Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Haideți, dom'le, puneți-vă masca, țineți un avion întreg pe loc!”. Un cetățean britanic, debarcat de poliţie la Cluj, pentru că a refuzat să poarte masca

pasager.

Foto: captura imagini cluj24.ro

Un cetățean britanic, în vârstă de 43 de ani, a fost debarcat luni seara de poliţie, în Cluj, dintr-o aeronavă care urma să decoleze spre Londra, după ce bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție. Personalul avionului a încercat în zadar să îl convingă pe acesta să își pună masca, așa că a chemat poliția și a declanșat procedura specifică de debarcare a bărbatului, care a rămas la sol. Pasagerii din avion au aplaudat decizia comandantului aeronavei și intervenția forțelor de ordine, scrie publicația Cluj24.ro.

„În seara de 18 octombrie, cam în jurul orei 20:30, toată lumea era îmbarcată şi gata de pornire pentru zborul Ryanair spre Londra. Pilotul ne-a anunţat că vremea este nefavorabilă şi că probabil o sa avem întârzieri. Avionul părea gata de decolare, însă noi încă aşteptam. Nu eram foarte atent la ce se întampla, dar am văzut că două stewardese vorbeau mult cu o persoană aflată în primele locuri. Trec 10 minute, lumea îşi pierde răbdarea, iar un domn aflat în apropierea celor trei spune pe un ton răstit: «Haideţi, dom-le, puneţi-vă masca, ţineţi un avion întreg pe loc!». Atunci am realizat că avionul nu pornea din cauză că domnul respectiv refuza să poarte o mască”, a relatat pentru Cluj24 un pasager martor la incident.

Echipajul de poliţie, solicitat de comandantul aeronavei, a încercat de asemenea să îl convingă pe bărbat să poarte masca, dar după câteva refuzuri l-au condus afară din avion, moment în care ceilalți pasageri din avion au început să aplaude.

Cetățeanul britanic a fost amendat de Poliția de frontieră cu 2.500 de lei. 

„În data de 18 octombrie, polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Cluj au fost solicitați de către autoritățile aeroportuare pentru a interveni la o aeronavă a unei companii aeriene ce urma să decoleze spre Londra. Comandantul aeronavei a informat Poliția de Frontieră că a declanșat procedura specifică de debarcare a unui pasager care a manifestat un comportament necorespunzător la bordul avionului. Bărbatul în cauză, cetățean britanic, în vârstă de 43 de ani, a refuzat să poarte masca de protecție în conformitate cu prevederile legale. Conform procedurilor, polițiștii de frontieră au intervenit pentru punerea în aplicare a măsurii de debarcare și sancționarea contravențională a celui în cauză cu amendă de 2500 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de frontieră, Fabian Bădilă, scrie aceeași publicație.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult