Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„- Hoțule, te-am găsit! Știu totul despre tine! Trimite telefonul înapoi!” Cum devii detectiv de ocazie atunci când îți dispare subit mobilul din birou

Telefon mobil furat

Foto: Guliver Getty Images

Ce simți în momentul în care cineva îți fură telefonul? Cât de tare te enervezi? Înjuri sau clocotești fără să spui nimic? Cât de mare este starea de neputință, de frustrare și de revoltă că nu poți să faci nimic? Cât de tare te enervează cel care te întreabă dacă ai făcut backup sau dacă ai salvat în calculator sutele de poze?

Ei bine, ceva se poate face!

Zilele trecute eram în vizită la biroul unui prieten. La un moment dat, dorește să îmi arate ceva în telefonul mobil. Nu găsește telefonul, dar nu se impacientează, deoarece l-a lăsat pe birou. În caută pe birou, în sacou, în mașină și nu găsește telefonul. Mă roagă să îl sun, așa cum facem de obicei când nu găsim telefonul. Sună, dar nu auzim soneria. Mai sunăm odată. Telefonul este închis. Mai insistăm, dar nu reușim să îl găsim. Până la urmă, am constatat că telefonul este furat și nu se mai poate face nimic.

Prietenul meu și-a adus aminte că, atunci când a cumpărat telefonul respectiv, l-a înregistrat pe platforma oferită de firma producătoare - findmymobile. A apelat la acestă platformă și surpriza a fost uriașă! A primit un email care conținea următorul text: ”SIM changed” și numărul de telefon al cartelei SIM introduse în telefonul furat!

Din acest moment a început toată distracția!

A introdus acel număr de telefon în WhatsApp și a aflat numele noului utilizator!

A introdus numele acelui utilizator în Facebook și a găsit poza și detalii despre utilizatorul telefonului.

A urmat un schimb de sms-uri savuros:

- X-escu, te-am gasit! Știu totul despre tine! Trimite telefonul înapoi!

- Cine ești?

- Proprietarul telefonului pe care l-ai furat!

- Eu am dat un telefon și niște bani la schimb pe acest telefon!

- Nu, nu! Telefonul a fost furat aseară dintr-un birou! Eu o să merg la poliție! Dacă mi-l trimiteți înapoi într-o oră e ok! Aștept!

- Eu sunt la sute de km de dvs. Nu pot în timpul ăsta. Va trebui să îmi dați o adresă și o să îl trimit prin poștă.

Cert este că posesorul telefonul furat, într-un timp record, a șters contul de Facebook și a închis numărul de telefon. Numai că, prietenul meu, între timp, a făcut poze și a printat toate informațiile pe care le-a găsit. Interesant este faptul că posesorul telefonului furat nu a negat nicio clipă ca are telefonul!

Am mai încercat odată programul findmymobile care ne-a confirmat că aceeași cartelă este încă în telefon.

Având în vedere că nu a mai avut partener de dialog, prietenul meu a făcut o sesizare către Poliție ca la carte, cu toate informațiile necesare, inclusiv cu poze!

Acum situația este diferită! A apărut o ușoară satisfacție! Prietenul meu a reușit să facă ceva!

Așteptăm cu încredere rezultatul anchetei! Povestea va urma...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pare un advertorial.. nu contest ca nu e utila aplicatia dar.. prea multa publicitate
    • Like 1
  • Nu mai avea Samsung unde sa-si faca reclama sau cum?
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult