Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Vama Neconvențional, la Cota 1000 din Sinaia. Tudor Chirilă: „Neconvențional am vrut, așa că neconvențional avem”. GALERIE FOTO

Vama Neconvențional, Sinaia

VAMA a încheiat vinerea trecută, unul dintre cele mai mari turnee ale unei trupe românești, în 2021, turneul Vama Neconvențional, în cea mai neconvențională locație - Cota 1000 din Sinaia. Aici, pentru ultima dată în acest turneu, alături de comunitatea locală, formată din tineri, copii și părinții lor, muzica trupei a dat viața zonei de munte.

Acest concert, de pe data de 17 septembrie, a fost ultimul din cadrul turneului, programat inițial la Cota 2000, dar susținut pe platoul de lângă telegondola din Sinaia, la Cota 1000, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și riscante pentru toți participanții. De aceea, trupa a decis să țină concertul la Cota 1000, în siguranță, unde deși ploaia nu i-a ocolit, fanii trupei s-au bucurat de momentul special creat, alături de trupă și alături de prietenii muntelui, la un pahar de vin fiert și cu delicatese culinare .

Cu toate că fiecare din noi, am fost cel puțin o dată la concertele trupei de-a lungul activității sale in industria muzicală, atmosfera de la ultimul concert, când fanilor nu le-a mai pasat de vreme și au dansat în ploaie, a conturat identitatea trupei și a turneului neconvențional cel mai bine. Mai mult, în trupa a reușit să pastreze integrat în identitatea lor muzicala atât ce a reprezentat Vama Veche, cât și cine este trupa VAMA acum.

O evoluție odată cu timpurile, prin care au demonstrat ca muzica lor a rămas relevantă și pentru noile generații. Muzica a fost tânără, experimentală, provocatoare, iar atmosfera, de fiecare data neconvențională, a unit generații si comunități locale în toata țara, la Centrul de Echitație R&R Podari, Parcul Muzeului Etnografic Cluj-Napoca, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Baza FEG Ciric din Iași, Cetatea Oradea, Cetatea Rupea, Muzeul Astra din Sibiu, Cetatea Medievală din Târgu Mureș, Faber Community din Timișoara și la Cota 1000, din Sinaia.

Va lăsăm mai jos GALERIA FOTO, pentru a retrăi, odată cu noi, momentele reprezentative din cadrul acestui concert. 

Apăsați pe imagine pentru a putea accesa galeria:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult