Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Petrecerea Crypto s-a terminat”. The Wall Street Journal analizează industria criptomonedelor, construită pe „fanfaronadă, entuziasm și optimism”

ATM bitcoin

Foto: Getty Images

Cotidianul financiar american The Wall Street Journal a făcut o analiză foarte clară a Industriei criptomonedelor, care a fost construită pe fanfaronadă, entuziasm și optimism. Toate cele trei caracteristici sunt în criză în aceste zile, spun jurnaliștii din SUA, pe măsură ce pierderile și concedierile din sectorul criptomonedelor se înmulțesc.

„Petrecerea Crypto s-a terminat”. Cauza: în contextul în care bursele scad constant și inflația afectează economia globală, criptomonedele au fost printre primele active vândute. Concret, pe măsură ce frica de inflație face ravagii, comercianții și investitorii renunță la activele din portofoliul lor pe care le consideră riscante. Acțiunile companiilor neprofitabile au scăzut rapid, multe companii tehnologice nou intrate în bursă pierzând mai mult de jumătate din valoare în prima jumătate a anului. În fruntea listei de vânzare: cripto. 

 Pierderile s-au extins de la criptomonedele în sine la companiile care oferă servicii pe piață. Pentru burse, activitatea de tranzacționare reprezintă cea mai mare parte a activității lor, iar odată cu scăderea vânzărilor, veniturile au scăzut.

- Bitcoin a scăzut sâmbătă după-amiază la aproximativ 17.749 de dolari, iar Ethereum a scăzut la aproximativ 897 de dolari. Pe scurt, cele mai populare două criptomonede din lume au scăzut cu peste 35% în ultima săptămână. Spre finalul zilei, Bitcoin a revenit la aproximativ 18.955 de dolari, iar Ethereum se tranzacționa la aproximativ 995 de dolari.

- Investitorii în criptomonede se confruntă cu creșteri agresive ale ratei dobânzii din partea Rezervei Federale din SUA (Fed) și cu o înrăutățire a crizei de lichidități, care i-au împins pe principalii jucători în dificultăți financiare.

-  Fed a majorat miercuri ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază, cea mai mare creștere din 1994. Acest lucru a condus la o retragere din activele riscante din toate categoriile, inclusiv acțiuni și criptomonede.

-  Bitcoin a scăzut cu 30% în ultima săptămână. Sectorul monedelor digitale a fost lovit săptămâna aceasta după ce compania de creditare a criptomonedei Celsius a înghețat retragerile și transferurile între conturi, potrivit Reuters.

- Sectorul a suferit pierderi și după ce companii precum Coinbase Global Inc (COIN.O), Gemini și Blockfi au declarat că vor concedia mii de angajați, pe măsură ce investitorii renunță la activele riscante, notează The Washington Post.

Un alt jucător cheie, Three Arrows Capital, se află în mijlocul propriei crize de lichiditate. Se pare că fondul de speculații cripto de 10 miliarde de dolari este în pragul insolvenței, după ce prăbușirea piețelor crypto a redus valoarea deținerilor sale. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • M0sh0o check icon
    Încă un Caritas? Nimic nou.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult