Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Ne vrem copiii înapoi!” Kate Winslet, discurs puternic despre pericolul rețelelor sociale, după primirea premiului BAFTA pentru cea mai bună actriță

Kate Winslet

Kate Winslet a câștigat duminică seară premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul din „I am Ruth”, o dramă despre felul în care o mamă încearcă să își ajute fiica adolescentă, care se retrage din ce în ce mai mult în ea însăși ca urmare a presiunii rețelelor sociale.

Pe scena galei, Kate Winslet a ținut un discurs impresionant despre pericolele internetului și ale rețelelor de socializare. 

I Am Ruth a fost creat pentru părinți și copiii lor, pentru familiile care simt că sunt ținute ostatice de pericolele lumii online. Pentru părinții care își doresc să poată comunica în continuare cu adolescenții lor, dar care nu mai pot. Și pentru tinerii care au devenit dependenți de rețelele sociale și de părțile sale mai întunecate: aceasta nu trebuie să fie viața viața voastră”, a spus actrița britanică.

Ea s-a adresat decidenților politici, cărora le-a cerut să criminalizeze conținutul dăunător de pe internet. „Pentru oamenii de la putere și pentru cei care pot face schimbări: vă rog, criminalizați conținutul dăunător. Vă rugăm să eradicați conținutul dăunător, nu-l dorim. Ne vrem copiii înapoi! Nu vrem să stăm treji noaptea, îngroziți de sănătatea mintală a copiilor noștri”, a transmis Kate Winslet, care i-a rugat pe tineri să ceară ajutor, dacă se simt captivi online, într-o lume nesănătoasă. „Nu este nicio rușine să cereți ajutor, va fi acolo pentru voi.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult