Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Ne vrem copiii înapoi!” Kate Winslet, discurs puternic despre pericolul rețelelor sociale, după primirea premiului BAFTA pentru cea mai bună actriță

Kate Winslet

Kate Winslet a câștigat duminică seară premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul din „I am Ruth”, o dramă despre felul în care o mamă încearcă să își ajute fiica adolescentă, care se retrage din ce în ce mai mult în ea însăși ca urmare a presiunii rețelelor sociale.

Pe scena galei, Kate Winslet a ținut un discurs impresionant despre pericolele internetului și ale rețelelor de socializare. 

I Am Ruth a fost creat pentru părinți și copiii lor, pentru familiile care simt că sunt ținute ostatice de pericolele lumii online. Pentru părinții care își doresc să poată comunica în continuare cu adolescenții lor, dar care nu mai pot. Și pentru tinerii care au devenit dependenți de rețelele sociale și de părțile sale mai întunecate: aceasta nu trebuie să fie viața viața voastră”, a spus actrița britanică.

Ea s-a adresat decidenților politici, cărora le-a cerut să criminalizeze conținutul dăunător de pe internet. „Pentru oamenii de la putere și pentru cei care pot face schimbări: vă rog, criminalizați conținutul dăunător. Vă rugăm să eradicați conținutul dăunător, nu-l dorim. Ne vrem copiii înapoi! Nu vrem să stăm treji noaptea, îngroziți de sănătatea mintală a copiilor noștri”, a transmis Kate Winslet, care i-a rugat pe tineri să ceară ajutor, dacă se simt captivi online, într-o lume nesănătoasă. „Nu este nicio rușine să cereți ajutor, va fi acolo pentru voi.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult