Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Volumul „Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul”, de Andrei Muraru, lansat sâmbătă la Gaudeamus

Sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 11:30, editura Polirom lansează la Târgul de carte Gaudeamus volumul istoricului Andrei Muraru, „Vișinescu, torționarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul”. Prefațată de filologul și istoricul Dennis Deletant, cartea pune în prim plan procesul torționarului care a condus închisoarea de la Râmnicu Sărat. În cadrul acestuia au fost prezentate mărturii și documente de arhivă ce atestă o istorie a suferinței din „închisoarea tăcerii”, unde doar gemetele „dușmanilor poporului”, urletele și zăngănitul lanțurilor spărgeau liniștea mormântală ce domnea de obicei printre deținuți. 

În timpul lansării care va avea loc în Sala Cupola vor vorbi jurnaliștii Cristian Tudor Popescu și Claudiu Pândaru.

Alexandru Vișinescu, fostul comandant al peniteniciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult