Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Volumul „Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul”, de Andrei Muraru, lansat sâmbătă la Gaudeamus

Sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 11:30, editura Polirom lansează la Târgul de carte Gaudeamus volumul istoricului Andrei Muraru, „Vișinescu, torționarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul”. Prefațată de filologul și istoricul Dennis Deletant, cartea pune în prim plan procesul torționarului care a condus închisoarea de la Râmnicu Sărat. În cadrul acestuia au fost prezentate mărturii și documente de arhivă ce atestă o istorie a suferinței din „închisoarea tăcerii”, unde doar gemetele „dușmanilor poporului”, urletele și zăngănitul lanțurilor spărgeau liniștea mormântală ce domnea de obicei printre deținuți. 

În timpul lansării care va avea loc în Sala Cupola vor vorbi jurnaliștii Cristian Tudor Popescu și Claudiu Pândaru.

Alexandru Vișinescu, fostul comandant al peniteniciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult