Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Așteptați trenul în gară și trenul are 180 de minute întârziere. Pe cine înjurați?" Răspunsul ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu - Inquam Photos / Virgil Simonescu

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost pus în fața unei întrebări provocatoare la emisiunea „În fața ta” de la Digi24: „Așteptați trenul în gară și trenul are 180 de minute întârziere. Pe cine înjurați?" Răspunsul a venit imediat: „Pe Grindeanu. E normal. Pe cine e în funcție în acel moment."

Grindeanu a explicat că înțelege frustrarea oamenilor din cauza unor probleme precum întârzierile trenurilor sau ambuteiajele de pe drumurile naționale, pentru că și el se confruntă cu aceleași probleme. Dând exemplu lucrările de pe Valea Oltului, Grindeanu a recunoscut că atunci când vede că circulația este îngreunată din cauza unor lucrări care însă stagnează nepermis, cu doar câțiva muncitori pe șantier, reacția sa în astfel de cazuri este de nemulțumire profundă și ajunge să înjure, dar a subliniat că, în unele cazuri, astfel de reacții sunt justificate.

Ministrul Transporturilor a descris situații în care intervine personal pentru ca să remedieze problemele, de exemplu, sunând direct pe cei responsabili pentru lucrările care afectează traficul. Grindeanu a subliniat și necesitatea ca lucrările care afectează circulația pe principalele artere rutiere din România să se desfășoare, pe cât posibil, în timpul nopții pentru a minimiza disconfortul pentru șoferi și pasageri.

„Vă răspunde Grindeanu când îl înjurați?”, a fost întrebat ministrul Transporturilor.

„Da, să știți că îmi răspunde, câteodată îmi și spune motivele pentru care, câteodată reacționează de tipul următor - pune mâna pe telefon: Bă, ce mama dracului faceți pe Valea Oltului chestia asta? Și sun direct, că nu mai sun la companie, la CNAIR, sun direct, că știu cine lucrează. Câteodată sunt situații de tipul următor - credeți-mă că le trăiesc ca orice șofer sau ca orice pasager. Vezi că e oprită circulația, se circulă doar pe un singur sens, dar acolo sunt doar 2,3,4 muncitori. Păi, scuzați-mă, astea sunt situațiile în care chiar înjur. A, când văd că s-a oprit și că sunt utilaje, se lucrează, sunt zeci de muncitori, alea sunt lucruri necesare, asta este, asta trebuie să facem. Dar când vezi că se oprește circulația și sunt doar 2-3 basculante și doi-trei muncitori, normal că nu pot să accept așa ceva. Și de fiecare dată reacționez. Sper că ceea ce, încet, încet, ce am impus și anume ca lucrări de acest tip care dau peste cap circulația pe culoarele importante din România să se desfășoare în general noaptea”, a spus Grindeanu.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24,moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hai domnu Grindeanu , dam vina pe USR , se stie. Si daca prinzi abuteiaj scoatem girofarul. Asta daca mergi cu masina , ca deobicei Tarom va sta la dispozitie , singurul motiv de ce acea companie mai exista , sa va duca fundurile de politruci de la A la B. Bineinteles inafara de domnul imparat Iohanis , el nu se umileste sa mearga cu o companie de linie.
    • Like 1
  • Mihai check icon
    Daca sunteti apt pentru a conduce un autovehicul va injurati pe dumneavoastra.
    • Like 2
    • @ Mihai
      DA ,,cu conditia sa conduca pe Valea Prahovei , sau pe Valea Oltului !!
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult