Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Săru'mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie”. Dacă voi cu asemenea venituri sunteți pe drojdie, noi, ceilalți, ce să spunem!?

Dumitru Buzatu

Foto - Inquam Photos/ Octav Ganea

Dacă nu ar fi de plâns, aș râde citind stenogramele cu replicile lui Dumitru Buzatu. Cel mai mult îmi place replica: „„Săru'mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie”.

E bestială! Era pe drojdie omul, după ce de zeci de ani suge ca un vițel neînțărcat la ugerul țării. A devenit vaca costelivă, e ca renii-fantomă, așa cum li se zice renilor efectiv cotropiți de păduchii care le-au supt atâta sânge încât i-au uscat.

Țara nu se usucă ca un ren-fantomă, ci i se dărâmă poduri de-abia construite că au supt din structura de rezistență buzații, îi pleacă copiii prin lume pentru un rost, că în țară e greu de trăit și de făcut viitor. Autostrăzi noi se surpă; și acolo au săpat buzații. Sunt multe plăgi pe țară din cauza infestării cu buzați.

Adevărul e că privindu-i chipul, omul chiar pare pe drojdie și la propriu. A, și ceva esențial: era pe drojdie cu pensie specială, cu salariu de președinte de consiliu județean și cu o avere de nabab. Dacă voi cu asemenea venituri sunteți pe drojdie, noi, ceilalți ce să spunem!? Că suntem morți!?

Nu e de lepădat nici fraza: Gata! Da, da! Dar cât durează ca să-i spun lui Emil să vină cu mâncarea caldă?

Buzatu nu era doar pe drojdie, ci era și flămând. I-a adus DNA-ul mâncarea caldă.

Acum e sătul... și nici pe drojdie nu mai este...

Dacă nu ar fi de plâns, aș râde de m-aș prăpădi! Auzi la el, era pe drojdie... și îi era și foame.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • O vorba celebra spunea , ( Maira Tereza ) :
    --Este foamete pe pamant ,nu pentru ca nu este ,paine ,
    --Ci pentru ca ,nu-i putem satura pe cei satui !!
    Hmm ,parca se potriveste ca o ,manusa in cazul ,,alcolistului baron local de la Vaslui ,Prin acea zona sunt multi Oameni cu Cap Limpede ,dar cum s-a nimerit ca acest individ ,sa ajunga ,,,la butoanele judetului ?
    Cred ca ,ce era pin plus la el in buzunare ,era lipsa din buzunarele amaratilor din Vaslui .Povesti ar fi multe de spus ,dar cel mai important este sa se instaleze o data pentru totdeuna ;
    --MAREA CONFISCARE !
    Ceea ce nu cred ca se va intampla ,ptr ca Istoria in acest domeniu ,a demonstart clar ca, nu este asa !
    __ Ce s-a confiscat la celebrul puscarias ,nastase 4 case , sau restul camarielei ,caci sunt multi foarte multi din toate partidele politice !
    • Like 0
  • Daca te uiti la figura lui "frumoasa foc"de bautor celebru,putin zis alcoolic,iti vine sa injuri tara asta,incepand cu toti subalternii lui din institutie,si zic,"tara"pentru cu mici exceptii asa arata Consiliile judetene,apoi,ANI acum s-a trezit sa-l cerceteze,
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult