Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Virgil Ianțu, din culisele „Vrei să fii milionar”: „Am avut un concurent, domnul Lică, 60 de ani, a câștigat 8 ediții. Fabulos! Cu lacrimi în ochi mi-a spus: E prima oară când sunt băgat în seamă pentru lucrurile pe care le știu”

Virgil Ianțu „Vrei să fii milionar”

(Foto Facebook/Virgil Iantu)

În timpul emisiunii „Vrei să fii milionar”, prezentatorului Virgil Ianțu i s-a întâmplat să întâlnească oameni extraordinari, însă niciunul nu l-a impresionat mai tare decât „domnul Lică”. Despre acesta și despre „milionarii” discreți ai României, acei oameni a căror valoare rezidă în ceea ce știu, a vorbit Virgil Ianțu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Emisiunea se difuzează sâmbăta aceasta, de la 13.30.

Oamenii de o valoare incontestabilă prin ceea ce au învățat au o mare doză de bun simț, nu fac pasul în față și sunt ușor de ascuns, în timp ce din anii '90 încoace mediocritatea a făcut un pas în față, cu asta s-a ocupat clasa politică, este convins prezentatorul TV Virgil Ianțu, invitatul lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Prezentatorul TV a dat exemplul unui concurent care a câștigat mai multe ediții ale concursului „Vrei să fii miliardar”, care i-a spus la un moment dat, cu lacrimi în ochi, că era pentru prima dată când era băgat în seamă pentru lucrurile pe care le știe.

„Am avut un concurent, se numea Lică, un domn de 60 și ceva de ani, simplu, om obișnuit, a câștigat opt ediții. Fabulos. De o măsură și un bun simț rarisim. Cu lacrimi în ochi, la un moment dat (...) îi zic că îl simt foarte emoționat, cu lacrimi în ochi: «E pentru prima oară când sunt băgat și eu în seamă pentru ceea ce reprezint, pentru lucrurile pe care le știu.» 

Asta se întâmplă azi, cei care au o valoare, oameni de o valoare incontestabilă prin ceea ce au învățat au și o mare doză de bun simț, nu fac pasul în față și sunt ușor de ascuns. Lucru pe care cred că l-ați simtit și voi. Din '90 încoace cam cu asta s-a ocupat clasa politică, mediocritatea a făcut un pas în față, tot ce era frumos și tinea de bunul simț era ascuns și asta se întâmplă și azi”, a spus Virgil Ianțu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sunt curios sa aflu daca si Virgil Iantu s-a gandit sa plece din tara,sa prezinte varianta din Venezuela a emisiunii "Vrei sa fi milionar".Reformulez,in Venezuela emisiunea se numeste "Vrei sa fi miliardar".Un prezentator-moderator este bun daca vorbeste putin si Iantu este bun,din ce in ce mai bun.
    • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult