Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Crimă lentă” la metrou. Imagini surprinse marți dimineață la Piața Victoriei

Aglomerație la Piața Victoriei

Foto: Amalia Dascălu

Noi imagini surprinse la metroul bucureștean arată o mare de oameni înghesuiți pe peronul de la Piața Victoriei sau în drum spre ieșirea din stația de metrou. Astfel de situații sunt obișnuite mai ales pentru cei care circulă pe ruta Berceni-Pipera în drum spre serviciu,

Într-o filmare făcută pe peronul de la Piața Victoriei, călătorii sunt rugați să se îndepărteze de tren după anunțul de închidere a ușilor și sunt anunțați că următorul metrou va veni într-un minut. Însă pe peronul arhiplin nu mai ai loc să arunci un ac.

Situația este extrem de riscantă pentru călători: dacă s-ar petrece un incident la orele de vârf, rezultatul ar fi catastrofal. 

Aflați mai mult:

Imaginile au fost surprinse marți de Amalia Dascălu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu s-a mai construit nici o linie de metrou în ultimii 30 de ani, circulăm tot pe alea făcute de nea Nicu așa că situația e normală.
  • Like 1
 • Ionel check icon
  Traficul, nu numai la metrou, este mare problema a capitalei. Iar doamna Pandele si primarii de sectoare nu au facut si nu fac nimic. Drama este ca nici asteptari nu avem ! Cine sa vina sa faca ceva in sensul asta ? Daca veniti in centrul capitalei, Piata Victoriei, in jurul sau pe o raza de 2-300 de metri, o sa vedeti masini parcate alandala, dublaje, pe treceri de pietoni, in intersectii, pe Mihalache, pe Titulescu, pe Monetariei, pe dr. Felix ....este ceva incredibil. Politia locala si cea nationala trec pe langa aceste masini si nu aplica nicio sanctiune !!! Singurul lucru care ii intereseaza este ca bd Buzesti, pe unde trec presedintele si premierul, sa fie liber......daca te prind acolo TE ARD !!!! Iar Tudorache de la sectorul 1 se pregateste probabil de alt mandat !!!!
  • Like 1
 • O sa fie ca la japonezi sa fie unii care sa-i indese pe calatori in metrou :) N-ai ce sa faci s-a aglomerat ruta si asta e, nici daca ar fi metrouri la 10 sec practic imposibil nu rezolvi. Trebuie alternativa adica iar ceva imposibil ca n-ai cum. Sau sa fie niste metrouri mai lungi, lungi de 1 km adica, iar imposibil. E o problema si rezolvare nu prea e. Poate doar schimbarea orarului celor care lucreaza pe ruta asta dar trebuie corelare si nu vrea nimeni. Si la suprafata la fel tot mai multe masini aceleasi strazi nu poti sa darami blocurile sau casele. Uitati-va pe zebra cand trec pietonii...e ca la intersectia din Tokyo Shibuya...furnici. Ne-am inmultit. De fapt concentrarea de locuinte si birouri in anumite zone e cauza. Moluri supermarketuri in centru cladiri cu 20 de etaje cu mii de angajati etc.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Nu-i așa că își merită salariile mărite fără nici o performanță??
  • Like 1
  • @ Dorin
   Ionel check icon
   Am ascultat ieri dimineata la radio ca sindicatul functionarilor de la primaria Bistrita Nasaud a cerut restructurari !!!! Va vine sa credeti !!?? Primaria are peste 700 de angajati la 70 000 de locuitori !!!! Iar primarul, care are 253 de oameni in subordonare proprie !!, spune ca nu face nicio restructurare !!! ca mai trebuie oameni !!!
   • Like 1
  • @ Dorin
   Ionel check icon
   ....si au dat si salariile din primarie, un sef serviciu pe la 10 000 lei si un director pe la 12 000 de lei !!!!
   • Like 0
 • O lăsăm puțin mai moale cu articolele astea alarmiste, care nu propun nimic? Nu e o știre că e aglomerat la metrou, oricine îl folosește zilnic știe. Un articol cu rost ar propune niște soluții pe care Cetățenii să le poată cere de la primărie (Mai ales de la viitori candidați) și i-ar informa despre cum să evite astfel de incidente. E suficient de mult tumult în societate, vă rog nu creați mai multă panică degeaba.
  • Like 2
 • Opinion check icon
  Linia si-a atins capacitatea maxima la orele de varf, deci este inerent, iar autoritatile se misca prea greu.
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult