Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica
Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.
Vama Neconvențional, la Cota 1000 din Sinaia. Tudor Chirilă: „Neconvențional am vrut, așa că neconvențional avem”. GALERIE FOTO
VAMA a încheiat vinerea trecută, unul dintre cele mai mari turnee ale unei trupe românești, în 2021, turneul Vama Neconvențional, în cea mai neconvențională locație - Cota 1000 din Sinaia. Aici, pentru ultima dată în acest turneu, alături de comunitatea locală, formată din tineri, copii și părinții lor, muzica trupei a dat viața zonei de munte.
Acest concert, de pe data de 17 septembrie, a fost ultimul din cadrul turneului, programat inițial la Cota 2000, dar susținut pe platoul de lângă telegondola din Sinaia, la Cota 1000, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și riscante pentru toți participanții. De aceea, trupa a decis să țină concertul la Cota 1000, în siguranță, unde deși ploaia nu i-a ocolit, fanii trupei s-au bucurat de momentul special creat, alături de trupă și alături de prietenii muntelui, la un pahar de vin fiert și cu delicatese culinare .
Cu toate că fiecare din noi, am fost cel puțin o dată la concertele trupei de-a lungul activității sale in industria muzicală, atmosfera de la ultimul concert, când fanilor nu le-a mai pasat de vreme și au dansat în ploaie, a conturat identitatea trupei și a turneului neconvențional cel mai bine. Mai mult, în trupa a reușit să pastreze integrat în identitatea lor muzicala atât ce a reprezentat Vama Veche, cât și cine este trupa VAMA acum.
O evoluție odată cu timpurile, prin care au demonstrat ca muzica lor a rămas relevantă și pentru noile generații. Muzica a fost tânără, experimentală, provocatoare, iar atmosfera, de fiecare data neconvențională, a unit generații si comunități locale în toata țara, la Centrul de Echitație R&R Podari, Parcul Muzeului Etnografic Cluj-Napoca, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Baza FEG Ciric din Iași, Cetatea Oradea, Cetatea Rupea, Muzeul Astra din Sibiu, Cetatea Medievală din Târgu Mureș, Faber Community din Timișoara și la Cota 1000, din Sinaia.
Va lăsăm mai jos GALERIA FOTO, pentru a retrăi, odată cu noi, momentele reprezentative din cadrul acestui concert.
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.