Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„- Aveți grijă ce vorbiți acasă”. „- Da’ de ce?” „- Păi Mihăiță a zis o chestie astăzi…” Amintiri din copilărie cu actorul „Mihăiță” Călin

Gradiniță

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Actorul Mihai Călin a trăit în comunism până la vârsta de 21 de ani, iar acest lucru l-a făcut să aibă o teamă față de autoritate. „Poate de aceea mă și revolt”, spune Mihai Călin, unul dintre oamenii care au ieșit în stradă pentru a se opune punerii justiției sub control politic în România.

Acesta a rememorat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24 o întâmplare din copilăria sa, petrecută sub regimul Ceaușescu. „Când eram la grădiniță, în grupa mare, aveam vreo șase ani și educatoarea l-a chemat pe tata - asta se întâmpla în '73 - și i-a spus:

- „Aveți grijă ce vorbiți acasă”. 

- „Da' de ce?” 

- „Păi Mihăiță a zis o chestie astăzi… Uitați, noi avem un băiețel care mănâncă foarte mult. Și s-a îngrășat foarte mult. Și l-au obișnuit și părinții acasă să mănânce mult. Și cere supliment. Și i-am dat supliment de mâncare. Și după ce i-am dat al doilea supliment de mâncare a mai cerut și pâine. Și i-am dat și pâine. Și i-am dat și pâine. Și iar a cerut pâine. Și i-am spus că nu mai avem, ca să înțeleagă, ca să nu mai mănânce. Și atunci Mihăiță a zis: Dar nici pâine nu mai e în țara asta?  

Evident că eu auzeam chestii în casă…”, a povestit actorul.

Emisiunea „În fața ta” în care îl puteți urmări pe Mihai Călin va fi difuzată de Digi24 duminică, de la ora 14.05.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult