Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„Sunt aici și vă aștept cu un măr!” Un antreprenor a scris în Piața Victoriei 7 lecții pentru o Românie mai bună

Energie pentru democrație

Aștern rapid lecțiile pe care le-am asimilat în stradă încă din noaptea faimoasă în care Guvernul României își sacrifica propriul popor pentru interese personale.

Iată mai jos câteva lecții învățate în Piață:

1. Crede în tine

Ai încredere în ce simți, chiar dacă nu înțelegi exact mecanismele legislative, sunt foarte mulți oameni de bine care explică ce efecte vor produce acțiunile guvernului. Întreabă-te: Ce simți față de ordonanță? Față de primul ministru? Față de Guvern sau președinte?

2. Crede în ideea ta

Împreună cu familia și prietenii am decis să mergem în piață să oferim fructe oamenilor și să ne ajutăm unii pe alții. Am fost un bulgăre de zăpada care a creat o avalanșă de compasiune și ajutor. Oamenii aduc zilnic fructe și alte alimente pentru oamenii din piață.

3. Voluntariatul este medicament

Dacă nu ești ok cu tine, cu munca ta, cu relația cu prietenii sau cu părinții, cu afacerea, cu partenerii, încearcă 7 zile de voluntariat. Încearcă să ajuți și să fii în sprijinul altora. Te vei simți alt om, valoros, cu sens și misiune.

4. Reintegrarea oamenilor

Băieții de pe stradă au nevoie de o misiune și de un scop. În mod voluntar s-au oferit să ne ajute să împărțim fructe oamenilor și să descarce fructele aduse de oameni în piață. S-au simțit valoroși și importanți, cel mai mult au reacționat la cuvântul „mulțumesc”. Din ce mi-au spus, este cuvântul pe care l-au folosit și primit în viața lor. 

5. Dragoste, compasiune și adevăr

Să fim recunoscători că am primit această „lectie”. Guvernul este proiecția noastră a fiecăruia, fiecare am întreținut „coruptia” la un anumit nivel ! Și dacă cumperi steaguri și fluiere din piață întreții corupția, vânzătorul ambulant nu plătește taxe sau amendă… Haideți să conștientizăm realitatea, lucrurile/experiențele vin de la noi. Noi le creăm. Să experimentăm sentimente de dragoste, compasiune și adevăr. Să ne plătim taxele, să nu mai oferim mită și să ne asumăm responsabilitatea.

6. Perseverență

Orice ce ai face ai nevoie de un singur lucru: anduranță. #REZIST

7. Puțin înseamnă mult

Un măr poate fi masa pe toată ziua a multora, un mulțumesc este combustibilul pentru a rezista toată ziua în piață, un mesaj de încurajare te mai ajută încă două zile. 

Vreu să le mulțumesc tuturor oamenilor care s-au implicat în această acțiune și au fost prezenți în fiecare zi, alocând din timpul lor unui scop mai înalt decât ei înșiși. Aveam nevoie de această lecție pentru a deveni mai buni, mai responsabili față de noi față de alți oameni. Rezultatul acțiunilor orientate către dragoste, compasiune, adevăr, progres vor genera un Guvern mai bun!

Haideți să fim buni în piață.

Sunt aici vă aștept la un măr.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Foarte frumoasa initiativa si foarte frumoase mesaje. Ideea este ca oamenii trebuie sa transmita guvernantilor(romani ca si ei) sa nu mai fie atat de siguri ca pot invoca niste rezultate inselatoare ale unor alegeri dupa ce bilantul manipularilor canalelor aservite PSD a fost cel care a fost, iar opozitia(tentacul cu componenta de fost partid unic de fapt), compromisa si tematoare, nu a reprezentat o alternativa, ci doar o sursa de depresie. Oamenii din piata nu sunt decat niste idealisti. Nu trebuie sa ne fie rusine sa fim idealisti. Fara aspiratii catre curatenie morala ne transformam intr-o tara anosta si la discretia ORICUI vrea s-o dirijeze ca pe o turma necuvantatoare!
    • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult