Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„M-am urcat cu picioarele pe catedră că erau 2000 de părinți și copii și nu mă vedea lumea. Așa mi-a dat mie prin cap” - primarul Pandele, pentru Hotnews

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a explicat pentru Hotnews de ce s-a urcat pe catedră pentru a le vorbi copiilor, părinților și profesorilor la deschiderea anului școlar. 

„M-am urcat cu picioarele pe catedră că erau 2000 de părinți și copii și nu mă vedea lumea. Asa mi-a dat mie prin cap. Nu aveam acolo nici măcar o scenă”, a spus Pandele.

Acesta a mai susținut că o altă soluție ar fi fost să le vorbească celor prezenți de la etajul 1 al școlii, însă s-a gândit că „nu dă bine”. 

„Nu e prima data când, vorbindu-le oamenilor, am căutat soluții să mă audă lumea. Este una dintre cele mai mari școli din România, are 2.300 de elevi. Am învățat și eu acolo din clasa a cincea până într-a opta. Era o gălăgie în spate, difuzoarele nu erau foarte performante. Și tot vorbeam, gălăgie în spate, am vrut să le transmit și eu câteva mesaje, că mandatul ăsta e un mandat al calității în învățământ. Venisem la școală asta puțin dezamăgit de faptul că nu se implică toată lumea de la părinte la elev. 

Când am ajuns aici și am văzut atâta lume... Dacă puneau măcar jumătate de metru pătrat de scenă. Să mă urc la etajul I și să le vorbesc de acolo am zis că nu da bine, amintește de alte vremuri. Am luat puțin fața de masă, am dat-o la o parte și m-am ridicat pe masa aia. Eram conștient că oamenii poate zic, domne, omul e nebun. Dar m-am gândit că dacă văd oamenii uite, domn'e, primarul pe masă, poate mă ascultă ce le spun. Și, de acolo, cu picioarele pe catedra aia, le-am spus următorul lucru: îi rog pe profesori și pe directori să ducă prima dată în sălile de clasă părinții să conștientizeze cum arată școală la începutul anului școlar, școli care se repară iar după câteva luni de zile găsim picioarepe pereți, uși rupte, geamuri sparte. Că să poată avea și ei un termen de comparație. Cred eu că i-am pus pe gânduri ”, a declarat Pandele pentru Hotnews

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Snap Snap check icon
  Scuza "Asa mi-a dat mie prin cap" este de fapt problema lui si a celor cu doctorsate copiate. Asta le da lor prin cap. Care om civilizat s-ar urca in public cu picioarele pe catedra, care reprezinta un altar al educatiei?
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Răi mai sunteţi! :)
  • Like 0
 • IM check icon
  Scena de un comic grotesc, scena emblematica pentru tot calvarul prin care trece școala si cei care o mai iau in serios. Daca or mai fi unii... Ca ceilalți se tot urca pe mese si rezolva problema, se fac auziti. Pe urma, nici că-i mai dai jos de acolo!
  • Like 1
 • Anon check icon
  Copilasi, il vedeti pe nenea care s-a suit pe catedra? Acela este un cocalar. Hai sa despartim in silabe: co-ca-lar. Dumnealui se ascunde bine, in costum si doctorat, dar tot cocalar e. Voi sa nu faceti ca el, bine?
  • Like 4
  • @ Anon
   Și are două(2!) doctorate,de schimb...
   Ce mai țară,ce mai oameni!
   • Like 1
  • @ Anon
   Valentin check icon
   Au copii treabă cu şcoala cu am eu cu podul de la Cerna Vodă! Copii se gândesc cu groază că de mâine îşi vor lua cărămizile în ghiozdan. "Ne dă test la bio, la istorie şi la geogra din prima..." "Aoleu! Păi nu vă lasă să învăţaţi?" "E test, vor să vadă ce am reţinut dinainte de vacanţă." "Nu se poate! Păi ai fost în vacanţă, doar nu era să repeţi la geografie ca la matematică!" "Da, şi ne-a spus la mate să ne aşteptăm la ce e mai greu!" "Iar o să te culci la 11 noaptea. Ca Adriana, când a dus-o maică-sa la spital. I-au făcut RMN, că avea nişte migrene îngrozitoare... Vai de capul nostru! O să facem nişte meditaţii de anul ăsta... că nu se mai poate... şi nici nu stăm bine cu banii... Of, of, că nu te-ai născut în altă ţară!" "Pot să mă duc afară să mă joc?" "Cum să te joci? Ai trei teste şi vin şi exerciţiile alea la matematică... cum să te joci?" Şcoala românească în toate splendoarea ei. Abatorul de creiere.
   • Like 0
  • @ Valentin
   Anon check icon
   Ideea cu testele predictive e sa se stie de unde se porneste cu materia, si in nici un caz sa se treaca nota in catalog. Iar cu managementul stressului si al timpului...da, trebuie invatate si astea, asta e.
   • Like 0
  • @ Maria Rusu
   Anon check icon
   Pai stiti de ce? Daca a plagiat in vre-unul, sa-l aiba pe celalalt de rezerva. Isi pierde un doctorat, mai face rost de unul, omul gandeste in perspectiva!
   • Like 0
 • da, Pandele........... pe toti ne-ai pus pe ganduri....... si ne intrebam cum de ai ajuns primar,...... ne intrebam cum de ai tupeu sa le vorbesti unor profesori care au ceva in cap... daca au!!!!.........vorba ta Pandele........... la atata te duce capul..............
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult