Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Volodimir Zelenski le trimite mamelor soldaților ruși 4 vederi din Bucha: „Priviți ce nenorociți ați crescut. Ucigași, jefuitori, măcelari”

Atrocitățile rușilor la Bucha

Foto: Ronaldo Schemidt/ AFP/ Profimedia

Președintele Volodimir Zelenski a postat pe Instagram patru fotografii care documentează atrocitățile comise de armata rusă la Bucha, lângă Kiev.

„București, Declarația de la Summit-ul NATO. 3 aprilie, acum 14 ani. A existat șansa de a preveni venirea Rusiei. Bucha, regiunea Kiev. Acum. Rusia a venit.

Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta. Priviți ce nenorociți ați crescut. Ucigași, jefuitori, măcelari.”, a scris Zelenski alături de pozele semnate de Vadim Ghirda, Ronaldo Schemidt, UNIAN.

Într-un interviu pe care CBS i l-a luat după apariția imaginilor de la Bucha, Zelenski a spus că Rusia comite un genocid în Ucraina.

„Eliminarea unei întregi naţiuni şi a oamenilor. Noi suntem cetăţenii Ucrainei. Avem peste 100 de naţionalităţi. Este vorba de distrugerea şi exterminarea tuturor acestor naţionalităţi”, a declarat preşedintele ucrainean, potrivit News.ro. El a precizat că Ucraina este “distrusă şi exterminată” pentru că nu vrea să se supună politicilor Federaţiei Ruse.

„Asta se întâmplă în Europa secolului XXI. Este tortura întregii naţiuni”, a subliniat preşedintele.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult