Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Un fost membru al Dumei de Stat a izbucnit în lacrimi în timp ce vorbea la postul public de televiziune despre scufundarea navei amiral Moskva

Vladimir Bortko

Un politician rus a izbucnit în lacrimi la postul public de televiziune Rusia-1, atunci când a vorbit despre scufundarea navei amiral a flotei ruse, „Moskva”, incident despre care spune, cu vocea sugrumată de emoție, că este un adevărat „casus belli (motiv de război – n.n.)” împotriva Ucrainei.

Varianta oficială anunțată de Kremlin a fost că la bordul crucișătorului a izbucnit un incendiu, din cauza unei explozii a muniției pe care o transporta, iar nava s-a scufundat în timp ce era remorcată către mal, pe fondul unor condiții meteo nefavorabile.

Politicianul rus, Vladimir Bortko, este regizor și producător de film și are 75 de ani. Clipul a fost distribuit pe Twitter de Kevin Rothrock, jurnalist la site-ul de investigații independent Meduza.

Ucraina a susținut că miercuri a lovit crucișătorul cu rachete „Neptun”, provocându-i pagube grave, iar vineri Ministerul rus al Apărării a anunțat că nava s-a scufundat. 

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca va intrebati cum arata un cretin la 75 de ani , ei bine avem imagini. Cum ar veni ucrainienii trebuie sa fie omorati ,civili , batrani , copii, dar daca cumva se atinge cineva de armele crimei , pai e nenorocire.
    Singurul lucru pe care mi-l doresc ( nu credeam sa ajung vreodata sa spun asa ceva) este sa li se raspunda rusilor cu propriile lor metode ,dar la ei acasa...
    • Like 5
    • @ Radu Bogdan
      Gandalf check icon
      Greu de crezut că visul ăsta ar putea deveni realitate... da' totuși, ce vis frumos...
      (pentru troli și postaci plătiți sau doar cretinoizi: este vorba de visul de a vedea orașele patriei mumă a bolșevismului în ruine, cu mămicile Ivanova jelind după tot ce au pierdut iar dumacii (din Duma de stat) și tribul cu biluțe mari fugind ca iepurii în N Korea, în Brazilia, în China, în Iad...)
      • Like 2
    • @ Radu Bogdan
      Delia MC Delia MC check icon
      V-ați gândit că asta înseamnă legiferarea internă a războiului? Că ar fi o "pregatire" psihologică pentru ce urmează? Dacă rușii recunosc și în fața poporului rus, oricum manipulat și apatic, că este război ( că până acum a fost o "operațiune specială ) înseamnă: mobilizare, rechiziții, lege marțială, etc, etc ). Și ceva la care nu mulți s-au gândit, chiar și folosirea, Doamne ferește, a armamentului nuclear. Cum să dea cu nucleara dacă nu-i război? Mă tem că e semnalul intrării într-o nouă etapă a războiului și atunci ar fi de foarte rău. Că până acum se războiau pe burtă și cu " delicatețe ". Ei, acum ar avea motiv să scoată bâta.
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Cred ca frica de a riposta ca sa nu se intampla ceva mai rau este reteta sigura ca raul sa se intample.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult