucrurile. Espresso a devenit atât de popular, încât în următoarele decenii au fost patentate mai multe tipuri de aparate menite să prepare cafea rapid. Astfel, espresso a devenit cea mai concentrată, aromată și gustoasă cafea, utilizând tehnici diferite- cu abur, cu piston, semiautomate și automate.

Și dacă în 1884 espresso se năștea din dorința de a scurta pauzele la muncă, astăzi se bea peste tot și e asociată cu ideea de a savura gustul cafelei. Consumatorii frecvenți au dezvoltat o relație intimă cu această băutură, în strânsă legătură cu senzațiile pe care le oferă: se bea la micul dejun în orașele Italiei, la prânz în cafenelele din Paris, la evenimente, în oraș cu prietenii, la birou sau acasă.

În lunga istorie espresso, cea mai mare provocare a profesioniștilor care lucrează în industrie este să-i ofere băutorului aceleași senzații, indiferent de locul în care o bea.

Experții L’OR au reușit să păstreze intacte calitățile unui espresso datorită celei mai noi tehnologii. Noile capsule din aluminiu compatibile cu aparatele de cafea Nespresso® oferă de fiecare dată o experiență multisenzorială, pentru că păstrează intacte prospețimea cafelei, aroma puternică și uleiurile cafelei. Fiecare ceașcă dă naștere unor clipe de plăcere pură.

Căutați pe rafturile magazinelor selecția gourmet de tipuri de cafea L’OR, ambalate în capsule din aliminiu. 

Această colecție conține L’OR Ristretto, cu note blânde de pin, L’OR Forza, cu aromă de stejar și lemn dulce, presărată nuanțe de chihlimbar, L’OR Splendente, cu note distinctive de nuci și gust citric la final, L’OR Lungo Profondo, având o aromă seducătoare de migdale prăjite și lemn dulce, acoperite cu un strat de cremă de un bronz strălucitor.

Consumatorii de cafea decofeinizată primesc produsul dedicat în capsulele din aluminiu: L’OR Decaffeinato, cu note de cacao și fructe de pădure, având aromă dulce și bogată.

Poți să găsești capsulele din aluminiu L’OR în supermarketuri, dar și în magazinele Carrefour, Carrefour Market, Cora, Kaufland, Auchan, Selgros, Cafeo.ro, Emag.

Articolul pe care l-ați citit face parte dintr-o campanie susținută de marca de cafea L'OR. Descoperă acum în magazine noile capsule de aluminiu L'OR, create special pentru a se potrivi aparatului tău Nespresso®.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "un espresso este bun atunci când nu simți nevoia să-ți îndulcești băutura."

    Valabil pentru orice tip de cafea. Fraza de mai sus este miezul articolului, fie el şi publicitar! :))
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult