Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Corpul meu nu mai duce – Nu vreau să plâng!” - Simona Halep, în ultimul tur de onoare, își anunță retragerea din tenis

Într-o atmosferă plină de emoție, Simona Halep a făcut un anunțul. În urma înfrângerii categorice din primul tur al Transylvania Open – un meci în care a cedat în fața italienei Lucia Bronzetti cu scorul de 1-6, 1-6 – campioana a anunțat că este momentul să pună punct carierei sale profesioniste.

„Nu știu dacă cu tristețe sau cu bucurie, cred că ambele sentimente mă încearcă, dar iau această decizie cu sufletul împăcat și întotdeauna am fost realistă cu mine. Corpul meu nu mai duce atât de mult ca să ajung unde probabil am fost. Este foarte greu să ajungi acolo și știu ce înseamnă să atingi aceste culmi”, a declarat sportiva, conform Eurosport

Halep a adăugat: „Nu vreau să plâng, este un lucru frumos – am fost numărul unu mondial, am câștigat Grand Slam-uri, toate acestea fiind visul oricărui copil. Viața merge înainte, este viață și după tenis.”

Declarațiile au fost urmate de un tur de onoare emoționant, în care fanii, colegii și membrii familiei au fost întâmpinați cu îmbrățișări și lacrimi de bucurie și tristețe deopotrivă.

Halep a explicat că retragerea sa nu este rezultatul unei decizii luate impulsiv, ci al unui proces lung de reflecție. După ani în care a atins cele mai înalte culmi ale tenisului mondial – inclusiv cele 64 de săptămâni petrecute pe locul 1 și cele 24 de titluri WTA obținute – sportiva spune că limitările fizice au făcut-o să ia decizia.

„Corpul meu nu mai duce. După ce am jucat atât de multe meciuri pe cele mai mari arene, am ajuns la un punct în care efortul fizic și epuizarea emoțională s-au făcut simțite. Familia mea, care a fost mereu alături de mine, mi-a oferit susținerea de care aveam nevoie, însă a venit momentul să îmi iau la revedere.”

Halep a traversat și perioade dificile, o suspendare pentru dopaj, care, după o lungă luptă în instanțe și apeluri la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport, a fost redusă de la patru ani la doar nouă luni. Deși a reușit să revină în circuit, sportiva a recunoscut că eforturile pentru a menține un nivel de performanță de top au devenit tot mai greu de susținut.

Simona Halep este una dintre cele mai importante figuri din istoria tenisului românesc și internațional. În decursul carierei sale, ea a reușit să cucerească două titluri de Grand Slam – la Roland Garros în 2018 și la Wimbledon în 2019 – și a ajuns în finalele altor trei turnee majore. De asemenea, a fost lideră mondială timp de 64 de săptămâni și a jucat într-o serie de meciuri legendare care vor rămâne în memoria fanilor pentru mult timp.

„Ceea ce am realizat în tenis nici nu visam. Familia mea a fost tot timpul alături de mine. Fără ei nu aș fi putut să ajung acolo unde sunt astăzi. Aceste trofee și momente de glorie reprezintă nu doar succesul meu personal, ci și sprijinul necondiționat pe care l-am primit de la cei dragi.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mg check icon
    ..15.000 de români, strânși în pripă pe Arena Națională, într-o vară din 2018, ascultă vrăjiți un Nessum Dorma memorabil, inerpretat cu suflet de Marcel Pavel.
    Nu, nu e un concert în aer liber.
    Simona Halep a venit, de la Roland Garros, cu trofeul !

    S-a văzut că are "stofă" înainte de a-și micșora sânii, ca să fie și mai sprintenă..
    Și a judecat bine. Ăsta a fost atuul ei de bază, acela de a fi peste tot, că nu mai știau adversarele unde să dea. Micile artificii tehnice rafinate, au venit mai târziu.

    Însă chiar atuul ăsta i-a încheiat prematur cariera. Cum bine a spus chiar ea, corpul nu mai duce, de la un moment încolo. A crescut și masa musculară, ceea ce predispune la accidentări tot mai dese. Game over.

    Se cuvine să-i mulțumim Simonei pentru că ne-a împărtășit atâta emoție de-alungul anilor. Ea, Ilie Năstase, Nadia Comăneci sau Gică Hagi și alți mari campioni, sunt în sufletul nostru, așa cum pare a fi, mai nou, David Popovici.

    Îi mulțumesc lui CTP că nu l-a uitat pe Ilie..
    • Like 0
  • Multumim copil frumos!
    • Like 0
  • D check icon
    Bravo, Simona!
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult