Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

UNTOLD 2021, cel mai sigur loc public din România. Peste 2.000 de angajați M.A.I și 700 de agenți de securitate privați se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță

Conferință de presă UNTOLD 2021

Mai sunt două zile până la începerea festivalului UNTOLD, iar organizatorii și autoritățile au anunțat măsurile care își propun să îl transforme în cel mai sigur loc public din România.

Peste 2.000 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Emigrări, Agenția Națională Antidrog, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Cluj-Napoca) și ai Poliției Locale se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță în toate cele 4 zile și 4 nopți de festival, la cea de-a șasea ediție UNTOLD. Acestora li se alătură și 700 de agenți de securitate privați.

De asemenea, în perimetrul festivalului vor fi amplasate și un spital de campanie SMURD și 5 puncte de prim ajutor.

„Organizatorii UNTOLD și-au reafirmat angajamentul de a face unul dintre cele mai sigure evenimente din Europa, care să devină un model global. Astfel, participanții se vor afla în cel mai sigur loc din România, în cele 4 zile de festival”, se arată într-un comunicat.

UNTOLD a pus la dispoziția celor care nu sunt vaccinați, trecuți prin boală, sau nu au test RT-PCR, posibilitatea să se testeze (antigen rapid) prin parteneriatele încheiate cu 5 furnizori medicali însumând 28 centre de testare în 7 orașe din țară, precum Cluj-Napoca, Florești, Otopeni, București, Constanța, Arad și Timișoara. Partener oficial medical al festivalului este rețeaua privată de sănătate Regina Maria.

Centre de testare rapidă UNTOLD în toată România, inclusiv pentru copiii de peste 7 ani

UNTOLD a pus la dispoziția celor care nu sunt vaccinați, trecuți prin boală, sau nu au test RT-PCR, posibilitatea să se testeze (antigen rapid) prin parteneriatele încheiate cu 5 furnizori medicali însumând 28 centre de testare în 7 orașe din țară, precum Cluj-Napoca, Florești, Otopeni, București, Constanța, Arad și Timișoara. Partener oficial medical al festivalului este rețeaua privată de sănătate Regina Maria.

O măsură suplimentară luată pentru siguranța participanților de către organizatorii UNTOLD este că minorii peste 7 ani vor parcurge același triaj epidemiologic, respectiv testare rapidă sau Certificatul Digital UE COVID-19.

În Cluj-Napoca sunt deschise, începând cu 07 septembrie, 14 centre de testare după cum urmează:

Regina Maria

- Str. Louis Pasteur, nr. 24/72, Cluj-Napoca

- Str. Sextil Puscariu, nr.2, Cluj-Napoca

- Str. Observatorului, nr. 1-3, Cluj-Napoca

- Ion Popescu Voitești, nr. 2-4, Cluj-Napoca

- Craiova, nr. 28-30, Cluj-Napoca

- Eroilor, nr. 25, Florești

- Teodor Mihali, nr. 42-44, Cluj-Napoca

- Parcare Hotel NAPOCA

Complet Medical

- Sala Sporturilor Horia Demian, Str. Splaiul Independenței, nr. 6, Cluj-Napoca

- Aeroport Cluj, Strada Traian Vuia, nr. 214, Cluj-Napoca 400397

Dom Vista Medical

- Sala Sporturilor Horia Demian, Str. Splaiul Independenței, nr. 6, Cluj-Napoca

SYNLAB

- Calea Turzii, nr. 101, Cluj-Napoca,

- Str. Fabricii, nr. 4, Cluj-Napoca,

- Str. Iuliu Hossu, nr. 57

Centrele și clinicile furnizorilor medicali autorizați sunt disponibile accesând link-ul https://untold.com/testing-centers.

Costul unul test variază între 40 și 70 de lei, în funcție de centrul ales. Pentru 16 centre de testare din 6 orașe este disponibilă programarea online. Cei interesați pot accesa link-ul https://www.calendis.ro/cluj-napoca/teste-antigen-acreditate-untold/b.

După testare, festivalierii vor primi la centrul unde s-au testat o brățară care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ. Aceștia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, și actul de identitate pe toată durata evenimentului.

Acces exclusiv cu certificatul digital EU COVID-19 sau cu testare

La festival se va putea intra doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen. Toate certificatele vor fi scanate pentru a fi verificată veridicitatea lor, prin intermediul aplicației VACCIN.LIVE. Fanii festivalului trebuie să vină cu actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină:

• fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România;

• fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

• fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Aplicația scanează codul QR al Certificatului Digital, verifică integritatea semnăturii digitale (care protejează certificatul împotriva falsificării) și afișează informațiile pe ecranul echipamentului de scanare. Persoana care prezintă codul QR în vederea scanării este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conținute în acest cod. Datele nu sunt salvate pe dispozitivul de scanare. Aplicația VACCIN.LIVE poate verifica Certificate Digitale Europene COVID-19 emise de către toate statele membre UE + Elveția, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, San Marino, Vatican, Macedonia de Nord, Ucraina și Turcia.

Participanții sunt rugați să aibă pregătit Certificatul Digital European COVID-19 (care se poate descărca accesând portalul certificat-covid.gov.ro) în format electronic sau tipărit pe hârtie pentru a putea fi scanat la punctele de acces, împreună cu un act de identitate care să conțină cel puțin nume, prenume și data nașterii, pentru verificare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sa vedeti incidenta cazurilor dupa Untold ! Va fi de nepovestit nepotilor ! Credeti ca suntem in stare de ceva ,,cel mai ,,( in sens pozitiv... ) ?
    • Like 0
  • Nume check icon
    La Oktoberfest in Brasov testul rapid costa treizeci de lei, fara a fi partener oficial. Partenerul oficial UNTOLD este cel mai scump dintre toate ofertele, respectiv saptezeci de lei, cand teoretic poate ar trebui sa fi cel mai iefin?! Sau nu inteleg eu cum functioneaza "noua economie"?!
    P.S. Cat de sigur va fi, vom vedea la sfarsitul lunii Septembrie. Ca de comunicate PR care ne promit luna de pe cer si ca ce frumosi, destepti si unici in lume suntem noi, suntem satui pana peste cap.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult