Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Așteptați trenul în gară și trenul are 180 de minute întârziere. Pe cine înjurați?" Răspunsul ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu - Inquam Photos / Virgil Simonescu

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost pus în fața unei întrebări provocatoare la emisiunea „În fața ta” de la Digi24: „Așteptați trenul în gară și trenul are 180 de minute întârziere. Pe cine înjurați?" Răspunsul a venit imediat: „Pe Grindeanu. E normal. Pe cine e în funcție în acel moment."

Grindeanu a explicat că înțelege frustrarea oamenilor din cauza unor probleme precum întârzierile trenurilor sau ambuteiajele de pe drumurile naționale, pentru că și el se confruntă cu aceleași probleme. Dând exemplu lucrările de pe Valea Oltului, Grindeanu a recunoscut că atunci când vede că circulația este îngreunată din cauza unor lucrări care însă stagnează nepermis, cu doar câțiva muncitori pe șantier, reacția sa în astfel de cazuri este de nemulțumire profundă și ajunge să înjure, dar a subliniat că, în unele cazuri, astfel de reacții sunt justificate.

Ministrul Transporturilor a descris situații în care intervine personal pentru ca să remedieze problemele, de exemplu, sunând direct pe cei responsabili pentru lucrările care afectează traficul. Grindeanu a subliniat și necesitatea ca lucrările care afectează circulația pe principalele artere rutiere din România să se desfășoare, pe cât posibil, în timpul nopții pentru a minimiza disconfortul pentru șoferi și pasageri.

„Vă răspunde Grindeanu când îl înjurați?”, a fost întrebat ministrul Transporturilor.

„Da, să știți că îmi răspunde, câteodată îmi și spune motivele pentru care, câteodată reacționează de tipul următor - pune mâna pe telefon: Bă, ce mama dracului faceți pe Valea Oltului chestia asta? Și sun direct, că nu mai sun la companie, la CNAIR, sun direct, că știu cine lucrează. Câteodată sunt situații de tipul următor - credeți-mă că le trăiesc ca orice șofer sau ca orice pasager. Vezi că e oprită circulația, se circulă doar pe un singur sens, dar acolo sunt doar 2,3,4 muncitori. Păi, scuzați-mă, astea sunt situațiile în care chiar înjur. A, când văd că s-a oprit și că sunt utilaje, se lucrează, sunt zeci de muncitori, alea sunt lucruri necesare, asta este, asta trebuie să facem. Dar când vezi că se oprește circulația și sunt doar 2-3 basculante și doi-trei muncitori, normal că nu pot să accept așa ceva. Și de fiecare dată reacționez. Sper că ceea ce, încet, încet, ce am impus și anume ca lucrări de acest tip care dau peste cap circulația pe culoarele importante din România să se desfășoare în general noaptea”, a spus Grindeanu.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24,moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Hai domnu Grindeanu , dam vina pe USR , se stie. Si daca prinzi abuteiaj scoatem girofarul. Asta daca mergi cu masina , ca deobicei Tarom va sta la dispozitie , singurul motiv de ce acea companie mai exista , sa va duca fundurile de politruci de la A la B. Bineinteles inafara de domnul imparat Iohanis , el nu se umileste sa mearga cu o companie de linie.
  • Like 1
 • Mihai check icon
  Daca sunteti apt pentru a conduce un autovehicul va injurati pe dumneavoastra.
  • Like 2
  • @ Mihai
   DA ,,cu conditia sa conduca pe Valea Prahovei , sau pe Valea Oltului !!
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult