Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Vama Neconvențional, la Cota 1000 din Sinaia. Tudor Chirilă: „Neconvențional am vrut, așa că neconvențional avem”. GALERIE FOTO

Vama Neconvențional, Sinaia

VAMA a încheiat vinerea trecută, unul dintre cele mai mari turnee ale unei trupe românești, în 2021, turneul Vama Neconvențional, în cea mai neconvențională locație - Cota 1000 din Sinaia. Aici, pentru ultima dată în acest turneu, alături de comunitatea locală, formată din tineri, copii și părinții lor, muzica trupei a dat viața zonei de munte.

Acest concert, de pe data de 17 septembrie, a fost ultimul din cadrul turneului, programat inițial la Cota 2000, dar susținut pe platoul de lângă telegondola din Sinaia, la Cota 1000, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și riscante pentru toți participanții. De aceea, trupa a decis să țină concertul la Cota 1000, în siguranță, unde deși ploaia nu i-a ocolit, fanii trupei s-au bucurat de momentul special creat, alături de trupă și alături de prietenii muntelui, la un pahar de vin fiert și cu delicatese culinare .

Cu toate că fiecare din noi, am fost cel puțin o dată la concertele trupei de-a lungul activității sale in industria muzicală, atmosfera de la ultimul concert, când fanilor nu le-a mai pasat de vreme și au dansat în ploaie, a conturat identitatea trupei și a turneului neconvențional cel mai bine. Mai mult, în trupa a reușit să pastreze integrat în identitatea lor muzicala atât ce a reprezentat Vama Veche, cât și cine este trupa VAMA acum.

O evoluție odată cu timpurile, prin care au demonstrat ca muzica lor a rămas relevantă și pentru noile generații. Muzica a fost tânără, experimentală, provocatoare, iar atmosfera, de fiecare data neconvențională, a unit generații si comunități locale în toata țara, la Centrul de Echitație R&R Podari, Parcul Muzeului Etnografic Cluj-Napoca, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Baza FEG Ciric din Iași, Cetatea Oradea, Cetatea Rupea, Muzeul Astra din Sibiu, Cetatea Medievală din Târgu Mureș, Faber Community din Timișoara și la Cota 1000, din Sinaia.

Va lăsăm mai jos GALERIA FOTO, pentru a retrăi, odată cu noi, momentele reprezentative din cadrul acestui concert. 

Apăsați pe imagine pentru a putea accesa galeria:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult