Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„- Vai, îți fac eu rost de vaccin, că-l știu pe…” O campanie Real time PCR (pile, cunoștințe, relații)

vaccinare - vaccin Phfizer

Poate că această campanie pro-vaccinare ar trebui concepută în răspărul celei comunicate oficial, ca un test de descurcăreala românească.

Să facem rost de el pe bază de pile, pe sub mana, pe sub tejghea, la schimb cu o atenție, un pachet de Kent, o pungă de cafea boabe.

Să se transforme vaccinarea într-un sport național, în care toți primesc satisfacția de „a produce" vaccinurile pentru ei, părinți, copii, eventual angajați. Nu să-l primească gratuit și să fie îndemnați să și-l administreze, ci să lupte, să-și activeze rețelele, să caute filierele ca să ajungă la acel cineva care știe pe altcineva.

Faptul că te-ai vaccinat să fie o mare realizare, care să vorbească despre statutul tău social, despre pilele și relațiile pe care le ai.

„Cum? Nu ți-ai făcut vaccinul??! Vai, dar trebuia să-mi zici! Îți făceam eu rost, că-l știu pe cutare! Eu am produs pentru toată familia, ba mi-a rămas unul pe care l-am dat vecinei de la patru, e pensionară săraca, nu știa pe nimeni. Dar ce să-i facem, oameni suntem! Și pac! Ne-am vaccinat toți, așteptăm rapelul, dar o rezolvăm și p-asta, că avem relații, nu ne-a făcut pe noi un vaccin! Eu am zis, vând SUV-ul și tot fac rost de a doua doză, am deja promisiuni."

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bine, dar nu inteleg rostul acestei postari! Dupa cate stiu eu inca nu a inceput acest fenomen, dar dupa ce pfizer si poate si alte firme producatoare de vaccin vor urma aceeasi "strategie", a sistat "pentru moment" livrarea s-ar putea sa urmeze aparitia apelarii, contra cost, la relatii. Ma intreb, aceasta pauza, "pentru marirea capacitatii de productie", nu este facuta in vederea pretinderii unui pret marit? De, cererea si oferta! Am avut ocazia, cu un an sau doi in urma, sa vad, la tv, obraznicia, golaneasca de-a dreptul, cu care un "producator" de medicamente, american, s-a comportat in fata membrilor congresului sua, constituiti intr-o comisie de ancheta. A fost revoltator. Mi-am dat seama ce pot face acesti speculanti monopolisti daca vor. Pentru ca ei nu sunt inventatorii, cercetatorii in domeniu ci doar finantatorii dubiosi ai acestora si "stapanii" rezultatului muncii lor.
    • Like 0
  • check icon
    Balkania de sute de ani.
    • Like 1
  • Exact! Singurul impediment este temperatura de stocare,firmele producatoare sunt de vina,nu s-au gandit si la noi........ne discrimineaza!
    • Like 3
  • Ha ha ha,..sigur ar fi "Marea vânzoleală vaccinistă"......Singurul impediment ar fi că nu ai avea nici o siguranță că ai făcut vaccinul care trebuia sau vreo mizerie de ser toxic... Românul cumpără vaccinul Moderna sau Pfizer direct.....din India sau Tanzania.... știe el rețeaua de distribuție mai bine că oricine...
    Doamne ferește.....!
    • Like 3
  • Pai, ce credeati? Ca am scapat asa usor de tot sistemul? Nu, nu am scapat, este acolo, este printre noi peste tot.Sunt exemple peste tot, inca avem medici care isi fac datoria in functie de ce dai, avem functionari prin primarii, consilii locale, institutii, care intai asteapta ceva si apoi isi fac treaba. Si ce ma descurajeaza cel mai mult este ca vad in jurul meu oameni tineri, care nu ar trebui sa aiba tarele astea, tineri care isi datoreaza slujbele/functiile acestui sistem mizerabil, PCR( pile, cunostinte, relatii).Din pacate inca functionam asa, mai avem mult pana la insanatosirea societatii romanesti.
    • Like 4
  • comunismul n-a murit...
    • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult