Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Nu am aer”. Ultimele cuvinte ale unei mame care a murit implorând ajutorul medicilor pe un pat de spital

Protest la Maternitatea din Botoșani

Aproximativ 300 de persoane au protestat în faţa maternităţii din Botoşani, unde o tânără în vârstă de 26 de a murit în spital,  după ce medicii au amânat intervenția pentru a doua zi, în ciuda faptului că pacienta se plângea de dureri foarte mari și le-a cerut în repetate rânduri, să o ajute. Sursa imaginii - Monitorul de Botoșani

Acestea au fost ultimele cuvinte ale Alexandrei, după ce a implorat ajutor de pe un pat de spital. Le-a spus mamei și s-a dus cu ele în moarte. Ea a murit și ar trebui să ne gândim că întreaga țara rămâne

fără aer, că aici totul e dureros și sufocant.

În fiecare zi mai coborâm o treapTă și nu știu unde ne vom opri.

O treaptă: bătrânii chinuiți în azile...

Altă treaptă: o tânără femeie cu handicap este lăsată să nască pe trotuar...

Altă treaptă: un adolescent drogat este oprit de poliție. Se găsesc droguri asupra lui. Este eliberat fără să i se facă teste. Peste două ore intră într-un grup de tineri. Omoară doi și rănește trei.

Altă treaptă: o mamă tânără se duce la maternitate. Are dureri. imploră după ajutor. Viața se scurge din ea. Scrie mamei aceste ultime cuvinte: Nu am aer!

Respiră, române, dacă mai poți sau trezește-te!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • 100% adevărată imaginea societății românești de azi. Criza morală a devenit insuportabilă și aerul irespirabil. Se simte în aer faptul că așa nu se mai poate merge multă vreme și ceva-ceva se va întâmpla - sau vom face noi cetățenii să se întâmple - nu peste multă vreme.
    Felicitări pentru articol.
    • Like 2
    • @ Dan Cojocaru
      Totusi, statul ar trebui sa se gandeasca si el la treburile astea, nu-i asa dom' profesor?
      • Like 0
    • @ Dorina Saramet
      Da, foarte bine zis. Statul AR TREBUI dar nu face nimic decât când e vorba de interese personale ale conducătorilor. Te-ai pregătit pentru azi. Ia loc, 10(zece).
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Care stat ?? Stimate Domn , statul este ministerul sanatatii in cazul de fata . Ori acest minister ,a fost , este si va mai fi cu multe ,,boli nevindecate ,,
      -- Parerea mea este ca ,,acele clinici private , creeaza toate problemle negative din sistemul sanitar, Sunt multe cazuri ,unde medicul de la Stat , se tot uita la ceas ,sa vada cat mai are ,sau isi reduce timpul si trece drumul la Clinica privata ,,Foarte mult personal ,lucreaza ,si la ,si la ..Iar cand pleaca , isi mai duc cu ei si cele necesare,, de la sp ,de stat etc.. Un control riguros al personalului care lucreaza la stat si cu jumate norma la privat ,cred ca ar rezolva multe ,multe necazuri ,Nu toti cei aflati in suferinta isi permit sa le ,,deschida usa , la Clinicile private ,ptr ca au ,,preturi ca in west ,iar pensile -salarii ca in Africa ,Asia .
      • Like 0
    • @ Dan Cojocaru
      Romanul are probleme mai importante decat sa faca dreptate. Din pacate va trece mult timp pana la o noua malta, venita upa o yalta si nu se stie in ce directie o va lua..Estul, noi cei mai batrani, l-am vazut, vestul il vedem de 34 de ani. Poate sudul sau nordul sau cele intercalate???
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult