Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„- Vai, îți fac eu rost de vaccin, că-l știu pe…” O campanie Real time PCR (pile, cunoștințe, relații)

vaccinare - vaccin Phfizer

Poate că această campanie pro-vaccinare ar trebui concepută în răspărul celei comunicate oficial, ca un test de descurcăreala românească.

Să facem rost de el pe bază de pile, pe sub mana, pe sub tejghea, la schimb cu o atenție, un pachet de Kent, o pungă de cafea boabe.

Să se transforme vaccinarea într-un sport național, în care toți primesc satisfacția de „a produce" vaccinurile pentru ei, părinți, copii, eventual angajați. Nu să-l primească gratuit și să fie îndemnați să și-l administreze, ci să lupte, să-și activeze rețelele, să caute filierele ca să ajungă la acel cineva care știe pe altcineva.

Faptul că te-ai vaccinat să fie o mare realizare, care să vorbească despre statutul tău social, despre pilele și relațiile pe care le ai.

„Cum? Nu ți-ai făcut vaccinul??! Vai, dar trebuia să-mi zici! Îți făceam eu rost, că-l știu pe cutare! Eu am produs pentru toată familia, ba mi-a rămas unul pe care l-am dat vecinei de la patru, e pensionară săraca, nu știa pe nimeni. Dar ce să-i facem, oameni suntem! Și pac! Ne-am vaccinat toți, așteptăm rapelul, dar o rezolvăm și p-asta, că avem relații, nu ne-a făcut pe noi un vaccin! Eu am zis, vând SUV-ul și tot fac rost de a doua doză, am deja promisiuni."

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bine, dar nu inteleg rostul acestei postari! Dupa cate stiu eu inca nu a inceput acest fenomen, dar dupa ce pfizer si poate si alte firme producatoare de vaccin vor urma aceeasi "strategie", a sistat "pentru moment" livrarea s-ar putea sa urmeze aparitia apelarii, contra cost, la relatii. Ma intreb, aceasta pauza, "pentru marirea capacitatii de productie", nu este facuta in vederea pretinderii unui pret marit? De, cererea si oferta! Am avut ocazia, cu un an sau doi in urma, sa vad, la tv, obraznicia, golaneasca de-a dreptul, cu care un "producator" de medicamente, american, s-a comportat in fata membrilor congresului sua, constituiti intr-o comisie de ancheta. A fost revoltator. Mi-am dat seama ce pot face acesti speculanti monopolisti daca vor. Pentru ca ei nu sunt inventatorii, cercetatorii in domeniu ci doar finantatorii dubiosi ai acestora si "stapanii" rezultatului muncii lor.
  • Like 0
 • Balkania de sute de ani.
  • Like 1
 • Exact! Singurul impediment este temperatura de stocare,firmele producatoare sunt de vina,nu s-au gandit si la noi........ne discrimineaza!
  • Like 3
 • Ha ha ha,..sigur ar fi "Marea vânzoleală vaccinistă"......Singurul impediment ar fi că nu ai avea nici o siguranță că ai făcut vaccinul care trebuia sau vreo mizerie de ser toxic... Românul cumpără vaccinul Moderna sau Pfizer direct.....din India sau Tanzania.... știe el rețeaua de distribuție mai bine că oricine...
  Doamne ferește.....!
  • Like 3
 • Pai, ce credeati? Ca am scapat asa usor de tot sistemul? Nu, nu am scapat, este acolo, este printre noi peste tot.Sunt exemple peste tot, inca avem medici care isi fac datoria in functie de ce dai, avem functionari prin primarii, consilii locale, institutii, care intai asteapta ceva si apoi isi fac treaba. Si ce ma descurajeaza cel mai mult este ca vad in jurul meu oameni tineri, care nu ar trebui sa aiba tarele astea, tineri care isi datoreaza slujbele/functiile acestui sistem mizerabil, PCR( pile, cunostinte, relatii).Din pacate inca functionam asa, mai avem mult pana la insanatosirea societatii romanesti.
  • Like 4
 • comunismul n-a murit...
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult