Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Je suis Ciucă!” Camera de Comerț și Industrie îi ia apărarea premierului, în scandalul plagiatului: „Mergem înainte cu Nicolae Ciucă”

Nicolae Ciucă - Inquam

Foto: Inquam Photos

„Je suis Ciucă!” este titlul comunicatului transmis miercuri de Camera de Comerț și Industrie a României, care reacționează astfel în urma scandalului plagiatului în care este implicat premierul Nicolae Ciucă.

CCIR susține  că „românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori”, iar aceștia așteaptă o guvernare care „să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă”, adăugând că „dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.”

Camera de Comerț și Industrie a României este unul dintre cele mai importante foruri de reprezentare a oamenilor de afaceri români din ultimii 150 de ani, potrivit informațiilor prezentate pe site-ul organizației.

Citiți și:

Comunicatul integral transmis de Camera de Comerț și Industrie a României

„Je suis Ciucă!

Față de acuzațiile de plagiat aduse primului-ministru Nicolae Ciucă, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) face următoarele precizări:

Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii.

Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică.

Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă.

Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori.

Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână.

Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem.

Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tare de tot! Tovarasilor de la CCIR, daca voi v-ati saturat de dezvaluiri care va "destabilizeaza" smenurile, apoi sa stiti ca noi ne-am saturat de hoti cocotati in functii publice, pe care basca ii platim din banii nostri. Solidaritatea cu hotii poarta numele "complicitate". Solidarilor!
    • Like 1
    • @ Dan Filip
      je suis Ciuca.....mi-e rau !!!!! E DE NECREZUT CU JAVRELE ASTEA...
      • Like 1
  • Nume check icon
    CCIR este reprezentanta mediului de afaceri din România? Pe bune? Si atunci au fost reprezentanți mediului de afaceri când șeful lor "aristocrat" a fost condamnat definitiv la 8 de închisoare? Halal reprezentanți. Adică putem sa furam, sa plagiem, dar pentru ca avem o perioada de criza trebuie sa trecem cu vederea? Serios? Cu ce îl deranjează pe dl. Ciuca acest lucru? Teza ar trebuie sa fie publica. Se verifica de cine trebuie și se decide. Si după aceea vedem ce decizie luam.
    Astăzi am auzit la un radio ca de fapt nu este vorba numai de "reputația" profesionala a persoanelor în cazul și și ceva bani. Se pare ca dl. Ciuca a încasat pana acum în jur de 100.000 lei sau chiar mai mult? Si întrebarea mea este de ce? De ce trebuie sa primesti bani, mai ales dacă nu este cadru didactic plin? Aici aș înțelege pentru ca iti folosești cunostiinte sa ii educi pe alții? Dar dacă nu, de ce sa primesti bani? Un doctorat la particular se plătește separate? Nu cred.
    • Like 1
    • @ Nume
      Nume check icon
      Am un prieten care a lucrat ani de zile în HR în companii mari multinaționale cu experiență atât pe parte de producție cat și de TESA. A ieșit la pensie și se gândea sa se angajeze part-time și sa predea cursuri de HR la o universitate în România. Nu neaparat pentru bani, ci mai mult pentru a ajuta studenții sa înțeleagă ca HR este mai mult decât recrutare și state de plata. Nu a reușit. De ce? Pentru ca nu are un doctorat. Cunostiintele lui, experiențele lui și ce poate sa ii învețe pe alții valoreaza de 100 de ori mai mult decât doctorate copy-paste, chiar are demiurgilor de profesori universitari.
      • Like 0
  • Je suis Ciucă? Înțeleg că cei din camera de comerț sunt așișderea d-lui Ciucă ? E posibil ! suntem în plin humor al absurdului. Nu văd pe nimeni să scrie Je ne suis pas Ciucă ! Greu de scris așa ceva.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult