Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Victor Rebengiuc, decorat cu Ordinul Steaua României. Iohannis: „Prin cultură, umanitatea își găsește salvarea în fața urii și a intoleranței”

Victor Rebengiuc - Klaus Iohannis

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Actorul Victor Rebengiuc a fost decorat miercuri la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Steaua României în rang de Cavaler, în semn de apreciere pentru reperul de profesionalism și civism.

„Prin personajele cărora le dați viață ați fost și veți rămâne un artist devotat spiritului umanist, liber și tolerant. Ați dovedit, în numeroase rânduri, că vedeți și că apărați - mai clar și mai bine ca mulți alții - valorile pe care construim parcursul european al țării noastre.

(Foto: presidency.ro)

Mai sunt doar două zile până la deschiderea Festivalului Național de Teatru, care vă este dedicat anul acesta, festival al cărui motto – „Teatrul schimbă lumea” - exprimă într-un mod fericit încrederea în forța modelatoare a artei. Am acordat Înaltul Patronaj acestei ediții a Festivalului Național de Teatru pentru că vă sunt alături în crez!”, a spus Klaus Iohannis.

„Domnule Victor Rebengiuc, de 140 de ani, din anul Independenței României, deviza Ordinului Național „Steaua României” este „In Fide Salus” – „În credință este salvarea”. Sunt cuvinte cum nu se poate mai potrivite pentru dumneavoastră, care v-ați dedicat viața unei nobile arte, având credința că, prin cultură, umanitatea își găsește salvarea în fața urii și a intoleranței. Vă doresc ca în acest mesaj simbolic să găsiți în continuare puterea de a vă urma vocația, pentru încă mulți și fericiți ani! Vă mulțumesc!” a mai spus Iohannis la ceremonia de decorare a lui Victor Rebengiuc.

Actorul, care are peste 60 de ani de activitate, a declarat recent în cadrul „Întâlnirilor Yorick”, organizate la Librăria Humanitas că cel mai mult îl enervează comunismul și PSD-ul.

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

„Nu m-am împăcat cu comunismul. A existat o scurtă perioadă, de încercare de a uita comunismul și de a trece la lucruri mai plăcute, dar văd că în ultima vreme, se insistă să ne întoarcem din nou în perioada comunistă. Lucrul ăsta mă enervează și nu cred că merităm așa ceva”, a afirmat recent Victor Rebengiuc, potrivit Ziarului Metropolis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult