Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Virgil Ianțu, din culisele „Vrei să fii milionar”: „Am avut un concurent, domnul Lică, 60 de ani, a câștigat 8 ediții. Fabulos! Cu lacrimi în ochi mi-a spus: E prima oară când sunt băgat în seamă pentru lucrurile pe care le știu”

Virgil Ianțu „Vrei să fii milionar”

(Foto Facebook/Virgil Iantu)

În timpul emisiunii „Vrei să fii milionar”, prezentatorului Virgil Ianțu i s-a întâmplat să întâlnească oameni extraordinari, însă niciunul nu l-a impresionat mai tare decât „domnul Lică”. Despre acesta și despre „milionarii” discreți ai României, acei oameni a căror valoare rezidă în ceea ce știu, a vorbit Virgil Ianțu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Emisiunea se difuzează sâmbăta aceasta, de la 13.30.

Oamenii de o valoare incontestabilă prin ceea ce au învățat au o mare doză de bun simț, nu fac pasul în față și sunt ușor de ascuns, în timp ce din anii '90 încoace mediocritatea a făcut un pas în față, cu asta s-a ocupat clasa politică, este convins prezentatorul TV Virgil Ianțu, invitatul lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Prezentatorul TV a dat exemplul unui concurent care a câștigat mai multe ediții ale concursului „Vrei să fii miliardar”, care i-a spus la un moment dat, cu lacrimi în ochi, că era pentru prima dată când era băgat în seamă pentru lucrurile pe care le știe.

„Am avut un concurent, se numea Lică, un domn de 60 și ceva de ani, simplu, om obișnuit, a câștigat opt ediții. Fabulos. De o măsură și un bun simț rarisim. Cu lacrimi în ochi, la un moment dat (...) îi zic că îl simt foarte emoționat, cu lacrimi în ochi: «E pentru prima oară când sunt băgat și eu în seamă pentru ceea ce reprezint, pentru lucrurile pe care le știu.» 

Asta se întâmplă azi, cei care au o valoare, oameni de o valoare incontestabilă prin ceea ce au învățat au și o mare doză de bun simț, nu fac pasul în față și sunt ușor de ascuns. Lucru pe care cred că l-ați simtit și voi. Din '90 încoace cam cu asta s-a ocupat clasa politică, mediocritatea a făcut un pas în față, tot ce era frumos și tinea de bunul simț era ascuns și asta se întâmplă și azi”, a spus Virgil Ianțu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sunt curios sa aflu daca si Virgil Iantu s-a gandit sa plece din tara,sa prezinte varianta din Venezuela a emisiunii "Vrei sa fi milionar".Reformulez,in Venezuela emisiunea se numeste "Vrei sa fi miliardar".Un prezentator-moderator este bun daca vorbeste putin si Iantu este bun,din ce in ce mai bun.
    • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult