Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Virgil Ianțu, din culisele „Vrei să fii milionar”: „Am avut un concurent, domnul Lică, 60 de ani, a câștigat 8 ediții. Fabulos! Cu lacrimi în ochi mi-a spus: E prima oară când sunt băgat în seamă pentru lucrurile pe care le știu”

Virgil Ianțu „Vrei să fii milionar”

(Foto Facebook/Virgil Iantu)

În timpul emisiunii „Vrei să fii milionar”, prezentatorului Virgil Ianțu i s-a întâmplat să întâlnească oameni extraordinari, însă niciunul nu l-a impresionat mai tare decât „domnul Lică”. Despre acesta și despre „milionarii” discreți ai României, acei oameni a căror valoare rezidă în ceea ce știu, a vorbit Virgil Ianțu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Emisiunea se difuzează sâmbăta aceasta, de la 13.30.

Oamenii de o valoare incontestabilă prin ceea ce au învățat au o mare doză de bun simț, nu fac pasul în față și sunt ușor de ascuns, în timp ce din anii '90 încoace mediocritatea a făcut un pas în față, cu asta s-a ocupat clasa politică, este convins prezentatorul TV Virgil Ianțu, invitatul lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Prezentatorul TV a dat exemplul unui concurent care a câștigat mai multe ediții ale concursului „Vrei să fii miliardar”, care i-a spus la un moment dat, cu lacrimi în ochi, că era pentru prima dată când era băgat în seamă pentru lucrurile pe care le știe.

„Am avut un concurent, se numea Lică, un domn de 60 și ceva de ani, simplu, om obișnuit, a câștigat opt ediții. Fabulos. De o măsură și un bun simț rarisim. Cu lacrimi în ochi, la un moment dat (...) îi zic că îl simt foarte emoționat, cu lacrimi în ochi: «E pentru prima oară când sunt băgat și eu în seamă pentru ceea ce reprezint, pentru lucrurile pe care le știu.» 

Asta se întâmplă azi, cei care au o valoare, oameni de o valoare incontestabilă prin ceea ce au învățat au și o mare doză de bun simț, nu fac pasul în față și sunt ușor de ascuns. Lucru pe care cred că l-ați simtit și voi. Din '90 încoace cam cu asta s-a ocupat clasa politică, mediocritatea a făcut un pas în față, tot ce era frumos și tinea de bunul simț era ascuns și asta se întâmplă și azi”, a spus Virgil Ianțu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sunt curios sa aflu daca si Virgil Iantu s-a gandit sa plece din tara,sa prezinte varianta din Venezuela a emisiunii "Vrei sa fi milionar".Reformulez,in Venezuela emisiunea se numeste "Vrei sa fi miliardar".Un prezentator-moderator este bun daca vorbeste putin si Iantu este bun,din ce in ce mai bun.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult