Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„A venit primarul Bucureștiului să spună foarte inocent că orașul e în faliment. Pe bune?! Oare cine l-a adus aici? Aruncăm pomeni fără număr” - Remus Borza, „În fața ta”

Gabriela Firea pe bicicletă - Foto FB

Vreme de șapte zile, Remus Borza a fost consilierul onorific pe probleme de economie al premierului, după plecarea lui Darius Vâlcov. A fost demis de Viorica Dăncilă după ce a vorbit de un val masiv de concedieri în rândul bugetarilor și de necesitatea de a reforma administrația publică. Este o idee pe care Borza a reluat-o în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Nevoile populației sunt mari, dar nu poți da tuturor după nevoi, ci după posibilități. Să ne întindem cât ne ține plapuma. In extremis se va ajunge aici (la reduceri de salarii, n.n.): salariile sunt mari, sunt mulți plimbători de hârtii prin instituțiile statului, pentru că statul este un prost angajator. Plătește mult și cere puțin. O reformă a administrației e vitală”, a spus Borza.

Citiți și:  INTERVIU. Remus Borza, urmașul lui Darius Vâlcov, anunță noua doctrină economică a Guvernului: „Statul a putut să funcționeze foarte bine cu 800.000 de bugetari pe vremea lui Adrian Năstase, tot o guvernare PSD” 

Acesta a criticat politica de pomeni dusă de primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a anunțat recent că Bucureștiul se află în faliment nedeclarat.

„A venit primarul Bucureștiului să spună foarte inocent că orașul e în faliment. Pe bune? Oare cine l-a adus aici? Aruncăm pomeni, pomeni, pomeni fără număr. Adică trimitem pe toată lumea în stațiuni în Grecia, la munte, la mare, vouchere de mașini, de biciclete, cumpărăm numai excursii. Acele 22 de companii municipale care le mănâncă 1,2 miliarde de lei de la buget până la urmă din banii noștri. Noi susținem municipalitatea cu 1500 de lei fiecare dintre cetățenii Bucureștiului. Vorbim totuși de 2 miliarde de euro, 1 miliard administrat de municipalitate și încă 1 miliard de cele 6 primării de sector și avem multe nemulțumiri legate și de trafic, și de dezvoltarea haotică”, a afirmat fostul consilier.

Citiți și: Când se bat două falimente: falimentul Bucureștiului vs. falimentul României

Emisiunea „În fața ta” în care a fost invitat Remus Borza va fi difuzată sâmbătă, de la 14:05, la Digi24.

Remus Borza - FB

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Tupeu de PSD istă abjectă.Dar când a dat vouchere de biciclete și a trimis boșorogi comunistoizi in Grecia nu știa că este în faliment???
    • Like 0
  • Am urmărit declarațiile mărimilor sale referitor la subiectul "falimentul firea". Nimeni nu îndrăznește să pomenească de aruncafea banilor către instituția parazitară a popilor. De ce? Cu banii băgați in curul popilor pentru inutilitatea de catedrală, in realitate un mall popesc și construirea altor biserici inutile se putea scoate din faliment radet-ul, sau consolida clădirile cu risc, sau termina centura capitalei, sau trecerile de la ieșirile din București. Cu acești bani, ai noștri, cheltuiți după bunul plac al primăriței dezastru și pe pomenile amintite în articol. Tot ce a făcut asta si borfașul de la sectorul trei este spălare de bani, deturnare de fonduri. Chiar nu face nicio autoritate în drept nicio anchetă? Chiar nu-i trage nimeni la răspundere? Se mai și visează președinte, deocamdată, de partid! Câtă obrăznicie! Sunt cei mai vocali hoți.
    • Like 3
  • Ionel check icon
    Sper sa scapam de clanul firea / pandele. Mai nou unul vrea presedinte !? Uitati-va la individul asta, un hibrid intre nasul sau si "interesul national" !!! Pai daca castiga cotroceniul sa vedeti coloane de autocare la sf Parscheva spre Iasi, pentru ca Voluntariul a vazut Iasiul !
    • Like 0
  • cromium check icon
    Se apucasera sa ceara si impozite pe bicicletele facute cadou de primaria Bucuresti...asta arata cu cine avem de a face.Nu mai exista benzina in tara asta ?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult