Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„M-am urcat cu picioarele pe catedră că erau 2000 de părinți și copii și nu mă vedea lumea. Așa mi-a dat mie prin cap” - primarul Pandele, pentru Hotnews

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a explicat pentru Hotnews de ce s-a urcat pe catedră pentru a le vorbi copiilor, părinților și profesorilor la deschiderea anului școlar. 

„M-am urcat cu picioarele pe catedră că erau 2000 de părinți și copii și nu mă vedea lumea. Asa mi-a dat mie prin cap. Nu aveam acolo nici măcar o scenă”, a spus Pandele.

Acesta a mai susținut că o altă soluție ar fi fost să le vorbească celor prezenți de la etajul 1 al școlii, însă s-a gândit că „nu dă bine”. 

„Nu e prima data când, vorbindu-le oamenilor, am căutat soluții să mă audă lumea. Este una dintre cele mai mari școli din România, are 2.300 de elevi. Am învățat și eu acolo din clasa a cincea până într-a opta. Era o gălăgie în spate, difuzoarele nu erau foarte performante. Și tot vorbeam, gălăgie în spate, am vrut să le transmit și eu câteva mesaje, că mandatul ăsta e un mandat al calității în învățământ. Venisem la școală asta puțin dezamăgit de faptul că nu se implică toată lumea de la părinte la elev. 

Când am ajuns aici și am văzut atâta lume... Dacă puneau măcar jumătate de metru pătrat de scenă. Să mă urc la etajul I și să le vorbesc de acolo am zis că nu da bine, amintește de alte vremuri. Am luat puțin fața de masă, am dat-o la o parte și m-am ridicat pe masa aia. Eram conștient că oamenii poate zic, domne, omul e nebun. Dar m-am gândit că dacă văd oamenii uite, domn'e, primarul pe masă, poate mă ascultă ce le spun. Și, de acolo, cu picioarele pe catedra aia, le-am spus următorul lucru: îi rog pe profesori și pe directori să ducă prima dată în sălile de clasă părinții să conștientizeze cum arată școală la începutul anului școlar, școli care se repară iar după câteva luni de zile găsim picioarepe pereți, uși rupte, geamuri sparte. Că să poată avea și ei un termen de comparație. Cred eu că i-am pus pe gânduri ”, a declarat Pandele pentru Hotnews

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Snap Snap check icon
    Scuza "Asa mi-a dat mie prin cap" este de fapt problema lui si a celor cu doctorsate copiate. Asta le da lor prin cap. Care om civilizat s-ar urca in public cu picioarele pe catedra, care reprezinta un altar al educatiei?
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Răi mai sunteţi! :)
    • Like 0
  • IM check icon
    Scena de un comic grotesc, scena emblematica pentru tot calvarul prin care trece școala si cei care o mai iau in serios. Daca or mai fi unii... Ca ceilalți se tot urca pe mese si rezolva problema, se fac auziti. Pe urma, nici că-i mai dai jos de acolo!
    • Like 1
  • Anon check icon
    Copilasi, il vedeti pe nenea care s-a suit pe catedra? Acela este un cocalar. Hai sa despartim in silabe: co-ca-lar. Dumnealui se ascunde bine, in costum si doctorat, dar tot cocalar e. Voi sa nu faceti ca el, bine?
    • Like 4
    • @ Anon
      Și are două(2!) doctorate,de schimb...
      Ce mai țară,ce mai oameni!
      • Like 1
    • @ Anon
      Valentin check icon
      Au copii treabă cu şcoala cu am eu cu podul de la Cerna Vodă! Copii se gândesc cu groază că de mâine îşi vor lua cărămizile în ghiozdan. "Ne dă test la bio, la istorie şi la geogra din prima..." "Aoleu! Păi nu vă lasă să învăţaţi?" "E test, vor să vadă ce am reţinut dinainte de vacanţă." "Nu se poate! Păi ai fost în vacanţă, doar nu era să repeţi la geografie ca la matematică!" "Da, şi ne-a spus la mate să ne aşteptăm la ce e mai greu!" "Iar o să te culci la 11 noaptea. Ca Adriana, când a dus-o maică-sa la spital. I-au făcut RMN, că avea nişte migrene îngrozitoare... Vai de capul nostru! O să facem nişte meditaţii de anul ăsta... că nu se mai poate... şi nici nu stăm bine cu banii... Of, of, că nu te-ai născut în altă ţară!" "Pot să mă duc afară să mă joc?" "Cum să te joci? Ai trei teste şi vin şi exerciţiile alea la matematică... cum să te joci?" Şcoala românească în toate splendoarea ei. Abatorul de creiere.
      • Like 0
    • @ Valentin
      Anon check icon
      Ideea cu testele predictive e sa se stie de unde se porneste cu materia, si in nici un caz sa se treaca nota in catalog. Iar cu managementul stressului si al timpului...da, trebuie invatate si astea, asta e.
      • Like 0
    • @ Maria Rusu
      Anon check icon
      Pai stiti de ce? Daca a plagiat in vre-unul, sa-l aiba pe celalalt de rezerva. Isi pierde un doctorat, mai face rost de unul, omul gandeste in perspectiva!
      • Like 0
  • da, Pandele........... pe toti ne-ai pus pe ganduri....... si ne intrebam cum de ai ajuns primar,...... ne intrebam cum de ai tupeu sa le vorbesti unor profesori care au ceva in cap... daca au!!!!.........vorba ta Pandele........... la atata te duce capul..............
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult