Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„- Hoțule, te-am găsit! Știu totul despre tine! Trimite telefonul înapoi!” Cum devii detectiv de ocazie atunci când îți dispare subit mobilul din birou

Telefon mobil furat

Foto: Guliver Getty Images

Ce simți în momentul în care cineva îți fură telefonul? Cât de tare te enervezi? Înjuri sau clocotești fără să spui nimic? Cât de mare este starea de neputință, de frustrare și de revoltă că nu poți să faci nimic? Cât de tare te enervează cel care te întreabă dacă ai făcut backup sau dacă ai salvat în calculator sutele de poze?

Ei bine, ceva se poate face!

Zilele trecute eram în vizită la biroul unui prieten. La un moment dat, dorește să îmi arate ceva în telefonul mobil. Nu găsește telefonul, dar nu se impacientează, deoarece l-a lăsat pe birou. În caută pe birou, în sacou, în mașină și nu găsește telefonul. Mă roagă să îl sun, așa cum facem de obicei când nu găsim telefonul. Sună, dar nu auzim soneria. Mai sunăm odată. Telefonul este închis. Mai insistăm, dar nu reușim să îl găsim. Până la urmă, am constatat că telefonul este furat și nu se mai poate face nimic.

Prietenul meu și-a adus aminte că, atunci când a cumpărat telefonul respectiv, l-a înregistrat pe platforma oferită de firma producătoare - findmymobile. A apelat la acestă platformă și surpriza a fost uriașă! A primit un email care conținea următorul text: ”SIM changed” și numărul de telefon al cartelei SIM introduse în telefonul furat!

Din acest moment a început toată distracția!

A introdus acel număr de telefon în WhatsApp și a aflat numele noului utilizator!

A introdus numele acelui utilizator în Facebook și a găsit poza și detalii despre utilizatorul telefonului.

A urmat un schimb de sms-uri savuros:

- X-escu, te-am gasit! Știu totul despre tine! Trimite telefonul înapoi!

- Cine ești?

- Proprietarul telefonului pe care l-ai furat!

- Eu am dat un telefon și niște bani la schimb pe acest telefon!

- Nu, nu! Telefonul a fost furat aseară dintr-un birou! Eu o să merg la poliție! Dacă mi-l trimiteți înapoi într-o oră e ok! Aștept!

- Eu sunt la sute de km de dvs. Nu pot în timpul ăsta. Va trebui să îmi dați o adresă și o să îl trimit prin poștă.

Cert este că posesorul telefonul furat, într-un timp record, a șters contul de Facebook și a închis numărul de telefon. Numai că, prietenul meu, între timp, a făcut poze și a printat toate informațiile pe care le-a găsit. Interesant este faptul că posesorul telefonului furat nu a negat nicio clipă ca are telefonul!

Am mai încercat odată programul findmymobile care ne-a confirmat că aceeași cartelă este încă în telefon.

Având în vedere că nu a mai avut partener de dialog, prietenul meu a făcut o sesizare către Poliție ca la carte, cu toate informațiile necesare, inclusiv cu poze!

Acum situația este diferită! A apărut o ușoară satisfacție! Prietenul meu a reușit să facă ceva!

Așteptăm cu încredere rezultatul anchetei! Povestea va urma...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pare un advertorial.. nu contest ca nu e utila aplicatia dar.. prea multa publicitate
    • Like 1
  • Nu mai avea Samsung unde sa-si faca reclama sau cum?
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult