Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Șeful Corpului de Control al premierului rămâne în Guvern până la sfârșitul mandatului, deși sugerase că va pleca

Valentin Mircea, șeful Corpului de control al premierului, rămâne în Guvern, deși sugerase că va pleca de la 1 octombrie. 

El a explicat într-o postare pe Facebook că încă de la începutul lunii septembrie i-a cerut premierului să fie eliberat din funcție pentru a se putea ocupa de proiectele sale profesionale și academice.

„Încă de la începutul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odată cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministru în Inspectia Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcțe, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale și academice amânate odată cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate. Primul ministru m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului guvern”, a scris acesta.

Acesta a afirmat sâmbătă, într-o altă postare pe Facebook, că instituțiile statului au note maxime la simpozioane, dar cetățenii nu trebuie să se bazeze pe ele în cazul unui mare cutremur.

„Concluzia preliminară: instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și umflat mușchii, dar nu vă bazați pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media și mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informație elementară despre cutremur și nu au liniștit oamenii", a scris acesta.

Ulterior, Valentin Mircea a șters postarea.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a precizat că seful Corpului de Control al premierului a făcut afirmațiile în nume personal. „Valentin Mircea a vorbit în nume personal, aceasta nu este și poziția Guvernului. Guvernul a analizat recent care este răspunsul autorităților la un cutremur cu consecințe deosebite, raportul a fost prezentat în Guvern și apoi public, împreună cu concluziile și măsurile necesare pentru siguranța populației", a declarat Iolu duminică.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Nu a zis rău ce a zis despre mass media. Mi-a scris un amic din Bulgaria, a citit/auzit în media că a fost un cutremur major în România, mă întreba dacă sînt OK. Ptiu, drace, dacă ăsta a fost cutremur major, alea din 1990 cum au fost? Ca să nu mai spun de ăla din ’77... Nici republica.ro nu a scăpat ocazia unui lament carpatin pe tema tremuriciului de la ora 2.00
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult