Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Varză de Bruynseels, în direct la TV: „Suntem, împreună cu Rusia, parte a NATO”

Ramona Ioana Bruynseels

(Foto captura Digi24)

Candidata la alegerile prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste, Ramona Ioana Bruynseels, a declarat luni seara că Rusia, ca și România, este parte a NATO.

„Nu îi ignorăm total și nici nu avem cum. Suntem, împreună cu Rusia, parte a NATO, trebuie să ne continuăm exercițiile bilaterale și exercițiile din cadrul NATO, pe partea militară", a spus Ramona Ioana Bruynseels la Digi 24. 

Bruynseels, care candidează la prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu, a fost consilier de stat și secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, iar ulterior a fost consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă. Ramona Ioana Bruynseels este căsătorită cu Dominic Bruynseels, CEO First Bank și fost director general al BCR.

Bruynseels revine cu precizări: „Mă refeream la faptul că România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciții comune, colaborare cu Rusia”

Ramona Ioana Bruynseels a revenit ulterior cu precizări într-o postare pe Facebook. Candidata la prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste spune că a fost „o inversiune a topicii frazei” și că în declarația de la Digi24 s-a referit la faptul că „România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciții comune, colaborare cu Rusia”.

„Când am răspuns întrebării, mă refeream la faptul că România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciții comune, colaborare cu Rusia. Suntem, împreună cu Rusia, implicați în tot ce se întâmplă în regiunea noastră și împreună trebuie să veghem asupra stabilității regionale. A fost o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînțelegere. Da, am avut o exprimare nefericită și a fost speculată ca atare”, a precizat Bruynseels, care susține că este „convinsă, însă, că nu pune nimeni la îndoială faptul că NU aș ști structura NATO și relațiile ei cu Rusia”.  Bruynseels a publicat și două fotografii, una din timpul unui exercițiu militar NATO de la Turda, și una în care apare Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general NATO.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De cand am intalnit prin 2016 parca versiunea reala concreta si la zi a drobului de sare(Vezi Prostia omeneasca a lui I. Creanga) am inteles(de parca pana atunci nu era vizibila realitatea) de unde vine cauza tuturor relelor pe plaiuri mioritice. Ca o mai zbarceste cate unul in direct asta este bomboana pe......
  • Like 0
 • Oare romanii pot vota diferit ( mai ales o femeie ) indiferent de bagajul de sprijin politic exclusiv pe calitatile sale profesionale din Cv sau pe factorul tineretii ? Hmm....greu....avand in vedere ca romanasul s-a obisnuit sa fie "tabacit" cu petarde electorale si cu vorbe gen : "ma votezi iti dau" sau "ori da ori ba"....nu prea merge cu aluziuni ironii chiar si speech-uri voalate.....frumusica si deosebita doamna dar inchipuiti-vi-o cu o blana de oaie si un ciomag facand campanie la romani pentru romani.....
  • Like 1
 • Ei, lăsaţi că şi madam Woodrea avea o treabă cu preşedintele Norvegiei... ţară pe care o băgase şi în UE. Deci, ăştia ni-s politicienii, stimaţi republicani! Şi mai vin unii şi alţi să ne spună că avem de unde alege...
  • Like 0
  • @ Dragoş Anghelache
   Nu sunt toti la fel.
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   "Dar de se vor găsi acolo numai zece drepţi?" :))
   • Like 0
 • Vedeți doamna! Sunt ferm convins de abilitățile politice, de inteligenta ascuțită și de sprijinul politic pe care îl aveți însă înainte sa cheltuiți energie, timp și bani pentru a participa la lupta electorala trebuie sa înțelegeți ca veți pierde din simplu motiv ca aveți un soft diferit cu al votanților. Ați vrut sa declarați ceva și a ieșit Viceversa! E ca și cum elefantul vrea sa fie regină în musuroiul de furnici. Cum sa va aleagă, sa va dea votul în om care nu înțelege mesajul d-voastră. Nu vreau sa fiu răutăcios, dar dacă înțelegeți vorba "a sta în banca ta"... Este și motivul pentru care adresez rugămintea sa renunțați. Colac peste pupaza(dacă înțelegeți aluzia) asemănarea numelui cu o anumita leguma... care poporului roman sugerează tocmai incertitudine(sa nu spun... neștiință) duce spre cărarea sigura și clara a unui rateu monumental. Oricum comentariul meu rămâne și mai este puțin timp pana la alegeri
  • Like 0
 • Aha, n-a vrut să spună că Rusia e membră NATO ci că România, țară membră NATO, trebuie să facă exerciții militare cu Rusia. Ei da, așa sună mult mai bine, România face exerciții cu Rusia, sfidând NATO care condamnă Rusia pentru ocuparea Crimeei, este exclusă din NATO și poate face alianță cu Rusia și China. Hai că ai dres-o cum numai cineva propulsat de Voiculescu o putea face.
  • Like 2
 • Această doamnă care crede și că pământul este plat, mă mir că nu a băgat și China în NATO, căci după cât se vede are un adevărat ghiveci în căpșorul ei cel blond!
  • Like 0
 • Apai daca voi ati reusit sa bagati Rusia in NATO, doamnelor si domnilor de la PPU, nu stiu de ce mai luptati pentru presedintia Romaniei, voi jucati deja la cu totul alt nivel. Nu va mai pierdeti timpul cu prezidentialele, nu are rost.
  • Like 3
 • Inspaimantatoare este si acceptarea tampa a moderatorului care priveste cu ochii umezi actul firesc al campului batut.
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Oh, Ramona !
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult