Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Sunt aici și vă aștept cu un măr!” Un antreprenor a scris în Piața Victoriei 7 lecții pentru o Românie mai bună

Energie pentru democrație

Aștern rapid lecțiile pe care le-am asimilat în stradă încă din noaptea faimoasă în care Guvernul României își sacrifica propriul popor pentru interese personale.

Iată mai jos câteva lecții învățate în Piață:

1. Crede în tine

Ai încredere în ce simți, chiar dacă nu înțelegi exact mecanismele legislative, sunt foarte mulți oameni de bine care explică ce efecte vor produce acțiunile guvernului. Întreabă-te: Ce simți față de ordonanță? Față de primul ministru? Față de Guvern sau președinte?

2. Crede în ideea ta

Împreună cu familia și prietenii am decis să mergem în piață să oferim fructe oamenilor și să ne ajutăm unii pe alții. Am fost un bulgăre de zăpada care a creat o avalanșă de compasiune și ajutor. Oamenii aduc zilnic fructe și alte alimente pentru oamenii din piață.

3. Voluntariatul este medicament

Dacă nu ești ok cu tine, cu munca ta, cu relația cu prietenii sau cu părinții, cu afacerea, cu partenerii, încearcă 7 zile de voluntariat. Încearcă să ajuți și să fii în sprijinul altora. Te vei simți alt om, valoros, cu sens și misiune.

4. Reintegrarea oamenilor

Băieții de pe stradă au nevoie de o misiune și de un scop. În mod voluntar s-au oferit să ne ajute să împărțim fructe oamenilor și să descarce fructele aduse de oameni în piață. S-au simțit valoroși și importanți, cel mai mult au reacționat la cuvântul „mulțumesc”. Din ce mi-au spus, este cuvântul pe care l-au folosit și primit în viața lor. 

5. Dragoste, compasiune și adevăr

Să fim recunoscători că am primit această „lectie”. Guvernul este proiecția noastră a fiecăruia, fiecare am întreținut „coruptia” la un anumit nivel ! Și dacă cumperi steaguri și fluiere din piață întreții corupția, vânzătorul ambulant nu plătește taxe sau amendă… Haideți să conștientizăm realitatea, lucrurile/experiențele vin de la noi. Noi le creăm. Să experimentăm sentimente de dragoste, compasiune și adevăr. Să ne plătim taxele, să nu mai oferim mită și să ne asumăm responsabilitatea.

6. Perseverență

Orice ce ai face ai nevoie de un singur lucru: anduranță. #REZIST

7. Puțin înseamnă mult

Un măr poate fi masa pe toată ziua a multora, un mulțumesc este combustibilul pentru a rezista toată ziua în piață, un mesaj de încurajare te mai ajută încă două zile. 

Vreu să le mulțumesc tuturor oamenilor care s-au implicat în această acțiune și au fost prezenți în fiecare zi, alocând din timpul lor unui scop mai înalt decât ei înșiși. Aveam nevoie de această lecție pentru a deveni mai buni, mai responsabili față de noi față de alți oameni. Rezultatul acțiunilor orientate către dragoste, compasiune, adevăr, progres vor genera un Guvern mai bun!

Haideți să fim buni în piață.

Sunt aici vă aștept la un măr.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Foarte frumoasa initiativa si foarte frumoase mesaje. Ideea este ca oamenii trebuie sa transmita guvernantilor(romani ca si ei) sa nu mai fie atat de siguri ca pot invoca niste rezultate inselatoare ale unor alegeri dupa ce bilantul manipularilor canalelor aservite PSD a fost cel care a fost, iar opozitia(tentacul cu componenta de fost partid unic de fapt), compromisa si tematoare, nu a reprezentat o alternativa, ci doar o sursa de depresie. Oamenii din piata nu sunt decat niste idealisti. Nu trebuie sa ne fie rusine sa fim idealisti. Fara aspiratii catre curatenie morala ne transformam intr-o tara anosta si la discretia ORICUI vrea s-o dirijeze ca pe o turma necuvantatoare!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult