Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Ne vrem copiii înapoi!” Kate Winslet, discurs puternic despre pericolul rețelelor sociale, după primirea premiului BAFTA pentru cea mai bună actriță

Kate Winslet

Kate Winslet a câștigat duminică seară premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul din „I am Ruth”, o dramă despre felul în care o mamă încearcă să își ajute fiica adolescentă, care se retrage din ce în ce mai mult în ea însăși ca urmare a presiunii rețelelor sociale.

Pe scena galei, Kate Winslet a ținut un discurs impresionant despre pericolele internetului și ale rețelelor de socializare. 

I Am Ruth a fost creat pentru părinți și copiii lor, pentru familiile care simt că sunt ținute ostatice de pericolele lumii online. Pentru părinții care își doresc să poată comunica în continuare cu adolescenții lor, dar care nu mai pot. Și pentru tinerii care au devenit dependenți de rețelele sociale și de părțile sale mai întunecate: aceasta nu trebuie să fie viața viața voastră”, a spus actrița britanică.

Ea s-a adresat decidenților politici, cărora le-a cerut să criminalizeze conținutul dăunător de pe internet. „Pentru oamenii de la putere și pentru cei care pot face schimbări: vă rog, criminalizați conținutul dăunător. Vă rugăm să eradicați conținutul dăunător, nu-l dorim. Ne vrem copiii înapoi! Nu vrem să stăm treji noaptea, îngroziți de sănătatea mintală a copiilor noștri”, a transmis Kate Winslet, care i-a rugat pe tineri să ceară ajutor, dacă se simt captivi online, într-o lume nesănătoasă. „Nu este nicio rușine să cereți ajutor, va fi acolo pentru voi.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult